Bloggaajalle vinkit, haitat & hyödyt | Haaste

1 & 2
Hei! Aiheena tällä kertaa itse blogi, mihin me bloggaajat jaamme päivittäin omia ajatuksiamme, vinkkejä, arkisia juttuja, uutisia, kuvia, videoita, runoja, reseptejä ja mitä muuta blogi vaan voi sisältää! Blogeja on monenlaisia liittyen mm. muotiin, eläimiin, urheiluun, arkeen ja ruokaan. Ymmärrätte varmaan vinkin... blogeja on siis paljon ja uusia syntyy koko ajan! Puhutaan myös lukijoista tai toisista bloggaajista, jotka kommentoivat postauksiin omalla nimimerkillä tai anonyymisti. Postauksessa kerron teille omia mielipiteitäni ja vinkkejä bloggaukseen. Aiheesta on kirjoittanut myös Sara, joten kannattaa vilkaista! Haasteen saa ottaa vastaan, jos haluaa jakaa omia vinkkejä!

Vinkkejä uusille bloggaajille

  Keksi blogillesi hauska, mielenkiintoinen ja erilainen nimi muihin blogeihin verrattuna!
-> Osoite eli _________blogspot.fi kannattaa olla neutraali, jos joskus muutat blogisi nimeä.

  Jos lähipiirissä on joku osaava, niin kannattaa pyytää neuvoa tai apua bannerin / ulkoasun teossa!
-> Ulkoasu on kaiken a ja o... ole luova, älä yksinkertainen.

  Mieti tarkkaan aiheet ja mistä muille kerrot!
-> Älä kerro tarkasti yksityisasioista, kysy aina lupa kirjoittaessasi muista tai jakaessasi yhteisiä kuvia.

  Tarkista tekstit aina moneen kertaan virheiden varalta!
-> Tekstin tulisi olla selkeää, mutta ei slangia eikä kirjoituskieltä.

3
  Kuvat kannattaa olla isoja (erittäin suuri -vaihtoehto) ja laadukkaita!
-> Vältä kuvien kopiointia myös netistä, jos käytät niin mainitse lähde.

♥  Kommentoi muiden blogeihin aktiivisesti! Huomioi siis muut ja sinut huomataan!
-> Itsensä mainostus ei yleensä kannata: "liity blogini lukijaksi", "seurataan toisiamme".

  Vastaa kaikkiin kommentteihin (ei kuitenkaan ilkeisiin tai provosoiviin)!
-> Vastaa mielenkiinnolla ja esitä kysymyksiä myös takaisin.

♥  Kehitä oma tyylisi blogata ajan myötä!
-> Älä kopioi suoraan muilta, vaan erotu joukosta ja toteuta omaa juttuasi.

♥ Älä muodosta bloggailusta pakkopullaa!
-> Silloin on parempi pitää lomaa, jos bloggailu tuntuu uuvuttavalta... ei kannata luvata turhia!

4

Blogin haitat

5
- Tekniset ongelmat (vaihtelee)
-> Tällä hetkellä en voi tallentaa tai lisätä uusia gadgetteja sivupalkkeihin, blogin lukulista väittää välillä ettei minulla ole blogeja seurattavana, postauksen julkaisu ei päivity etusivulle yleensä ensimmäisellä kerralla, kuvat ovat muuttuneet blogiin ladattaessa rakeisiksi tai valkoisesta harmaaksi, kuvien lataus on temppuillut!

- Anonyymit
-> Kuka tahansa voi kirjoittaa blogiisi jotain ilkeää... tällaiset kommentit kannattaa jättää julkaisematta ihan tunnetuista syistä. Itselleni on tullut sellainen kommentti yhden kerran (kuvassa oleva kommentti ei ole siis minun blogista). Jotkut saattavat saada niitä päivittäin!

- Yksityisyys
-> Ilmiselvää, kun lataat blogiisi kuvia itsestäsi, kavereista ja perheestä. Sinut saatetaan tunnistaa kadulla! 

Blogin hyödyt

Tunnustukset, mitkä olen saanut muilta bloggaajilta!

+ Vuorovaikutus
-> Tutustut uusiin ihmisiin ja saat blogin kautta uusia ystäviä!

+ Itsensä toteuttaminen
-> Blogi varmasti kehittää sinua luovana ihmisenä. Ajan myötä olen itse huomannut myös valokuvaustaitojeni ja videoiden editoinnin kehittyneen. Ammattini kautta tämä on plussaa! 

