Persialainen pakkomielle | Kysely

Hei! Otsikon mukaisesti ajattelin teidänkin kanssa jakaa päivittynyttä tietoa persialaisesta kissasta. Jos siis et ole kissojen ystävä, niin älä lue enää pidemmälle. Olen melkein päivittäin lukenut, katsonut kuvia ja etsinyt persialaista kissaa itselleni. Tämä on minun päätökseni ja unelmani! ♥ Tuntuu, että Kainuun alueelta en löydä oikein kasvattajia ja petyn aina uudelleen, kun suurin osa on 5-6 tunnin matkan päässä.


Minkälainen on persialainen? Persialainen on maailman suosituin kissarotu. Elää n. 15-20 vuotiaaksi ja sopii erinomaisesti sisäkissaksi. Luonnetta on kuvattu rauhalliseksi ja ystävälliseksi. Hyvin hoidettuna persialainen on upea ilmestys ja turkki pitkä, sileä - silkkimäinen. Turkkia harjataan ja pestään säännöllisesti. Turkin puhdistamiseen kuluu siis usein paljon aikaa, mutta suurin palkinto on juuri siinä - että sekä kissa ja omistaja nauttivat. ♥

Mikä on ominaista persialaiselle? Persialaiset ovat keskisuuria ja suuria kooltaan. Nenä on lyhyt ja leveä, pää pyöreä ja massiivinen sekä vahva leuka. Kissan ilme on suloinen, kaunis ja avoin. Silmät suuret ja pyöreät. Rakenteeltaan persialaiset ovat lyhyen tanakoita ja matalajalkaisia. Turkki on pitkä ja tiheä. 

Persialaisen yleinen sairaus? PKD (Polycystic Kidney Disease) Lisää tietoa täältä.

Jos siis tiedätte Kainuun alueella olevan kasvattajan, jolla on persialaisia - niin vinkkejä otetaan vastaan! Luovutuskin jo mahdollisesti tämän vuoden lopussa / ensi vuoden alussa? Persialaiskissat.net on jo tuttu paikka. Se viimeinen vaihtoehto on lähteä sitten kauempaa hakemaan, kun ei muuta voi. :)

25 kommenttia :

 1. Vastaukset
  1. Jos joku muutoin väittää, niin kirottu olkoon hän! :D ♥

   Poista
 2. Hih, on ne niin sulosia. :3
  Ite haaveilen parista bengalista. Tai sit meen pelastaan kissakodista pari pikkusta.
  Joudun kuitenkin oottaan vielä piiiitkään :< Ei viitti opiskelun ohelle hankkia vauvoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannatan kumpaakin ideaa! ♥ No, hyvää kannattaa aina odottaa. :)

   Poista
 3. Hih, ei se kissan haku kaukaa ole kamalaa. Mäkin kuitenkin hain kaukaa meiän nuorimmaisen. Kannattaa katsoa joku suht lähellä oleva ihana kasvattaja joka on sun tukena koko kissan elämän. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän mä olisin valmis kauempaakin lähteä hakemaan, jos ei tunnu ihan läheltä löytyvän. Olisi tietysti kiva, että joku läheinen kuskaisi, niin voi pitää huolta siitä kissasta automatkankin. Ilman suurempaa stressiä.

   Poista
 4. noi on kyllä ihania =) totta kai muutkin kissat .Jossain vaihees mieki hankin varmaan uuden kisun

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä ole nähnyt sinun kissasta kuvia! Laitahan joku päivä blogiin. :)

   Poista
  2. joo täytyy laittaa =) on siel yx tai 2 pikku kuvaa jonku postauksen lopussa ollut .vieläki kauhee ikävä vaik maaliskuus tulee 2 vuotta pois menosta

   Poista
 5. Toivottavasti löydän jonkun ihanan sitten. :) Meillä oli joskus manxeja ja käytettiin ihan näyttelyissäkin, mutta ovat menneet jo parempaan paikkaan iän myötä. Tekisi kyllä mieli itekkin ottaa kissa vielä joskus.

  VastaaPoista
 6. Mulla on kotona exotic ja hoidossa persialainen, ja ehdottomasti kyseiset edustavat ihan parhaita rotuja! :))

  Meidän Zumba on ostettu Kajaanista, ja kissan kasvattajalla on varattavissa pentuja tälläkin hetkellä :) (Ja eikös Kajaani ole Kainuussa? :D)

  Toivottavasti löydät jostain perskin, on nimittäin niin paras rotu ♥ (paitsi et tolla kuvan perskillä on vähä liia pitkä kuono :D)

  Ja mun blogista löytyy kuvia meiän kissoista:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistä sait hoitoon persialaisen? Mitä! Minä löysin vain yhden pennun, jonka voi varata Kajaanista ehkä. Kerros nyt, että mistä mä voin Kajaanista varata pentuja tai mitä suosittelet? :))

   Jospa mä löytäisin, ajattelin että jos jollakin on sisäpiirin tietoa mistä voi persialaisia hakea. Netistä kun ei aina löydy ihan kaikkea!

