Piirustusvälineet | Teemaviikko osa 1

Hei! Nyt alkaa virallisesti teemaviikko, josta puhuin teille tässä postauksessa. Joka päivä tulee postaus käsitellen tarkemmin aiheita: anime - manga - japani. Voitte kysyä matkan varrella tietysti kysymyksiä tai jakaa omia mielipiteitänne ja kokemuksia tähän aiheeseen liittyen. Olisin enemmän kuin iloinen kuullessani teidän mietteitä, koska teemaviikko on minulle erityisen tärkeä! Tästä se sitten alkaa...

Millä piirustusvälineillä piirrän mangaa ja mitä kannattaa hankkia?


Copic (ciao) huopakynät ovat kaksikärkisiä (sivellin ja puolileveä) ja kärjet voi tarvittaessa vaihtaa sekä ne voi myös täyttää uudestaan. Sanoisinpa jopa olevan mangapiirtäjien ykkösvalinta, mutta on olemassa myös muita vaihtoehtoja! Kuvasta näkee, että itselläni on 72 värin A-setti, jonka isäni tilasi minulle n. 5 vuotta sitten Amerikasta. Valitettavasti ei mitään tietoa, paljonko setti maksoi - vaan halvemmalla saatiin kuin Suomesta. 

Lisätietoa täältä: YLEISTÄ, TIETOA JA TUOTTEITA, GALLERIA


Rajaus-, varjostus-, ja lyijykynät ovat myös vakiintuneet työvälineet piirtämisessä. Kun on kyse mangan piirtämisestä, niin tapoja on monia. Joskus varjostan työni, joskus rajaan työni ja joskus väritän ne! Kannattaa kokeilla erilaisia juttuja, mutta samalla löytää myös ne hyvät välineet ja oma tyyli. Edding 5.0, 3.5 ja 2.0 ostin koulua varten, mutta niillä saa hyvät siistit ja vahvat rajaukset. Faber Castell -merkkiset tussit ovat lähinnä varjostuksia varten ja ne on tarkoitettu juurikin mangan piirtämiseen. Pari muuta kynää (esim. Pilot DR - Drawing Pen) ja lyijykynää kuvassa ovat satunnaisina ostoksina päässeet parhaimmistoon.

Lisätietoa täältä: FABER CASTELL

Piirtämisessä käytän myös harvemmin Stabiloita ja värikyniä!

Paperi on normaalia, vaikka copiceille pitäisi olla erityisempää paperia ettei värit kuluisi niin paljon.

Miten aloitin mangan piirtämisen? Miten voi aloittaa ja oppia?

Piirtäminen on ollut suuri kiinnostukseni kohde jo ala-asteesta asti. Lempiaineeni oli kuvis ja kävin myös vapaa-ajalla kuvataidekerhossa. Piirsin kotona ihan kaikkea mitä mieleeni tuli ja siihen aikaan ei vielä ollut kiinnostusta koneella istumiseen, joten piirsin päivät pitkät myös ystävieni kanssa. Kerhossa ja koulussa oppi paljon (ei mangan piirtämisestä) eri tekniikoista, aiheista ja välineistä, mutta realistinen piirtäminen ei ollut minun juttuni.

Manga ja anime alkoi kai nousta suosioon silloin juuri aikoinaan täällä Suomessakin, jolloin minäkin jäin koukkuun. Epärealistisuuden haku ja sarjakuvamaisuus oli juuri se askel piirtämisessä ylöspäin, minkä minä tarvitsin! 

() Harjoittele piirtämistä mallista!

() Katso videoita / kirjoja / lehtiä ja harjoittele myös ohjeiden mukaan erilaisia tekniikoita!

() Hahmottele ja luonnostele esim. erilaisia silmiä ja käsien asentoja!

() Tekemällä oppii eli kokeile kuvien rajausta, varjostusta ja väritystä!

() Inspiroidu ja löydä oma tyylisi!

...Seuraavassa osassa manga-kansioni!
 Kuinka moni teistä on kiinnostunut mangan piirtämisestä? Mitä välineitä suositte?

24 kommenttia :

 1. hyvä postaus :) Olen joskus kokeillut mangan piirtämistä, muttei ehkä ole juttuni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Oli vähän tekstipainotteinen, mutta huomenna päästään kuviin. xD Ja joo, pitää vähän löytää se oma juttunsa! Vaikka itsekin nautin piirtämisestä, niin en ole kuitenkaan tehnyt sitä moneen vuoteen. :)

   Poista
 2. Jes♥ nyt tää sitten alkaa mielenkiintoista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi! Kiitoksia vaan kivasta kommentista! ;) ♥

   Poista
 3. Ite en oo pitkään aikaan piirtäny, pitäs yrittää taas jatkaa:D Noi copicit on kyl ihan parhaat kynät. Harmi, että mulla alkaa kaikista melkeen loppua väri ja ne täyttöpullot maksaa ku synti:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kehtaisi kyllä joka värille omaa täyttöpulloa ostaakkaan! :D Hyvin ovat muuten vielä toimineet copicit, vaikka ovat jo sen 5 vuotta vanhoja. :)

   Kokeilehan virkistää muistiasi piirtämisen suhteen, muistan kun silloin joskus aikoinaan tulostettiin netistä kuvia ja otettiin niistä mallia! :D

   Poista
 4. Kiva idea tämä teemaviikko odotan innolla tulevia postauksia =)en ole koskaan ite yrittäny ku en muutenkaan osaa piirtää

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harjoitus tekee mestarin! :) Ja jos löytyy kiinnostusta oppiakkin. Kiva, että pidät teemaviikosta jo nyt. :D

   Poista
  2. blogissa sulle tunnustus =)toki kiva nähdä varsinki sun piirrustuksia

