Operaatio kastrointi ja mikrosirutus | Simba


Aamulla aikaisin seitsemältä Simba sai ruoan, koska lääkäriaika oli vasta kahdelta. Eläinlääkäristä siis ohjeistettiin, että ei enää kissalle ruokaa kahdeksan jälkeen aamulla. Teki melkein pahaa, kun Simba kurotteli monta kertaa murokuppiaan, joka oli nostettu yhdelle tasolle. :) Pakkasin virallisia lappuja mikrosirutusta varten laukkuun ja vuorasin kantokopan peitolla ja pyyhkeellä. Simba meni jo ikäänkuin odottamaan koppaan... luuli varmaan, että oltiin menossa jo takaisin Ouluun!


Aika menikin nopeasti ja jo oltiin matkalla paikkaan C...


Päivällä paikan päällä minulta otettiin muutamia tietoja ylös. Paino ensin ja yllätyin vaa'alla, sillä Simba painaa tällä hetkellä 4.3 kg! Miten väärässä olinkaan, kun ajattelin - että se painaisi varmaan tuosta puolet (meillä on oma vaaka rikki). Pidin Simbaa sylissä valjaissa ja äiti kantoi koppaa. Menimme istumaan ja odottamaan omaa vuoroamme. Siirsin Simban koppaan, koska ovesta tuli pentukoira, joka oli vähän turhan innokas / äänekäs.


Vastaanotolle päästyämme puhuimme toimenpiteistä, että lääkäri tarkistaisi yleiskunnon, ottaisi virtsanäytteen ja sen lisäksi kastroinnin yhteydessä mikrosirutus. Nuori naislääkäri höpisi meille ensin, että mikrosirutuksen yhteydessä Simballe tulisi vain numerosarja ja meidän on hoidettava lopullinen rekisteröinti. Numerosarjasta ei siis teoriassa olisi mitään hyötyä, vaikka Simba joskus karkaisi ja se mikrosiru tunnistettaisiin. Me äitin kanssa siis oletimme ja päivittelimme, että eikö ne kaikki tiedot nyt tule samaan mikrosiruun: nimi, rotu ja omistaja yms. Keskustelu oli kokonaisuudessaan vähän outo ja lääkäri meni sitten tarkistamaan tai kysymään asiaa muilta siinä kastroinnin yhteydessä ja palaisimme operaation jälkeen asiaan.


Lääkäri teki yleistarkistuksen huoneessa meidän läsnäollessa. Silittelin Simbaa siinä samalla ja pidin hartioista kiinni, kun lääkäri antoi rauhoituspiikin. Simba oli siis jo ennen tätä aika rauhallinen ja nukahtamaisillaan siihen pöydälle. :D Simba pienesti naukaisi samalla ja vähän ajan päästä sille tuli huono olo rauhoituspiikin takia. Vähän nestettä Simba sai paperille puklattua ja vaipui sitten uneen. Lääkäri sanoi toimenpiteen kestävän puolisen tuntia.

Istuimme odotushuoneessa ja join yhden maitokaakaon odotellessa.


Operaatio kesti mielestäni alle puoli tuntia ja lääkärin kutsuessa hän olikin saanut uutta tietoa. Mikrosirutukseen siis kuului ensinnäkin todistus ja lappu, joka menee eteenpäin Kissaliitolle minun ja Simban tietojen kanssa. Mikrosirulta näkee sittenkin heti, että kenen kissa on kyseessä ja kaikki muut tarvittavat, eikä pelkkä numerosarja. Eläinlääkärissä hoitavat sen siis eteenpäin! Lääkäri oli ensikertalainen nuiden hommien kanssa ja hän on tottunut näkemään rotukissoja jo mikrosirutettuina tai jotain sellaista selitti... Myös virtsanäytteessä ei näkynyt mitään omituista, joten lähdettiin kotiin!


Illemmasta Simba alkoi heräillä eli itseasiassa vähän aikaa sitten. Pari tuntia Simba siis nukkui kotiin tulon jälkeen. Vielä on pää hieman pökerryksissä ja Simba haluaa vaan maata lattialla, mutta reagoi liikkeseen ja ääneen. Misu on käynyt tarkistamassa Simban vointia vähän väliä. Pitää vielä ruoan kanssa malttaa odotella, kunnes Simba on sitten kokonaan hereillä.