   Mikäs sun blogi on? Anonyymina kun olet kommentoinut. :D

   Poista
  2. Saatiin se perski hoitoon yhden Mäntsälässä asuvan kasvattajan kautta kun omistaja muutti Espanjaan vähäksi aikaa.

   Ja Kajaanissa on ainakin Aamukasteen (http://aamukasteen.net/), jolla on ihan älyttömän hyviä kissoja! Meidänki Zumba on kyseiseltä kasvattajalta ja voin suositella lämpimästi :)

   Jaja Persialaiskissat ry:n sivuillahan on se pentulista täynnä persialaisia kun ne menevät nyt tosi huonosti kaupaksi.. Ootko varma et haluut just perskin? Exoticithan on melkein samanlaisia, niitä on paljon kaupan, ja luonnekkin parempi kuin persialaisilla. :) Perskin turkkikin on aika vaativa hoitaa (kokemusta on :D).. Mutta siis tottakai hyvässä turkissa oleva perski on upea ilmestys, mutta itelläni ei olisi aikaa hoitaa niin vaativaa turkkia. :D

   Noissa persialaisten ja exoticien kasvattajissa on sitten sellaisiakin, joilta en ikinä ottaisi kissaa, joten kannattaa olla aika tarkka, mistä hankkii kissansa! Jos mahdollista, nii sun kannattaa käydä kissanäyttelyissä, joissa on yleensä kasvattajia tavattavissa ja monilla on pentujakin :)) Yleensä myös jos varaat pennun jostain kauempaa, nii kasvattaja voi tuoda sen lähemmäksi, jos on näyttelyitä. Me asutaan Lahden seudulla ja ostettiin kissa Kajaanista, mutta kasvattaja onneksi toi sen Jämsään; muuten olisi kissa jäänyt saamatta.

   Kannattaa siis ehdottomasti käydä näyttelyissä ja kysellä sieltäkin! :)

   Poista
  3. Kattelin muuten just, että tuolla Miralla Aamukasteelta on vaan toi suklaan värinen persialaisuros varattavissa.. Se on kyllä jo kohta vuoden, kun ei ole kasvattaja raaskinut sitä ihan kelle tahansa myydä, eikä varmaan antais ees leikkauttaa sitä.. :/

   Onks sulla pitkä matka esim. Tampereelle? Siellä olisi kanssa tosi hyvältä kasvattajalta varattavissa persialaispentuja. :) (http://minnankissat.webs.com/)

   Poista
  4. Hei Anni! :) Mjoo, kyllä se on persialainen oltava. Ja luonnehan riippuu ihan yksilöstä - että uskon persialaistenkin olevan yhtä hellyttäviä kuin ne exoticit. :D

   Kiitos muuten kovasti vinkeistä! Huomasin itsekin kyseisen vuoden ikäisen suklaanvärisen kissan Kajaanin sivuilla. Se oli ainut minkä lähellä asun.

   Kyllähän siinä turkissa on paljon hoitamista, mutta olen valmis ottamaan vastuuta tulevasta lemmikistä, joten tämä ei tuota ongelmaa. Tällainen yhteinen "harrastushan" vaan kasvattaa omistajan ja kissan välistä sidettä. :) Yhteisiä hetkiä!

   Ja on pitkä matka Tampereelle. Pitäisi siis lähteäkin jo tosi kauas hakemaan sitä kissaa, mutta minkäs teet. :D Kyllä mä voin viimeisenä vaihtoehtona senkin tehdä!

   Poista
 7. ^^ Oho, en huomannu etten ollu kirjautunu sisään.. :D No, mutta blogi on: http://theyellownails.blogspot.fi/

  Anni / the Yellow Nails

  VastaaPoista
 8. Vooi ._. kisut on niin söpöjä! Tekis mieli itekki ottaa joku kissa tänne omaan kämppään, mut lähipiirissä on paha kissa-allergia (ei voisi siis tulla käymään).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippuu mitä tarkoitat lähipiirillä? Mä en antaisi ainakaan häiritä sen. :D Jos eivät voi tulla niin ihan sama, onhan mulla mun kissa(t) seurana! ♥

   Poista
  2. En minäkään toisaalta jaksaisi antaa häiritä, mutta kyseessä kuitenkin Nicon paras kaveri/serkku... Katsoo nyt sitten, jos joskus siitä huolimatta saisin kissan omaan kotiinkin :-)

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Aika purrrfect! ♥ Tosin kyllä mikä tahansa muunkin näköinen passai. :)

   Poista
 10. nyt kuvapostaus mun kisusta ku toivoit kuvii =)

  VastaaPoista