Kissojen Match show ja Agility -kilpailut | Felix

Kissatapahtuman paikka Walo-talo, Oulu
Hei! Kuten otsikosta voitte päätellä, niin osallistuttiin tänään kissatapahtumaan! Ilmoitin Felixin heti näyttelyyn ja agilityyn, kun asiasta kuulin. Olen jo pitkään halunnut tietää, että miten Felix suhtautuu kun on paljon ihmisiä ja vieraita kissoja ympärillä. Simban kanssa en ottanut sitä riskiä, koska tiedän miten se suhtautuu näihin ympäristötekijöihin.

Paikka oli aika lähellä meidän kämppää ja päivä oli mitä kirkkain ja lämpimin! Sisältä rakennus oli todella avara ja sieltä löytyi mm. ruokala sekä sali missä oleskelimme.


Felix kuunteli ihan ihmeissään puheensorinaa ja kissojen ääniä. Salissa oli kummallakin puolella monta pöytää ja sai itse valita minne majottautui. Meillä oli ennen kello 11 eläinlääkärintarkastus, jonka jälkeen sai vasta osallistua näyttelyyn. Tarkastus oli nopea ja eläinlääkäri kehui Felixin turkkia ja puhuimme mm. näyttelyistä, johon minun pitäisi tämän pennun kanssa osallistua. Yksityiskohtiin en mene, mutta kiinnostukseni heräsi!

Match show (Pennut)
(kello 11.45)

Osallistujia: 5


Tuomarin kommentteja

+ Hyväluonteinen, antaa käsitellä
+ Turkki on puhdas ja hyvin hoidettu kissa
- Hieman ylipainoa (pitäisi vähentää penturuoka)
- Mahakarvat hieman kiharalla (enemmän harjausta)

Kaikki pentukissat arvosteltiin ensin yksitellen ja minä olin ensimmäisenä. :) Tuomarin kommentit olivat aika sellaisia mitä olin itsekkin ajatellut! Mukava kuulla mielipide siitä miten hyvin olen asioita tehnyt ja mitä kannattaisi vielä parantaa. Ajatellen tietysti sitä, jos joskus tulevaisuudessakin käydään näyttelyissä!


Pennut arvosteltiin sen jälkeen yhdessä ja kerrottiin viimeiset mielipiteet. Tuomari kokeili vielä kerran kaikkia kissoja. Arviona ensisijaisesti oli käytös ja muutama henkilö karsittiin sivuilta. Tuomari keskittyi lopuksi kahteen parhaaseen eli vieressäni olkapäällä olevaan kissaan ja Felixiin. 


Voitimme 2. sijan!  

Pentujen näyttelyn jälkeen kävimme pikaisesti kämpillä, koska meillä oli vapaata aikaa yli tunti. Tapahtumapaikalla olisi silloin ollut aikuisten kissojen näyttelyt kahdessa sarjassa. Kysyin tapahtuman järjestäjiltä aikataulusta ja palasimme sopivasti takaisin, kun agility alkoi!

Agility
(kello 14.00)

Osallistujia: 2


Agility jäi meidän puolesta todella lyhyeen... Felix oli takaisin tullessa selvästi hermostuneempi ja ympärillä olevat ihmiset, kissat ja yksi porsas oli sille liikaa. Kokeilimme Felixin kanssa kolme kertaa esteitä, mutta mitään se ei mennyt puhtaasti eikä edes epäpuhtaasti. :D Houkuttimena toimi sen lempilelut ja herkut, mutta ei auttanut.

Osallistujia oli minun lisäksi yksi tyttö ja hänen maatiaiskissansa! He menivät taidokkaasti kaikki esteet läpi ja kissaakaan ei haitannut yhtään ympäristössä tapahtuvat asiat. Keskustelin myös tytön kanssa pitkään ja hän kertoi minulle etteivät he ole aikaisemmin kokeilleet agilitya! Luonnonlahjakkuus. :)


Voitettiin lohdutuspalkinto! 