Paljon haleja ja pusuja?

37 kommenttia :

 1. Voii että tuota ruttunaamaa :'3 ♥ En kestä! Onneks toi kastrointi on helppo toimenpide ja Simballe tuskin jää tuosta traumoja :) Aika outo kuitenkin tuo eläinlääkäri, ettei muka tiennyt mikrosiruun tulevan kissan tarvittavia tietoja :'D Menis kauhean monimutkaiseksi jos pelkkä numerosarja sinne lykättäis..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Simballa kunnon eufoorinen olo päällä! <3 Ihan kuin jossain omassa maailmassaan tuolla lattialla hamuilee ja pyörii. Silitystä kovasti kaipaa ja haleja. :D

   Niinpä! Siis jotenkin se selitti, että sille tuleis vaan numerosarja ja sitten jos se jonnekkin yhdistykselle päätyy, niin sitä voi käydä kyselemässä numerosarjan kanssa. Mutta se numerosarja ei ole mitenkää yleisessä tiedossa, vaan se on pelkästään omistajalla ja siinä sirussa ja eläinlääkärillä se tieto. Eli siitä ei olis käytännössä mitään hyötyä, jos kissa joutuu omille teille ja vaikka sillä olisi se mikrosiru. Haha! No onneksi ei sentään näin sitten ollutkaan ja kaikki tiedot näkyy, jos kissa joutuu omille teille niin löytyy yleisestä tietokannasta kuka on, kenelle kuuluu yms. :D Kiitti kommentista Jonsu! :)

   Poista
 2. Tuo mikrosirujuttu on kyllä aika erikoinen, mäkin sain tietää vasta tänä kesänä että ei ne tiedot ole välttämättä siellä sirussa. Poikaystävän sisko on töissä löytöeläintalossa ja se kertoi, että paljon on semmosia kissoja joilla on siru, mutta tietoja ei löydy niitä etsittäessä sirun numerosarjalla. :/ Ja sitten etsin tietoa aiheesta ja löysin paljon mikrosirun rekisteröintipaikkoja, Kissaliiton lisäksi siis. Eli taitaa olla eri käytäntöjä tuon sirujutun kanssa! Mä en tiedä miten on Jaden ja Hugon sirujen kanssa, on ollut tarkoitus kysyä kasvattajilta. Kukaan ei kuitenkaan oo koskaan sanonu mitään että mun pitäis tehdä jotain sen suhteen.

  Mutta voi Simbaa ♥ Pusuja ja haleja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä! :o Mä ajattelinkin, että voisit valaista minua tästä asiasta! Ja siis niitä on muitakin kuin vain Kissaliitto?! No mihin kaikkiinhan sitä pitäisi tieto sitten levitä... :o Luulisi, että yhteen paikkaan riittäisi ja joka on se isoin / laajin paikka, minne kissat rekisteröidään. On kummallista tämä tämmöinen, ihmettelen vaan miten sitten koirilla menee tämä homma?

   Minunkin olisi tarkoitus puhua tästä kasvattajan kanssa lähipäivinä ja kysyä hänen mielipidettään tai tietoa asiasta. :)

   <3 Simba euforiapoika lähettää takas!

   Poista
  2. Kävinkin just tutkimassa Jaden papareita, ja sieltä löytyi tieto että tiedot on Kissaliiton rekisterissä. Tosin en tiedä onko kasvattaja päivittäny niitä mun tietoihin, mutta vaikkei oiskaan niin ei se kovinkaan paljoa haittaa, kyllä ne mut senkin kautta löytää! :D

   Koirille on myös Kennelliitossa oma rekisteri, ja tuo kuulostaa musta siltä että ei nekään tiedot ole siellä itse sirussa vaan rekisterissä. Ja Kissaliiton sivuilta sain saman käsityksen. Voin kyllä olla väärässäkin! Kun miettii sitäkin, että jos niitä tietoja tarvii joskus päivittää, niin pitäiskö sit mennä aina eläinlääkärille päivittään se siru tai jotain, kun rekisterin voi päivittää netissä ihan ite. :D

