Persialainen pentu, tervetuloa!

Kuvat ottanut kasvattaja 5.2.2013
MOI IHANAT! Saanko esitellä teille... maaliskuussa tulevan vauvan, persialaisen pojan!  Mä olen ylipäätään yllättynyt, että sain nyt vihdoin ja viimein varattua kissan. Sillä kysyntää on näille paljon, mutta tarjontaa ei liialti. Päätin, etten kerro nyt nettisivua enkä pojan nykyistä nimeäkään ennenkuin asia on varma - ja asiahan on varma kun kissa on kotona! Tässä kuitenkin teille jo nappisilmästä pari kuvaa ja lisää kuvia minulle tulee tällä viikolla. Tietenkin olen kysellyt kuulumisia ja keskustelemme omistajan kanssa pennusta melkein päivittäin, nyt kun asia ollaan sovittu.

Ostoslista on suuri, mutta onneksi tiettyjä tavaroita voi ostaa ja katsella käytettynäkin ettei kaikkia tarvitse uutena hankkia. Te, jotka tiedätte mitä persialainen vaatii - niin sehän vaatii paljon ja takuulla antaakin paljon siinä takaisin. Nettiä apuna käyttäen olen laatinut seuraavaksi tulevan listan, mutta jos jollain on kokemusta persialaisista tai ylipäätään haluaa jotain tietoa kanssani jakaa niin kiitos! Oma kuljetusboksi, hiekka-astia, kaulapanta, valjaat, kori, kiipeilypuu (on väliaikainen), leluja (on), hiustenkuivaaja (on), tietynlaisia pyyhkeitä kuivatukseen, kynsisakset, silmän- ja korvanpuhdistus aineet, sähköisyyttä poistava neste, kissan shampoota, karsta - kampa - harjatuotteita, apteekin tuotteita, ruokana erityisesti persialaisille suunnattu Royal Canin Kitten / Adult Persian - kuivamuona, Pirskatti vitamiinivalmiste, herkkupaloja ja muuta sellaista.

Persialaisesta olen puhunut aiemminkin täällä blogin äärellä, on se vaan hieno rotu mitä enemmän kuulen ja luen siitä - olen varma, että pojasta tulee hyvä kaveri meidän rakkaalle maatiaiskisu Misulle!

Haku ajoittuu siis maaliskuun puoleen väliin. Pian sitten siitä minulla loppuu työtkin ja voin keskittyä täysin pelkästään kissan sopeuttamiseen ja niihin asioihin. Katsotaan siis miten Misun ja pojun arki alkaa sujua ja toivottavasti heistä tulee hyvät ystävykset ja Misu näyttää hyvää mallia! :) Poikahan lähtee sitten minun ja miehen matkaan kesällä Ouluun, mutta tulee kuitenkin näkemään Misua aina silloin tällöin viikonloppuisin - kun käymme kotona. 

Tiedän ainakin, että minulla on vielä paljon opittavaa mm. turkin hoidosta. Ja myös uutena rotuna pitää tarkkailla yleisiä terveydellisiä ja rodulle ominaisia haittoja. Vaan kyllä Misustakin heti huomasi, kun se alkoi voimaan pahoin. Ja kyllä on omistajalla oltava hyvät vaistot. Lääkärillä käyntiä en tule vierastamaan, koska tärkeintä on lemmikin hyvinvointi - sitten minun. Vielä on arvoituksia, mutta onneksi voin kysyä myös aina pennun kasvattajalta!

Ja olikohan mulla vielä muuta, no Tuomo on ottanut asian ihan hyvin vastaan kun kuvan hänelle tässä pari päivää sitten näytinkin. Sanoi, että "ei se olekkaan niin pahan näköinen"? Hmm, edistystä. :) Kaikkihan eivät pidä persialaisen ulkomuodosta, mutta se on juuri se mikä tekee siitä ainutlaatuisen! En tiedä, arvostiko mieheni porukat myöskään sitä kun ryntäsin ovesta sisään ja sanoin, että "Meille tulee vauva! ...siis sellainen kissa maaliskuussa."

