Luukku 18 | Jouluvinkit

Luukku 18 (18.12.2012)


Luukusta tuppaa tällä kertaa... JOULUVINKIT 2012! Jaan siis vinkkejä ja jouluun liittyviä juttuja, joten toivottavasti hyödyitte tästäkin luukusta jotenkin. On aina ilo auttaa ja jakaa mielipiteitä! Postauksessa mainittu linkkejä sivulta www.kotivinkki.fi.

JOULUVALMISTELUT: Puhu perheesi tai puolisosi kanssa valmisteluista. Kenenkään ei pitäisi koristella / leipoa / paketoida / väkerrellä yksin vaan viettää mukavaa aikaa yhdessä! Valojen laittaminen, kuusen koristelu ja lahjojen hankkiminen varsinkin kuuluu tehdä jonkun toisen kanssa. Ei yksin. Näin saadaan joulumieltä. Päättäkää myös hankitaanko mitä ruokia ja mitä valmistetaan itse jo hyvin ennen joulua, joten niidenkään kanssa ei tule kiire. Tarkista ainakin vielä kauppalista ja karsi turhat asiat pois.

RUOKA: Varmista, että lempiruokasi tulee olemaan pöydässä. Jouluna ja aattona ei kukaan halua olla suruissaan. Hyvä ruoka, parempi mieli! Ja jouluna ei tarvitse välittää sitä mitä tulee syötyä, onhan se vain kerran vuodessa joten juhlitaan ja syödään niinkuin halutaan! Onko pakko syödä perinteistä jouluruokaa pelkästään? Lisää listaan jotain muuta, mistä pidät. Miksipä ei?

ASKARTELU: Tee itse joulukortit, jos sinulta liikenee tunti tai pari kiireellisestä ajastasi korttien väsäämiseen. Aina löytyy aikaa, jos haluaa ilahduttaa läheisensä vaikkapa sievällä kortilla postin kautta tai pakettikortilla lahjan päällä. 

KUUSI: Olen jo pitkän aikaa koristellut kuusen veljieni kanssa ja niin tulisi olla aina. Olemme myös ottaneet talon lemmikin huomioon eli Misun, joten tänä vuonna emme laita hopeisia / kultaisia nauhoja kuuseen ollenkaan sillä kissa syö ne. Olisi ikävää, jos lemmikki sairastuisi. Sen lisäksi kuusi pitäisi olla mielestäni aina aito, se havun tuoksu nimittäin on niin tärkeä osa joulua, että kuusen ja havujen siivoaminen ulos myöhemmin ei kyllä tunnu missään. Sehän tapahtuu vain kerran vuodessa!

LAHJAT: Osta jotain merkityksellistä lähimmäisillesi ja käytä niiden paketoimiseen sekä korttien tekemiseen aikaa. Tai ostamisen sijasta lahjanhan voi tehdä myös itse! Suosin myös oman nimen kirjoittamista korttiin ja lahjan antamista aattona suoraan.

SINÄ ITSE: Kuuntele jouluista musiikkia tai, jos et tykkää perinteistä niin kuuntele jotain uusia versioita vaikka lempilaulajaltasi. Paljon on joululauluistakin versioita tehty tai omia. Katso siis vaikka edellinen postaus minun antamistani esimerkeistä. Virittäydy tunnelmaan ja laita tunnelmavaloja tai kynttilöitä huoneeseesi ja leivo vaikka pipareita tai piparkakkutalo. Joulun tunnelmaan on monta askelta!

Onko muita vinkkejä luukkuun 18?

18 kommenttia :

 1. Toi kuva! *___* Se on IHANA!! <3<3<3<3<3<3<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuva ja minuutin Photoshop rajaukset! :D :D Kiva, että tykkäät!

   Poista
 2. Viimeistään jouluaattona tulisi rauhoittua! Minulla on tuttavapiirissä ihmisiä jotka hössöttävät koko joulun, eikä aikaa jä levähtämiseen....Minun mielestäni joulun ei tarvitse olla täydellinen koristeiltaan, ruuiltaan, korteiltaan jne. vaan yhteinen aika on tärkeintä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Ja mielellään varmaan jo päivää ennen sitä. :) Puhut ihan asiaa!

   Poista
 3. Hyviä vinkkejä! Lähdenkin tästä vapaapäivän kunniaksi lahjaostoksille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Waa! :D Lahjaostoksilla on kivaa kun katselee kaikenlaista ja sit kun joku sopiva sattuu kohdalle. Niiden pakkailukin on jotain tosi rauhottavaa. :)

   Poista
 4. tosi ihana kuva ,näytät ihan mallilta =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ;___; Kiitos kovasti kohteliaisuudesta!

   Poista
 5. Meillä tehdään tarkka aikataulu viimeistään viiko ennen joulua. Aikatauluun merkitään ruuanlaitot, leipomiset, siivoukset, ala-asteen joulujuhla, kauppa reissut, sukulaisten tapaaminen ja kaikki muu. Kortit ja ruoat laitetaan itse ja tietenkin pitää olla oikea kuusi ja joulukukat. Viimeistään edellisenä iltana rentoudutaan, kun viimeiset ruoat on laitettu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noin se pitäisi mennä ihan kaikilla! On tosi hyvä, että löytyy sinun perheeltä tällaista särmää järjestää ja muistaa kaikki! :))

   Poista
 6. Sinulle olisi haaste blogissani! :)
  http://www.hapsutassuilua.blogspot.fi/2012/12/haaste-vastaan.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voii kiitoksia! Pistänpä muistiin tämän ja toteutan mahdollisimman pian. :))

   Poista
 7. kivoja vinkkejä!:) itse en hirveesti pääse vielä vaikuttamaan miten vietetään joulua mutta vietetään siis koko perhe yleensä yhdessä paitsi tänä jouluna vasta 25.päivä on koko perhe koolla mutta kumminkin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi vasta 25. päivä, jos saan kysyä? :))

   Poista
 8. Oi tuo joulukarkkisivusto on ihana, kiitos linkkauksesta!
  Tekee mieli jo tehdä toffeita ja Rocky Roadseja :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ;D Niin minustakin, vaikken karkkia syökään sen kummemmin mutta oli kiva lukaista ja katsella, että mitä kaikkea sitä voisikaan tehdä! :)

   Poista