   Poista
  3. Niin! Siis joo kuulostaa järkeenkäypältä, että sirussa on vaan se numerosarja ja sitten kun kyselee Kissaliitosta numerosarjasta lisätietoa, niin tulee omistajan tiedot ja lemmikin. Ja sit voi päivittää, jos vaihtuu puhelinnumero tai osoite. :) Mut se oli niin kummallinen keskustelu lääkärin kanssa, kun tuntu et eikö se niinkun heti tapahtu et tiedot menee mikrosirun laiton myötä sinne rekisteriin ja tälleen... Se vähän kummastutti. Ja tajuaako suurin osa edes kysyä tästä, että miten se mikrosiru tavallaan toimii, jos on sellaisiakin että ei löydy omistajista edes tietoa vaikka on mikrosiru? :D Haha, mä tavallaan tajuan siis tämän koko homman, mutta elän myös vähän hämmennyksessä. Onneksi asia omalta kohdalta saatiin korjattua ja pitää sitten osoitteen muutoksen myötä joskus perehtyä tarkemmin!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Simban uni-ilme oli aika näkemisen arvoinen! D: :)

   Poista
 4. Voi mikä pikku parka palleroineeeeennnn! ♥ Ihana ruttunaama, paljon pusuja ja haleja. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! Ihana kommentti! <3 Simbalta huumaavia terkkuja takaisin! :3

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Simba kiittää! Nukuttiin samassa huoneessa yön yli. :3

   Poista
 6. Kyllä se siitä :) Seuraavana päivänä ollaan jo ihan oma hurmaava itsensä tosin vähän hiljasia ne tuppaa olemaan,ei tartte enää kollinkaan mouruta/merkkailla yms.

  Nim. 6 kissan emäntä täälä hei <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Simba on tosin muutenkin ollu tosi hiljainen täällä perheen kodissa, mutta en tiedä mitä se sitten sanoo kun pääsee ikiomalle reviirille Ouluun. Paljon on hellyyttä kaivattu ja erikoista purinaa päästää. :o Vielä varmaan aineissa, mutta kyllä huomaa luonteenmuutoksen! :D

   Nim. Kateellinen!!! :3

   Poista
 7. Voi Simbaaa! Paljon haleja ja pusuja ja pojat lähettää kans sympatiahalit. <3

  Jännä tosiaan toi mikrosirujuttu. Mulla oli molemmat pojat valmiiksi mikrosirutettu, niissä varmaan sit just kasvattajan tiedot, en tiedä onko sit mun tiedot päivitetty niihin. :o

  Ja musta on kanssa jännä että sait Simban kotiin samantien, mä jouduin ottamaan ainakin neljä tuntia että sain omat pojat kotiin. Tosin nää eläinlääkärit halus tarkkailla sitä miten tuo kissa herää kun on niin "harvinainen" rotu vielä suomessa eikä sen heräilytiedoista oo kunnon tilastoa, jotain tollasta.. :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Simbalta hämmentäviä pusuja takaisin! <3 :3

   Ja tosiaan jännä, kun mä en itse muista mikrosirutuksesta tai puheenaiheesta silloin juuri mitään, kun kasvattajalta tuon pennun hain. Tai se ei osannut olla prioriteetti siinä. :) Eli en tiedä onko Simba sitten voinut olla ilman kun se oli ainut lemmikkitasoinen, vai annettiinko se vaan tehtäväksi itse hommata mikrosirutus. Tuli niin paljon uutta asiaa siinä ettei oikein muista... :D Kannattaa tarkistaa, että on omat tiedot siellä sirussa tai no jos sut saadaan kiinni kasvattajankin kautta niin kai sekin on ok?

   Ja niin onpas paljon eri käytäntöjä! O_o Meillä oli nopea käynti vaan siellä! Se on niin paikkakohtaista vissiin tuo, mutta Misu on käynyt siellä aiemmin niin päätin viedä Simbankin!