+ Yhteistyö ja arvonnat
-> Voit päästä blogisi kautta yhteistyöhön erilaisten yritysten kanssa. Yhteistyökumppanit voivat antaa sinulle testaukseen tuotteita tai järjestää blogisi kanssa yhteistyössä esim. arvonnan. Blogimiitit ovat myös asia erikseen. Voit osallistua blogien arvontoihin ja voittaa tai järjestää niitä vaihtoehtoisesti!

+ Tieto ja taito
-> Kuten vuorovaikutuksesta jo puhuttiin. Voit myös jakaa omia tietojasi, taitojasi ja vinkkejä muille ihmisille blogin kautta. Ja päinvastoin myös niitä saat.

+ Hyvä mieli
-> Yllättävän vähän ihmiset kehuu tosielämässä toisiaan. Blogimaailmassa tätä tapahtuu kaiken aikaa. Jopa tuntemattomat saattavat tulla piristämään päivääsi vain yhdellä ihanalla kommentilla!

Löytyykö teiltä vinkkejä, hyötyjä ja haittoja?

22 kommenttia :

 1. Tästä oli varmasti monelle blogin aloittaville hyötyä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti ja jos tulevaisuudessa joku kysyy vinkkejä, niin pystyn sitten linkkaamaan tämän avuksi. :)

   Poista
 2. Oot kirjoittanut hyvin aiheesta :3

  Tärkeintä bloggaamisessa on olla oma itsensä. Hommasta tulee helposti pakkopullaa jos yrittää esittää jotain muuta kuin on. Ja jos homma on pakkopullaa, sen huomaa teksteistä. Tässä harrastuksessa on niin paljon hyviä puolia, että tää sopii melkein kelle tahansa. Blogista voi aina tehdä omannäköisen ja kertoa vain asioita joita haluaa muille jakaa. :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ttau! :))

   Totta! Olen yleensä huomannut pakkopulla -oireita (haha mikä vertauskuva), kun bloggaaja lupailee itselleen ja lukijoilleen liikaa. Siis tiettyä postaustahtia tai sellaista. Jos siitä lipsuu, niin se alkaa helposti masentaa. Tärkeintä on ajatella, että postaa silloin kun on postattavaa. :)

   Hyviä puolia on tosiaan reilusti enemmän! En osaa kuvitella elämää ilman bloggausta enää. :D Täältä on niin moniin ihaniin ihmisiin ystävystyny ja blogi antaa enemmän kuin ottaa! Niin tykkään sanoa. :)

   Poista
 3. Hyviä vinkkejä! Mä oon ite ihan järkyttävän huono kommentoija ja kommentteihin vastaaja. Vastaan kyllä kaikkiin kommentteihin, mutta mun on vaikee keksiä välillä sanottavaa. Kommentointi varsinkin kynsipostauksiin on vaikeeta jostain syystä, ja harvemmin tuleekin kynsiblogeihin kommentoitua, kissablogeihin sitten enemmän..

  Ja tuo itsensä mainostaminen, niin ärsyttävää! Aluksi jaksoin käydä katsomassa kommentteihin linkattuja blogeja, mutta nykyään en edes julkaise tällaisia kommentteja. Ihmiset ei vaan näytä tajuavan että kun katsoo kommentoijan profiilia niin sieltä löytää blogin, ja ainakin mä käyn aina katsomassa löytyykö uudelta kommentoijalta oma blogi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Kieltämättä joskus ei keksi kunnollista vastausta, mutta edes kiittely kommentista merkitsee jo jotain. Paljon pahempaa on jättää vastaamatta, koska itsekin kommentin jättäjänä haluan aina nähdä ja käyn katsomassa useampaankin kertaan onko kommenttiini vastattu. Silloin ei oikeastaan haittaa onko siihen vastattu vaan yhdellä sanalla. Mielenrauhan kuitenkin saa, haha! :D

   Kynsiblogeista oon melkein samaa mieltä, kun tulee kommentoitua aina sitä samaa. Ei osaa olla oikein omaperäinen kuin sanomalla aina: "Kivat kynnet / värit" "Ihana kynsilakka / koristelu"... :D