Jos jollekkin heräsi kysymyksiä tai haluaa jakaa tietoa / kokemuksia / mitä vaan kanssani, niin kommentit ovat erittäin tervetulleita. Minähän nimenomaan haluan puhua kaikkien kanssa tästä asiasta, mutta ei välttämättä kaikkia se olekaan kiinnostanut. Sori! ♥ Lopetan romaanin tähän!

Haluatko ehdottaa pojalle nimen?
Kaikki vaihtoehdot kuullaan, mutta pidätän oikeudet muutokseen.

64 kommenttia :

 1. Onnea nyt vielä pennusta! :) Aiotteko muuten käydä näyttelyissä uuden tulokkaan kanssa?

  Mulle tuli heti halu jakaa tietoa, kun kirjotit noista ruokajutuista. Toi vitamiinivalmiste on meinaan turha jos syötät vaan teollista ruokaa kissalle, sillä niihin on lisätty vitamiinit jo(joitain poikkeuksia lukuunottamatta). Jos siihen päälle tulee vielä ravintolisän sisältämät vitamiinit niin kissa saa vitamiineja liikaa, ja varsinkin rasvaliukoisten vitamiinien yliannostus tulee herkästi kun ne varastoituu elimistöön.

  Suosittelisin kyllä raakaruokintaa jos vähänkään jaksaa perehtyä aiheeseen. Kerron mielelläni lisää jos oot kiinnostunu barffauksesta! :)

  Ja mitä, et ota Misua mukaan Ouluun? :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pentuhan se sitten tulikin, vaikka jo nuorta lähin pääasiallisesti etsimään! :D Poika on lemmikkitasoinen, niin ei valitettavasti voi näyttelyjä harrastaa, mutta ei se mitään. :)

   Aivan, kiitos vinkistä! Sen siis voi jättää pois. :) Sitä oli vaan suositeltu yhdellä sivustolla - missä yksi kasvattaja jakoi kokemuksiaan. Ja vitamiinien yliannostus, ei kiitos. Pitääkin olla tarkkana näissä!

   Olen vähäsen lukenut siitä barffauksesta sun blogissa, mutta en sen tarkemmin tiedä ja mielelläni kyllä lukisin siitä enemmän. Kerro vaan!

   Ja Misusta on moni muukin ihminen yllättynyt, mutta Misu on meijän perheen yhteinen kissa vaikka se minun aloitteesta silloin nuorena hankittiinkin. Siitä on kasvanut niin arvokas perheenjäsen ja minun äidinkin mussukka, ettei se sitä ikinä ois mulle antanu sinne uuteen kotiin.

   Onneksi haen tämän oman vauvan pian. ♥

   Poista
  2. http://personal.inet.fi/koti/maaru/raakaruokintajuttu.html

   Tuolla on aika hyvin juttua barffauksesta, kannattaa tutustua! Jos tulee kysymyksiä niin mun puoleen voi ainakin kääntyä. :) Ite tein tosta sivusta tiivistelmän johon listasin tärkeät muistettavat asiat kun otin selvää barffauksesta, ja ei tullut montaa kohtaa. :) Ainut epävarma juttu mulla oli noi ravintolisät, kun joka paikassa ollaan niistä vähän eri mieltä.

   Poista
  3. Hei kiitos! Minäpä tutustun näihin ja kysäsen jos jäi jotain epäselväksi. :D Ja muutenkin huikkailen sitten blogisi puolelle, että mitä olin mieltä. :)

   Poista
 2. Todella suloinen kaveri,odotat varmasti innolla ei epäilystäkään =)itsellä ei kokemusta persialaisesta kun mulla oli norjalainen metsäkissa mut varmasti opit ja tulet sen kanssa hyvin toimeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotan niin, että en oo muuta sitten ajatellutkaan! :) Niin minä muistan, kun sulla oli kuva blogissasi siitä. ♥ Kyllähän sitä ajan kanssa oppii sitä turkkiakin ammattimaisesti hoitamaan. :D Ja toivottavasti tää poju kattais ainakin osan persialaiselle rodulle ominaisista luonteenpiirteistä. Eli rakastaa olla ihmisten seurassa ja sylissä yhtä paljon kuin Misukin!