   Poista
  2. Pitää tosiaan kasvattajalta varmistaa se vielä.. :o Vaikka en usko että kissat mistään karkaavat kun ei ne ulos pääse mistään. *koputan puuta*

   Saattaa tosiaan olla paikkakohtasta, olisin mäkin halunnut ottaa pöllyissä olevan kisun kotiin, mutta sainki iha täysin heränneen, nälkäisen kissan takaisin :DD

   Poista
 8. Voiiii, miten ihana ❤ Hihi, Simbastahan on tullut jo ihan kivan kokoinen pieni poika! ^___^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on! :D Ei sitä vaan älyä, että miten se kasvaa saatikka lihoo oikein silmissä! :3 <3

   Poista
 9. Todella paljon pusuja, haleja ja rapsutuksia♥ Hienosti meni teillä reissu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Takaisin sanoo Simba! <3 Joo kyllä loppuunsa tosi hienosti lukuunottamatta tuota yhtä juttua! :D

   Poista
 10. Voooi pieni! Haleja ja pusuja täältäkin xo

  Mun täytyis kans varailla Papulle leikkausaika, toivosin, että se rauhottas tota pojua edes vähän :'D jänskättää vähän, kun Papukin on ollu meillä vasta niin vähän aikaa, että toiv. kaikki sitte menis hyvin :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oii kiva Simba kiittää! <3

   Ahaa niin! Varmasti kaikki menee hyvin ja sehän on niin pieni operointi vain. :) Kyllähän tuossa on muutoksia huomannut luonteessa tai nyt se vaan haluaa hurjasti huomiota koettelemuksen jälkeen. :) Oikein iloinen kissa ja ihan kuin mitään ei olisi edes tapahtunut!

   Tsemppiä sinnekkin! :3

   Poista
  2. ^^ nyt on varattu aika, heti maanantaille :D ei viitti turhia odotella, ettei sitte tuu mieleen päästellä vähän hajumerkkejä poikaystävän kalliiseen elektroniikkaan... Sitä oon tässä pelänny ihan hulluna :S

   Niin joo, onneks on pieni operaatio vaan :) aww, sulonen! Kiitos! :)

   Poista
  3. Hyvä Catti! Tsemppiä sinulle ja Papulle! :)

   Poista
 11. Paljon terveisiä ja toipumisia Simballe! :) <3 Tuohan näyttää ihan meidän Zumballe kastroinnin jälkeen, tosin vaan pitkäkarvainen versio teillä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! Simba voi tosi hyvin ja ei näytä huomaavan mitään merkkejä koko operoinnista. :)
   Haha voi ei! :D

   Poista
 12. Voii, minä muistan kun Purri leikattiin, niin se oli jälkikäteen ihan pökkyrässä siitä nukutusaineesta ja juoksi sohvaan pahki kun ei onnistunut hyppäämään sen päälle! :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voiii. :< Täällä ei semmoisia tehty vaan lämpimästä kopasta piti päästä lattialle mieluummin nukkumaan. :)

   Poista
 13. Voi kulta pikkuinen ...voimahali Simballe ja paranemisia sinne <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Simba kiittää ja minä! :) <3 Simba on ihan erilainen, se ei enää nirsoile ja haluaa tosi paljon kyllä huomiota. Mutta se on vaan ihanaa! <3

   Poista
 14. Vooooi pientä :3
  Meidän Sepillä on siru myöskin, tosin se on jo kerran uusittu, kun eka siru hävisi (niin voi kuulemma käydä). Ja äiti joskus pyytää eläinlääkäriä testaamaan, että toimiiko siru ja onko se edes siellä, vaikka myökin se voidaan tunnustella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii! :)
   Hävisi? Siis miten? Miten huomasitte sen? Outoa! :o Ja oon miettinyt just, että kehtaisinko kokeilla missä kohti se on. Se on siis vasemmalla puolen kaulaa, mutta en ole kehdannut paikantaa. :D

   Poista
  2. Eläinlääkäri sanoi, että joskus iho saattaa hylkiä niitä ja ne häviää luonnollisesti eli kulkeutuu suoliston kautta ulos. Äiti taisi epäillä sitä, että se on hävinnyt ja sitten seuraavan kerran eläinlääkärissä käydessä pyysi tarkastamaan ja eihän sitä siellä enää ollut, joten laittoivat uuden ja nyt tuo uusi on pysynyt :)

   Poista