   Joo! Itsensä mainostaminen ei kyllä ollenkaan kannata, vaikka haluaisi blogillensa mahdollisimman paljon lukijoita ja nopeasti. Se kyllä riittää, että kommentoi vaan aktiivisesti muiden blogeihin. Sitä kautta joko kommentin saanut tai muut lukijat huomaavat sen kommentin ja kiinnostuvat ihmisestä - ja katsovat onko sillä blogia. :) Joskus oon mainostanut itseäni Cosmopolitanin sivuilla, mutta ei siinä ollut oikein mitään järkeä. :D

   Poista
  2. Mähän bloggasin ensimmäisen vuoden ilman yhtäkään lukijaa(jos paria kaveria ei lasketa) sillä en mainostanut blogia, en siis edes kommentoinut muiden blogeihin. Mutta sitten kun yhdessä suositussa kynsiblogissa kysyttiin että onko lukijoilla blogeja niin rohkaistuin linkkaamaan omani, ja sitten niitä lukijoita alkoikin yhtäkkiä tulemaan. Oli se kyllä aika shokki kun yhtäkkiä tulee paljon lukijoita kun oli tottunut siihen ettei blogia kukaan lue! :D

   Poista
  3. Niinpä! Ja vaikka sulla olikin kynsiblogi, niin se on hyvä! Mutta jotkut tuudittautuvat siihen tilaan, että kun ei alussa olekkaan niin montaa lukijaa, niin voi paljastaa elämästään paljon. Sitten kun niitä alkaa satamaan, niin saattaa yhtäkkiä alkaa ahdistamaan, jos tuntuu että onkin paljastanut liikaa isolle yleisölle. :D Sen olen pari kertaa huomannut ja muutama bloggaaja sen myöntänytkin (poistanut vanhoja postauksia tai tehnyt uuden blogin tai jopa lopettanut). Haha, mikä logiikka se oikeasti on siinä vaiheessa? Tekee julkisen blogin ja sitten ei halua, että tietyt ihmiset tai liian iso joukko lukee sitä. :D

   Mutta sun kynsiblogi on kyllä yksi parhaista! Täytyy myöntää. :) Muistan itsekkin, kun rupesin lukemaan sitä ja nykyään en edes niin montaa kynsiblogia seuraa kuin ns. niitä tunnetuimpia!

   Poista
  4. Munkin täytyy myöntää, että olen poistanut vanhoja postauksia, olikohan se kesällä. En tosin sen takia että olisin paljastanut liikaa, halusin vaan poistaa blogin aihealueeseen liittymättömiä turhia juttuja.

   Ihana kuulla että tykkäät mun blogista! ♥ Sunkin blogi on yks mun lemppareista! :)

   Poista
  5. Minäkin poistin vanhan blogini, koska halusin aloittaa alusta. Tosin suuremmaksi osaksi johtuen teknisistä syistä. :< Olisin voinut kuitenkin säästää sen itselleni katsottavaksi, paha virhe! Voi meitä. :D

   Jee, tosi kiva kuulla! <3 :)

   Poista
  6. Mä tuun taas häiritsemään teijän kommenttiketjua, kertomalla teille molemmille että teijän blogit on ihan huippuja! <3

   Poista
  7. Me kissanaiset pidämme yhtä! ♥

   Poista
 4. Tosi hyödyllinen postaus aloitteleville bloggareille! Itsekin blogia aloitellessani se ei edes ollut kynsiblogi vaan lähinnä ajatuksiani elämästä ja... no, kaikesta! Silloin se kulki nimellä "Käpsyn ajatuksia" (todella omaperäistä) ja nyt nolottaa kun osoite on edelleen sama ja sitä tuskin voi enää muuttaa... -___- Ainakaan jos haluaa pitää lukijansa. Lisäksi tein sen virheen (alussa) että kaikki kuvat oli älyttömän huonolaatuisia, turhia ja _pieniä_! Nykyään kun on jo pari vuotta bloggaillut niin en enää edes jaksa selata pienikuvaisia blogeja enkä voisi kuvitellakaan että itse jättäisin ne pieniksi ja huonolaatuisiksi! (Tosin poikkeuksia löytyy jos on ollut "pakko" ottaa kuva esim. hämärässä).