Tapahtumaan osallistuneita

Tyttö ja hänen maatiaiskissansa Kipsu, joka on kahdeksan kuukautinen! Agilityn ylivoimainen voittaja! Onnea hänelle ja toivottavasti jatkavat tuota harrastusta. :)


Näyttelyn aikana vieressäni istui aamusta nainen, jolla oli sylissään Bengali ja sen nimi oli Max! Jutustelimme hetken aikaa ja sain silittää Maxia. Sillä oli aivan upea leoparditurkki!


Tapahtuman järjestäjän Jenni Yli-Tainion kissat ja tuttujen kissakasvojen joukossa oli myös yksi uusi! Kuvista puuttuu lisäksi Miuku, joka oli tuolla hetkellä esteradalla. Olen siis osallistunut kyseisen henkilön kurssille aiemmin, jolloin kissat tulivat tutuksi! :)


Salissa meitä puolet päivästä huvitti myös eräs porsas, jolla oli sisällä sellainen niittinahkaliivi päällä. Tässä kuvassa olimme jo tekemässä lähtöä ja muistin ottaa kuvan porsaasta!


Jatkuu seuraavassa osassa palkintojen ja fiilisten kanssa!

Oletteko osallistuneet lemmikkien kanssa
tapahtumiin?

24 kommenttia :

 1. Jeeee onnea vielä Felixille! :) Ihania noi sun muokkaukset joilla oot piilottanu ihmisten naamoja.. :D Ja rohkeesti vaan näyttelyyn ilmottautumaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerron Felixille onnittelut! :3 <3 Joo ajattelin, että normaalin blurrin sijaan kissaihmiset saa arvoisensa muokkauksen. :D Jee pitäisi kyllä!

   Poista
 2. Hahah, naureskelin noille muokatuille kissanaamoille, hyvin keksitty :'D Ja tietysti, onnea Felixille!

  Oi että, tuollainen bengalikissa olisi niin ihana... ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! Pitihän sitä jotain keksiä. :D Kiitämme!

   Niin olis! Sen turkki oli niin pehmee ja kaunis. Rakastuin. <3

   Poista
 3. Oi onnea teille Felixin kanssa hienosta sijoituksesta! :)

  Me ollaan käyty vaan ihan virallisissa kissanäyttelyissä, mut ei muualla. Tollaset tapahtumat kyl kuulostaa kivoille :)

  Vähän jäi noissa arvosteluissa ihmetyttää toi yks kohta.. Sanoko se tuomari, että karvojen kiharuys lähtee harjaamalla? :o en oo ikinä kuullu, että kellään ois harjaaminen auttanu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anni! :)

   Niin mä oonkin joskus välillä lukaissut niitä sun vanhojakin postauksia, kun etin sieltä vinkkejä. :D Nää leikkimieliset tapahtumat on tosiaan mun mieleen! :)

   Joo sano se! :D Mutta taisi meinata sitä, että harjais just ennen arvostelua niin ne näyttäis ees tuuheemmilta. Mut syyhän siinä oli se, kun pesupäivänä en ikinä saa kuivattua Felixin mahaa kokonaan (se rimpuilee ihan mahdottomasti), niin se jää aina aika kiharalle sieltä alta. :(

   Poista
  2. Niin no joo jos tuolleen aattelee :) Meillä on kans ongelmia mahan alta kuivatessa, mut exoilta onneks ei kiharru karvat. Toi on kyllä niin yleinen ongelma perskeillä, et tosi monet valittaa. Ehkäpä Felix vielä tottuu kuivaamiseen? :)

   Poista
  3. Mä otan sitten exon seuraavaksi! :D Simban vielä kesti, kun se ei rimpuillu vastaan, mutta Felix on ihan mahdoton! Mä toivon sitä ihmettä, että se tottuu asioihin kuten mm. automatkoihinkin. :D Saa nähdä tuleeko sitä päivää... :)

   Mut on kai olemassa jotai kunnon kuivaimiakin (kissoille), jotka ei äännä ja ne kuivattaa super nopeesti, joten joskus ehkä sellainen olis kätevä hankkia! :3

   Poista
  4. Suosittelen exoa ;D

   Juu onhan niitä kuivureita olemassa kissoille, mut ne maksaa ihan älyttömästi.. Me ei olla viititty yhen kissan takia sellasta ostaa, vaan mennään jollain Lidlin halpiskuivurilla, joka on tarkotettu kissoille ja koirille :) On se ainaki tehokkaampi kuin perus hiustenkuivaaja :D