   Poista
 3. ihanaa :) Minä jo kerkesin nuista kuvista innostua, että oot saanu jo kissanpennun. Pakko kyllä päästä kattomaan sitä sitte! Kyllä se tuomo siihen ihastuu, kun näkee sen sitten livenä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi! ♥ No oli pakko jo vähän teillekkin vinkkailla, että jutut alkaa olla loppuun lyöty eikä enää pelkästään haaveilua. :D Tervetuloa vaan katsomaan sitten poikaa milloin vaan ja toivotaan, että Tuomollakin muuttuu käsitys persialaisista. Onhan se Misusta kyllä tykänny, ne aina leikiskelee. :)

   Poista
 4. Kasimir tuli mieleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kun ehdotit nimeä! ♥ Huomatkaa ihmiset siis, että pojalla on tällä hetkellä kasvattajan antama nimi. En ole vielä päättänyt, mikä sille annetaan kunhan se kotiin pääsee. Erikoiset ja kivat ja söpöt nimet ovat kaikkia tervetulleita! :)

   Poista
 5. Voi vitsi, ihana ! :3 Onnea uudesta perheenjäsenestä ! ♥

  VastaaPoista
 6. Voi miten se on suloinen ♥

  Mulla ei persialaisista kokemuksia ole, kun kaikilla tutuilla, joilla on kissoja, on ollut lähinnä vain maatiaisia. Mutta symppikseltä rodulta vaikuttaa : )

  Mua harmittaa jo valmiiksi se, että kun viimeistään vuoden päästä tulee muutettua pois kotoa kissa jää tänne :< Poikaystäväkin on ilmoittanut mulle, ettei hän halua ainakaan vielä vähään aikaan lemmikkejä ottaa : D No mutta, onneksi ollaan kuitenkin saman kaupungin sisällä muuttamassa, niin ei ole pitkä matka Elsaa moikkaamaan ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekkin, aww! :) ♥

   On se kieltämättä aika symppisrotu, jos haluaa sellasen löllykän joka laiskottelee illat sylissä ja haluaa paljon huomiota. Toinen kääntöpuoli voi olla sit ihan päinvastanen, mutta eiköhän se riipu ihan omistajastakin et minkälainen kissa se tulee olemaan. Pelkällä rakkaudella kasvatettu!

   Sinäkin muutat miehesi kanssa yhteen? Onneksi olkoon! No joo, vähän parempi onni teillä. Mulla on kotiin matkaa 4-5 tuntia sitten niin ei sitä noin vaan lähetä töiden ohella Misuakaan moikkaa. Näen sitä tyyliin viikonloppuisin, jos aina silloinkaan. Voi tulla surkuparku. :( :)

   Poista
  2. Joo, tarkoitus olisi heti kun tuo yksi pääsee armeijasta pois : )

   Mulla oli aikaisemmin jatko-opintosuunnitelmat vähän eri, mutta kun minua kiinnostavaa alaa voi täällä kotikaupungissanikin opiskella, niin ei nyt sitten ainakaan vielä päädytä mihinkään sen kauemmaksi... : D

   Poista
  3. Voi meitä inttileskiä!

   Ja hyvä, ettet oo joutunu sitä kauemmaks lähtemään. Mulla on se vika, että töitä ei löydy täältä joten pakko lähtee etsimään muualta. :)

   Poista
 7. Eetvart on ehkä söpöin nimi ikinä, jos siitä lähdetään! :D Vedän jumppaa ja siellä on 3-vuotias Eetvart-herra joka rakastaa Salama McQueeniä vai mikä se on :D Tai sit joku Elmeri! Tykkään vanhoista nimistä, esim. Justiina on niin söpö! Justus olis kans huippu nimi kisulle, mut mulle tulee siitä mieleen vain se lohikäärme... Mut ihana kisu teille tulossa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oii! ♥ Kiitos, kun ehdotit useammankin nimen! :) En tiedä tuosta Salama McQueenista mitään, kukahan se on? Joku tv-sarjan hahmo? :D