  Mä en oo (vielä...) saanut ollenkaan vihakommentteja ja ihmettelen sitä suuresti! Tosin kirjoittelen blogiini aika arkisista asioista ja pääpaino blogissani onkin kynsissä, niihin kai on vaikea tarttua vihakommenttimielessä ellei sitten ala haukkumaan niitä rumiksi tms...? :DD

  Haha, mua "ärsyttää" yks mun hyvä ystävä kun hän on aloitteleva bloggari (vasta 2 postausta) ja odottaa että tulis heti kauheasti lukijoita! :D Sitten kun sanoo että kannattaa olla aktiivinen ja kirjoitella vaan, että ei niitä lukijoita samantien tuu, niin hän on vaan että "why to bother kun ei sitä kukaan kuitenkaan lue"... HUOH! No ei kai jos ei näe vaivaa sen eteen!! :D

  Nyt tulee kyllä sellanen kilometrikommentti että paree lopettaa tähän.. :D Mä oon niin ilonen että löysin sun blogin, oon ihan in löööööv tähän! Joka päivä tarkistan onko uusia postauksia.. :33

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ♥ I feel you! Samat asiat painoivat myös blogia väsätessä. Kuvat olivat huonoja, pieniä ja postaukset ihan surkeata luokkaa. :D Se on varmaan pakko myöntää, että kaikki kehittyvät vasta ajan myötä ja eivät välttämättä heti alussa tiedä mitä blogiltaan hakevat tai haluavat. Minäkin vaihdoin osoitteen (tosin viittaa edelleen blogin nimeen) ja ne jotka halusivat seurata uutta blogia, niin liittyivät. Uuden blogin tekeminen on työlästä, mutta suurimmaksi osaksi teknisistä syistä oli pakko. :)

   Hyvä huomio! Ne ihmiset, jotka kertovat blogeissaan omia mielipiteitään tai muuten hyvin laajasti elämästään... saattavat saada muutamana vihaajan. Ihmiset ei takerru arkisiin asioihin eikä yleensä kynsijuttuihin. Hyvin suosituissa blogeissa tosin he tarttuvat kaikkiin yksityiskohtiin, joten kyse lienee eniten suosiosta (esim. yli 1000 lukijaa). Hyvä, että olet säästynyt vihakommenteilta! :)

   Jep! Siinä ollaan lähdetty väärillä syillä tekemään blogia ja se ei oikeasti kannata! :o Vaikka onkin mukava saada uusia lukijoita, niin pitäisi tajuta se, että ei se ole blogin päätarkoitus...

   Kiitos pitkästä kommentista! Saan tällaisia harvoin, joten näitä on erityisen kiva lukea! :) Ja olen ihan hämmentynyt aina, kun joku sanoo odottavansa postauksiani! ;_; Jee kiva! :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos Sara! Vaikka olivat suurin osa aikalailla toisintoja sinun vinkeistä, mutta keksin vielä lisäksi muutakin! :) <3

   Poista
 6. Toi itsensä esiintuonti kommentoinnilla on tosi hyvä, pitäis vaan aina jaksaa kommentoida edes jotain. Vaikka se itestä tuntuu joskus väkinäiseltä ja teennäiseltä kommentoida blogiin "nätti tukka" tms, se varmasti lämmittää aina bloggaajan mieltä. Mä vaan oon tosi laiska kommentoimaan! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, mutta ei toki kannata väkipakolla mitään keksiä. Sehän tulee ihan itsestä! Jos löytää jonkun kivan bloggaajan kehen haluaa tutustua, niin aktiivisesti kannattaa vaan kysellä ja kommentoida niitä juttuja. :) Siitä "hyötyy" monella eri tavalla!

   Joskus on itselläkin ollut tosi laiskoja kausia, etten ole kommentoinut oikein kenenkään blogiin... tai jos olen niin muutamalla sanalla. Nyt on kyllä tullut kommentoitua pitemmän aikaa joka päivä jonnekkin! Ja kun on niin hyviä ystäviä, kenen blogeja seuraan ja kenelle haluan jutella. :D

   Kyllä se siitä Oona! Rohkeasti vaan, haha! :D

   Poista
 7. Todella hyvä postaus :) Kaikki noi ovat niin totta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! Kiva kun tykkäsit Fani ja olet samaa mieltä! :) <3

   Poista
 8. Suurimmassa osassa olen samoilla linjoilla mutta on sanottava että itse en tykkää sellaisista jättikokoisista kuvista :') Makuasioitahan nuo ja suurinosa tuntuu niistä tykkäävän joten mikäpä mä olen asiaan vinkumaan :'D

  Kiva blogi! Jään seurailemaan :-)

  http://cutesyxoxo.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Taika! :) Tämäpä yllätys. :D Mutta makuasioitahan ne on! Jotkut tykkää itse klikata kuvat suuriksi ja jotkut että on valmiina. :)

   Kiitos kommentista! <3

   Poista