Marraskuu-tammikuu | Agilitypäiväkirja #1

Marraskuu "Keppejä ja komentelua"

Postaus, josta kaikki lähti: Kissojen agility- ja aktivointikurssi!

Kuten moni teistä jo tietää, kävin lokakuun viimeisenä päivänä kissakurssilla. Kurssi oli kattava ja mielenkiintoinen, joten ajattelin, että miksipä en minäkin aloittaisi tätä uutta harrastusta! Meidän edistymisestä kiinnostuneet voivat jatkaa eteenpäin lukemista, sillä kirjoittelin tänne nyt kolmelta kuukaudelta juttua.Ajatus lähti ensin siitä, että listasin paperille mitä Simba jo osaa ja mitä ei:

 Simban plussat:
 • tulee luokse yleensä kutsuttaessa
 • osaa sanan ei ja hyvä
 • on aktiivinen ulkoillessa
- Simban miinukset:
 • ei osaa keskittyä, jos on ympärillä häiriötekijöitä
 • on nirso makupalojen suhteen
 • luovuttaa helposti, jos asia ei ole mieleinen

Harjoitukset olivat lyhyitä ja helppoja marraskuussa. Aloin houkuttelemaan Simbaa mm. palvikinkun paloilla ja samalla kiertäen erilaisia huonekaluja tai huoneita. Lelujakin kokeiltiin, mutta mikään ei ollut tarpeeksi kiinnostava, että Simba lähtisi seuraamaan ja tekemään asioita. Kokeilut olivat siis lyhyitä parin minuutin mittaisia ja pari kertaa päivässä.

Välineitä aloitin etsimään heti kuukauden alussa ja tavoitteena oli löytää:
 • kosketuskeppi
 • makupaloja Simban mieleen
 • aktivointileluja
 • pyytää isältä tekemään esteitä

Sopivin kauppa olisi tilattaessa Zooplussa ja sinne tekisin tilausta heti seuraan tilin tultua. Sieltä löytyy kaikki tarpeellinen ja vähän enemmän. Kirjojen tilaaminenkin olisi jossain vaiheessa edessä, koska haluaisin lukea aiheesta myös kirjoja. Kaikki kissakirjat kiinnostaa aina! :)

Käskyjä pohdin pitkään ja miten niitä aloittaisin opettamaan Simballe. Misu on osannut pennusta asti "high five" tempun eli antaa tassua ja se olisi hauska opettaa. Vanhus osaa myös istua nätisti ja tietää hyvinkin kieltosanan. Jotain on siis tullut itse opetettua ja ajattelin, että eiköhän se onnistu toisenkin kerran.

Käskyt "istu" ruokaa annettaessa ja "taannu" käden pään päälle nostaessa on ollut kokeilussa tässä kuussa. Vielä ei niin rutiinimaisesti tule, joten niitä harjoitellaan pitempään.

Viikonloput ovat olleet aina "vapaata" harjoituksista, koska silloin on ihmisten aika.

Tilaus tehtiin marraskuun loppupuolella Zooplussalle ja tilasin kaikenlaista mm. kosketuskeppi naksuttimella, herkkuja, aktivointivälineitä ja leluja.

Joulukuu "Lahjontaa herkuilla ja leluilla"

Postaus, missä Zooplussan tilaus: Aktivointi ja agility | Simba & Misu

Tilaus saapui joulukuun alussa ja osa niistä meni lahjapaketteihin Simban tulevia synttäreitä ajatellen! Synttärit olivatkin aika alkukuusta, joten lahjaksi hän sai tietysti aktivointileluja ja herkkuja kokeiluun. Kosketuskeppikin pääsee pian käyttöön ja sain ne tärkeimmät:


Esteet, jotka Simba sai joulukuun puolessä välissä! Ensimmäinen este oli pyöreä reikä mistä pitää mennä läpi ja toinen oli hyppyeste. Herkut eivät esteiden kanssa auttaneet, mutta onneksi lelut toimivat! Misu ei suostunut moisia juttuja edes kokeilemaan, mutta Simba meni muutaman kerran vauhdillakin lelun kanssa. Tajusin, että parempia kuvia saadakseni on hankittava assistentti näihin hommiin.


Joulukuu oli estehyppyjen aikaa ja näytöksiä sekä herkuttelua. Lähinnä omaksi ja muiden huviksi, joten vähän materiaalia löytynyt siltä kuulta.

Tammikuu "Uusi partneri"

Tammikuussa joukkoon liittyi toinen agilitya mahdollisesti aloittava kissa Felix. Felixin kanssa yllätyin positiivisesti temppuja ja esteitä mennessä. Aktivointileluja ei olla vielä kokeiltu, mutta ne aikanaan! Huomasin, että uuden tulokkaan myötä voi myös tämäkin harrastus saada uutta intoa! Välillä on tullut "romahduksia", kun ei ole Misulla ollut halua kokeilla uusia asioita ja Simbakin välillä pakoilee näitä tilanteita. Jospa kolmas tapaus olisi siis varsin innokas tekemään juttuja ja minä löytäisin lisätietoa mahdollisesti kirjoista ja netistä, niin osaisin opettaa asioita paremmin! :)

♥ Felixin plussat:
 • halu miellyttää
 • innokas ja energinen
 • perso herkuille ja kelpaa lelut

Felixin miinukset:
 • huomio herpaantuu
 • joskus enemmän tuhoa kuin onnistumista
 • unohtaa nopeasti opitun


Felixin kanssa aloitettiin kosketuskeppiin tutustelu ja herkkujen antaminen hyvästä työstä. Tästä puhutaankin sitten tarkemmin taas, kun on jotain opittu. Esteitä on innokkaasti hypitty ja ne lempilelut on asiassa kuin asiassa löydetty. Uusi kissa on oikein energinen pakkaus ja se saa jonkinlaista liikettä myös isoveljeen, mikä on hyvä asia! Edistystä tapahtuu... hitaasti, mutta varmasti.

Tulevaisuudessa joskus on teille luvassa sitten videomateriaalia päiväkirjapostauksessa!

Tsemppiä meille?

6 kommenttia :

 1. Paaljon paljon tsemppiä teille, kyllä se siitä pikku hiljaa alkaa sujumaan paremmin ja paremmin, kunhan vaan on kärsivällinen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sinikilpikonna! Tsemppejä tarvitaan ja oon lukenut, että teilläkin takapakeista huolimatta on edistytty roimasti. :3 Pian on kissasirkus kummassakin talossa! :D

   Poista
 2. Näitä kissapostauksia lukee aina mielellään, vaikka ei olisikaan itselle ajankohtainen asia :) On mielenkiintoista seurata, miten sekä kissa että ohjaaja oppivat juttuja.

  Näitä lisää siis! ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Periaatteessa blogi on kuin etupenkin katsomo, että näkee mitä uutta aina opitaan tai mihin ryhdytään ja ennen kaikkea osallistutaan! :) Mukava kuulla, että sun mielestä nää on mielenkiintosia! Tämmöset tekstipainotteiset on aika raskasta luettavaa, mutta ajattelin päiväkirjaa silloin tällöin kolmen kuukauden välein sitten julkaista. :D

   Kiitos kommentista Elisa! <3

   Poista
 3. Näitä lukee aina niin innolla ja repesin tohon misun kommenttiin mie romahan =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh! :D Mua ei pitäis päästää muokkaamaan kuvia niin myöhään illasta, kun tulee tommosta kirjotettua! :) Mutta mutta, hyvä kun nauratti! :D

   Poista