   Poista
 8. Voooooiiiii kun toinen on niin söpö! <3 Persialaiset on niin symppiksiä, kyllä semmonen tulee vielä joskus tähänkin talouteen, sanoo mies mitä tahansa! :D Kokemusta mullakaan ei persialaisista ole mutta kannattaa varautua kaikkeen, niin kuin kaikkien uusien eläinlasten kohdalla :D Kyllä siitä sitten huomaa jos joku mättää, alussa oot varmasti supertarkka kaikesta ja kiinnität pieniinkin omituisuuksiin huomiota, jotka ei sitte lopulta olekaan niin omituisia juttuja D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! ♥ Haha, joo omallakaan miehellä ei tainnu olla paljon valinnan varaa, kun yksi kaunis päivä päätin - et kyllä mäkin tarvitsen kissan. :D

   Joo, persialaiseen tutustuttaessa kaikkee uusia juttuja tuli esille kuten sen oma erityisruokavalio juuri pitkän turkin takia ja turkin hoito sekä pesu ja tällaiset jutut. Historiaakin oli ihan kiva lukea ja huomasin sitten, että sehän on tituleerattu maailman ylivoimaisen suosituimmaksi kissaroduksi. :3

   Kyllä olis nyt perjantaina tarkoitus lähtee ostoksille, mutta siis supertarkka oon kyllä jo nyt! Ainakin oon jo tullut ajatelleeksi sitä, että kaikki maholliset kissan mentävät aukot on peitettävä talosta ja mitään vaarallista ei saa jättää esille. :D

   Poista
 9. Äh julkaisin vahingossa ton kommentin liian aikasin :D puhelimella näprään x) Piti siis jatkaa, että on vaan hyvä jos varautuu kaikkeen ja on vähän liiankin tarkka, ainakin oppii tuntemaan kisulin hyvin :) Ite olin paniikissa pienimmistäkin "oudoista" jutuista mun ja miehen ekan kissan kanssa, vaikka porukoilla oli ollu kissa kun olin pienempi ja sitä osasin hoitaakin :D Mut jotenki se, että kyseessä oli eka oma vauva, tulihan siinä vainoharhaiseksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, vainoharhasuus on oikea sana. Minä mietin sitäkin, että uskallanko käyttää sitä valjaissa tuossa pihalla kesällä, tulee tarkkailtua äärimmäisen paljon ympäristöä sillä hetkellä! :D

   Ja kiva, että sulla on jo kokemusta - koska voi olla ihan hyvin et minäkin tulen olemaan äärimmäisen tarkka ja ympäristöä huomioiva vauvaa tarkkaillessa. ♥

   Poista
 10. I H A N A !! voi toista pieni pörrö lutunen voooih ♡

  VastaaPoista
 11. Kivat sulle, tuli hirmu ikävä omaa kisua, joka majailee mun vanhemmilla, kun poikaystävä on allerginen. :c Pentukuumekkin vielä iskee, kamalaa! Ihan syötävän söpönen tapaus♥ Keisari on mun mielestä ehkä parhain nimi poikakisulle, mitä voi antaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, otan osaa! :( ♥ Allergia on aina huono homma ja mullekkin sanottiin lapsena etten voi ikinä saada lemmikkiä, koska mulla on astma. Nykyisin se ei enää oireile, vaikka kissoille pitikin olla pahin. Aika hassua.

   Kiitoksia nimiehdotuksesta! :)

   Poista
 12. En jaksanu ees lukee tekstiä ku nauroin tolle kissalle niin kovasti ja oli pakko kommentoida silti :'DDD en tykkää oikein kissoista, mut just tollaset ruttunaamaset on ihan parhaan näkösiä!! Jos mulla olis kissa niin se olis just tollanen, ahahha loistava! ♥ Piristää aina törkeesti päivää ku näkee vaikka netissä tollasen kisun kuvan :D Toivottavasti täällä näkyy paljon kuvia tosta karvanaamasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mulla tuli vähän normaalia enemmän tekstiä kirjotettua, ihan niille jotka on ihmetelleet miten tän kissan hankinta sujuu. :D Ja luinkin jostain silloin, ettet tykkää kissoista mut tykkäät siitä mitä ne edustaa?