   Poista
 5. Apua miten taitava oot (jo pelkästään ton yhen kuvan perusteella)! :D Näyttää ihan kun suoraan jostain animelehdestä :) Ite olen lukenut mangaa mutten koskaan piirtänyt koska mua ei olla sellasilla lahjoilla siunattu :DD Mutta odotan innolla sun kansion näkemistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, kun se ei olekkaan mun piirtämä tuo! Unohdin mainita kuvatekstissä, että tuo mangatyttö on tulostettu joskus kauan sitten vaan kansiota koristamaan. :) Mutta toivottavasti en tuota huomennakaan pettymystä, kun esittelen kansion piirustuksia! :D

   Poista
  2. Voih kävipä nolosti. Mutta kattellessa noita sun piirtämiä kuvia seuraavassa postauksessa, niin olet kyllä edelleenkin hyvin taitava! :D

   Poista
  3. Älä syytä itseäsi, minulla oli harhaanjohtava kuva. xD Kiitos paljon kommentista ja kiva, että pidit piirustuksista!

   Poista
 6. Minullakin alkoi manga/anime innostus silloin kun se oli "muotia" :D
  Silloin piirsin manga tyylisesti ja kävin jopa mangapiirustus-kurssin, mutta päästyäni taidekouluun (missä manga tuntui olevan jokaisen opettajan painajainen) tyyli muuttui enemmän suomalaistyyliseksi, vaikkakin tiettyjä piirteitä mangasta on yhä piirtotyylissäni :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! No joo, voisi sanoa että olipas jopa muodissa. ;)

   Oliko kurssista sinulle muuten paljonkin apua? Haluaisin ilman muuta nähdä piirustuksiasi, jos aiot niitä joskus blogissa esitellä!

   Poista
  2. Kurssista oli kyllä pajon apua, siellä opeteltiin erilaisia tussaus- ja varjostustekniikoita jne. käytiin läpi erilaisia mangatyylejä ja tapojatoteuttaa piirustuksia ja sarjakuvia.

   Voisimpa vaikka töitäni esitelläkkin :) blogissa on uusimpia töitäni, mutta ne ovat suurimmaksi osaksi maalauksia. Pitäisi etsiä joitain julkaisukelpoisia piirustuksia ja vaikka jotain vanhempiakin töitä, jotka ovat tällä hetkellä vanhempieni luona :)

   Poista
  3. Ompa sitten ollut hyvä kurssi! Ehdottomasti minäkin varmaan osallistuisin, jos täällä päin sellaisia satuttaisiin järjestämään. :)

   Minäpä käyn vilkaisemassa ja teehän joskus niistäkin postauksia! :D

   Poista
 7. Mä oon kans ollu innokas piirtämään ihan pienestä asti, tosin nyt ei ole muutamaan vuoteen tullut mitään piirrettyä. Itekin jonkin verran manga-tyylistä piirsin, tosin suurin osa mun (ihmis)piirroksista ylipäätänsä oli mallista piirrettyjä kun oon niin mielikuvitukseton. Ala-aste ikäisenä piirsin omasta päästä paljon heppoja, kun olin sillon heppatyttö! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, harmi kun tuntui jotenkin piirtely jäävän muiden kiireiden alle. Nykyisin sitä ollaan niin aikuisia, ettei näköjään enää riitä aika paikalla istumiseen - jos ei datailua lasketa. :D

   Ja kannatan kyllä mallista piirtämistä! Siinä sitä vasta kehittyykin, varmaan omatkin piirrokseni ovat suurin osa pelkästään mallista ja ehkä taustaa tai värejä itse sovellettu!

   Ps. Ei uskois, että olit heppatyttö! ;)

   Poista
  2. No mä en osaa ite tehdä taustoja ollenkaan, varmaan missään mun piirroksessa ei oo taustaa.. :D Ja harvoin väritin piirroksiakaan.

   Kävin äsken muuten kaivamassa esiin jotain mun vanhoja piirroksia, ja tuli heti hinku alkaa piirtämään! :D

   Poista
  3. Haha! :D Huomasin just, että jos oon vaikka mallistakin piirtänyt niin taustan olen useimmiten kehitellyt itse. Ja totta, joitakin piirustuksia ei edes uskaltanut värittää mitenkään kun itse ainakin pelkäsin failaavani!

   Eikun kynät ja tussit lentämään! :)

   Poista
 8. Mä tykkään kans piirtää mangatyylisesti ja omistan muutaman mangakirjan, missä opetetaan piirtämään vaihe vaiheelta ja löytyy niitä pokkareitakin muutama. Itellä oli nuo Faber Castel rajaus/varjostus tussit, osa pelittää edelleen, ainoa harmi että pikkusisko löysi ne kun ne oli vielä uusia joten osa tarvi heittää menemään kun oli terät pilalla/kuivunut. Pitäisi oikein ottaa aikaa ja alkaa taas piirtämään siitä on pitkä aika.. Ala ja yläasteella piirtelin tosin tiuhaan tahtiin ja kuvis oli koulussa lempiaine. =) Innolla odotan lisää postauksia tähän aiheeseen liittyen. =))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, tosi kiva kun kerroit et oot piirtänyt mangaa itsekkin paljon! :) Minullakin on yksi mangaopus, missä kerrotaan miten piirretään mangaa. Muistatko mistä ostit ne Faber Castelit, koska minä en muista mistä omani hankin? Varmaan jostain suomalaisesta kirjakaupasta saa, veikkaisin? :D

   Ps. Nyt taisi juuri sekunnilleen tulla tämän päivän postaus, koska ajastettu kello 10.00! :)

   Pps. Olisi tosi kiva nähdä sinunkin piirustuksia, jos meinaat joskus blogiin laittaa!

   Poista