   Toi poika on kyllä niin mahottoman söpö tapaus, etten vaan malta odottaa et näen sen livenä. ♥ Ja kuvia kyllä tulee olemaan varmaan joka toisessa postauksessa sitten kun se on osa mun elämää! :)

   Poista
  2. Hahah no en tiiä oonko mä vähän paha ihminen kissojen suhteen, ku tykkään vaan sellasista hölmöistä kissoista (musta on hauskaa nauraa niille). Nuo persialaiset on vaan niin hyvän näkösiä et noi on jo sen takia loistavia, sitte jos se kissa on luonteeltaan sellanen töhö niin en varmaan kestä sen mahtavuutta :D

   Kun toi on tollanen pieni pallero niin anna sille joku oikein miehinen ja raju nimi. Tsingis Khan >:D joskus halusin pupun ja oisin ristiny sen Napoleoniks. Sopis kissallekin kyllä.

   Poista
  3. Haha, vai tykkäät sinä hölmistyneistä kissoista! :) Ja olen samaa mieltä, et persialaiset on kyllä tosi loistavan näköisiä ja poikkeavat paljon ulkonäöltään normaalista kissasta. Niillä on oikein valtavat nappisilmät. :D

   Katsotaan katsotaan mihin päädytään, lopultahan sen tietää ja se iskee varmaan kuin salama - kun näkee lopulta sen itse kisun! ♥

   Poista
 13. Voi hellanlettas! Kuolen söpöyteen! ♥
  Nimiä en söpöyden yliannostuksen huumassa nyt keksi, mutta meidän karvapalleron nimi on Kerkko Armas, sukunimeä en mainitse. ;)
  Mutta on suloinen! :') ♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös! ♥ Pallero mussukka äidin oma vauva! Kiva sössöttää pelkälle kuvalle. :D ♥

   Poista
 14. Pennun odottaminen on jännittävää aikaa ja tuntuu kuin päivät matelisi. Muistan vielä kuinka innolla ja malttamattomana omia kissavauvojani aikoinaan odotin kotiin.
  Mutta onnea kovasti uudesta perheenjäsenestä. Hän on oikein hellyyttävä. Sydämeni suli. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maaliskuuhun tuntuu olevan vielä ikuisuus. :( :) Montako kissaa sinulla nykyisin on? Kuulisin toki lisääkin!

   Kiitoksia paljon kauniista sanoista! ♥

   Poista
  2. Kaksi karvaista lasta meillä tällä hetkellä temmeltää. :) Toinen on kohta vuoden ja kahdeksan kuukautta ja toinen vuoden nuorempi. Vielä pieni ja niin riiviö. Mutta silti ihana! ♥
   Blogistani löytyy kuvia mikäli mieli halajaa nähdä. Välillä haluaisi vain laittaa kymmeniä ja taas kymmeniä kuvia kissoista blogiin mutta koitan olla järkevä.

   Poista
  3. Ahaa! Pitääkin käytä kyttäämässä! :3 ♥

   Poista
 15. No voi hellanlettas , saamme siis odottaa paljon kuvia pikkuisesta karvapallosta , mun karvakorvilta myös terveisiä <3 !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä tulee olemaan lukijoiden kyllästymiseen asti! Pojasta tulee blogikissa, sydämen sulattaja. ♥ Terkkuja takas! :)

   Poista
 16. Voi mikä ylisöpö ihanuus <3 noi persialaiset on vaan niin upeita!! :) ihanaihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Tuuthan Fani sitten kahtoo sitä, kun me muutetaan Ouluun? Jos pyörit siellä päin sitten kesällä. :)) ♥

   Poista
 17. Niin suloinen :3
  Nauratti tuo "Meille tulee vauva! ...siis sellainen kissa maaliskuussa." :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suloinen pieni! ♥ No piti vähän huiputtaa niitä ja kahtoa ilmettä! :D

   Poista
 18. IIIIIHANA <3

  Oon niin onnellinen sun puolesta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ♥ ♥ ♥ Kiitoksia, minäkin olen onnellinen! :)

   Poista
 19. !!! vinkaisin ääneen ihastuksesta, kun näin kuvat! mikä ihana mussukka!

  meidän Misu (joka on neljäsosapersialainen :D) oli Star Wars -pesueesta ja alunperin nimeltään Leia, mutta kotiuduttuamme illalla se oli niin Misu, että piti vaihtaa nimi.
  Sulo olisi hauska nimi Misun kaverille :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha! :D ♥ Meijän Misut, siitä puheen ollen kävinkin äsken laittaa sulle sähköpostia. Käyhän lukasee! :) Ja Misu on kyllä hyvä nimi kissalle, vaikka tosi yleinen mut ne varmasti tunnistaa nimensä siitä - kun se "S" suhahtaa nimessä. Muita nimiä se ei suostu kuuntelemaan... :D

   Poista
  2. luinkin jostakin jokin aika sitten, että kissoihin vetoaa jostain syystä ainakin I- ja S-kirjaimet, ja olisiko ollut vielä K tai jokin kolmas... siksi niille varmaan jutellaan "kiskis" :D

   Misu on varmaan yksi suosituimmista kissannimistä, mutta joskus ne kisut vaan on niin Misuja ettei niille voi antaa muuta nimeä :D Helmi ja Hely tunnistaa monia lempinimiä mut Misu ei tajua edes omasta nimestään, että sille puhutaan :'D toivottavasti sinun herrasi on vähän fiksumpi kuin kaimansa!

   kiitos, käyn lukemassa pian :)

   Poista
  3. Sittenhän se on ihan täydellinen kutsunta, kun sanoo "Misu, kis kis!" :D Kyllä Misu aina hoksaa, kun sen nimen sanoo sillä se kääntää heti pään. Myöskin ei välttämättä aina tarvitse huutaa nimeä, kun sanoo vaan "Syömään!" Tai pelkästään herkkuakin tietää saavansa eli raakaa jauhelihaa sen pienen äänen takia mikä tulee kun asettaa paistinpannun hellalle. :) Eilen kyllä paistoin ranskalaisia eikä se meinannu millään uskoo mua.

   Sulla on melkoinen kissakolmikko siellä! ♥

   Poista
 20. Sulle on haaste mun blogissa! :D

  VastaaPoista
 21. Onnea kisusta!

  Minusta olisi hauska jos persialaisen nimi olisi joku persialainen sana vain kirjoitetettuna latinalaisin aakkosin. Tässä muutamia esimerkkejä mitä löysin, jotka voisivat istua kissan nimeksi :)

  Baza (=leikki)
  Zapa (=söpö/kaunis)
  Tamiz (=puhdas)
  Deser (=jälkiruoka :D)
  Beber (=tiikeri)

  Idea juontaa siitä, että meidän oma koira on japaninpystykorva. Näin ollen löysimme japaninkielisen sanan Yuki, joka tarkoittaa lunta/onnea. Väänsimme siitä sitten suomenkieleen sopivan nimen Juki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toihan on hyvä! :D Ja mä yritin lausua ääneen noita persialaisia sanoja, mutta ainakin minun suusta ne kuulosti omituiselta. :D Mistä sivulta löysit ne, niin voisin vaikka sitäkin lukaista? :)

   Oii, suurena Japani -fanina voin sanoa et sieltä tulee parhaat nimet! ♥

   Poista
  2. No siis en oikein löytänyt sivua jossa olisi ollut sanoja vain kirjoitettuna vaan tein niin, että käytin tätä http://persia.suomisanakirja.fi/ ja sitten käänsin tällä kääntäjällä noi sanat latinaisille kirjaimille http://mylanguages.org/farsi_romanization.php.

   Tosta viimeisestä löytyi jotain sanoja myös yksittäin listattuna :)

   Poista
 22. Voi toista kun on niin suloinen <3
  Miulla tuli heti mieleen nimeksi NAPPIS :P Ku hällä on niin ihanat nappisilmät!
  Onnea uudesta perheenjäsenestä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) ♥ Kiitos nimiehdotuksesta ja onnitteluista!

   Poista
 23. http://koti.mbnet.fi/~stinger/catnames.php näistä joku:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaaa kiitos, tuolla oli tosi hyviä nimiehdotuksia ja etenkin yksi todella huvittava! :D Saa nähdä mihin sitä oikein päätyy...

   Poista