   Poista
  5. No mulla nuita kissoja saattaa matkan varrella tulla lisää, joten saattaisin panostaakkin tuohon kuivuriin! Kiitos termin käytöstä, koska en tiennyt millä nimellä sitä kutsutaan! :D Ja mähän sen oo saanu aikaseks ostaa edes semmosta halpaa... joten hiustenkuivaaja on ollut aika pain in the ass ja haluan sen pian vaihtoon ennen pesupäivää. Tosin Simba pitäis pestä ensi viikolla, koska sitä ei oo pesty taas pitkään aikaan ja sen turkki kerrostuu.

   Exot on aika söpöleitä! <3

   Poista
  6. Kyllähän se kannattaa ostaa kun on kissoja enemmän :) Mä en tiiä miten kestän, kun meille ehkä tulee syksyllä kaks perskikollia hoitoon muutamaks kuukaudeks. Voi sitä harjauksen ja pesun määrää :D

   Poista
  7. >:D Haha saat tuntea saman kuin minä! ;)

   Poista
 4. ihana Felix ! Onnea sijoituksesta näyttelyssä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos paljon! :) Meillä oli älyttömän hauskaa, paitsi en tiedä oliko Felix ihan samaa mieltä! :D

   Poista
 5. Onnea felix ja kiva postaus sekä kissanaamat =)

  VastaaPoista
 6. Terveisiä Maxilta ja herra kiittää kaikista kehuista! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Max! <3 Jos käyt vielä lukemassa vastaukseni, niin olisin utelias tietämään miten teillä meni aikuisten sarjassa? :3

   Poista
 7. Mahtavaa! Onneksi olkoon vielä sijasta 2! :) Tuollaiset tapahtumat on kyllä mukavia.
  Me ei voitaisi poikien kanssa kyllä osallistua mihinkään tai edes mennä minnekään missä on paljon koiria. Papi on sellainen että se ei tykkään, että kukaan toinen koira tulee haistelemaan sitä.. Koirapuistossakin Papi aina vaeltaa yksin reunoilla ja murahtaa jos joku tulee liian lähelle. Ei siis mitenkään vihaisesti.. :) Milo taas on niin pelkuri... Yrittää esittää kovista, mutta kun joku koira tulee lähemmäksi niin heittäytyy heti selälleen. :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Fani! Meillä oli hauskaa ja pokaalit kiiltää kunniapaikalla. :D

   Joo se riippuu niin täysin koiran/kissan luonteesta! Mä vaan vielä luulin, että Felix olisi paljon rohkeampi niin kuin se kotona antaa näyttää. Totuushan oli ihan päinvastainen. Kunnialla kuitenkin selvittiin ja mua alkoi enemmän kiinnostaa juurikin nuo näyttelyt missä on aika rauhallista meininki. :)

   Sun koirat on hauskoja! :D Toivottavasti joskus saan tavata ne. :)

   Poista
 8. Onnea Felixille ja tietenkin sulle, ehkäpä ens kerralla Felix rohkaistuu agilitynkin suhteen:D ihana <3

  JA VOI AAAAAW TOI POSSU, MÄKIN HALUAN! ♥♥♥♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en kyllä tuosta agilitysta osaa sanoa! Felix on kulkenut autollakin tammikuusta asti kyydissä ja se ei oo vieläkään tottunu siihen. Se maukuu, kun sitä pelottaa. D: joten agility ja ihmiset ei sovi yhteen ja ehkä saatamme jatkaa sitä näin omissa oloissa vaan! Kerrostalossa ei paljon muuta aktiviteettia ole. :D Näyttelyihin saattaa tiemme suuntautua tulevaisuudessa!

   Toi possu oli kyl aika badass, kun sillä oli ne niittinahkaliivit mistä en valitettavasti tajunnut heti ottaa kuvaa sisätiloissa. :D Porsaan omistaja oli nainen ja mies ja kysyin heiltä miten päätyivät tällaiseen lemmikkiin ja se mies vastasi "no koska naiset" :D

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Kiitos välitän onnittelut hurmuripojalle! <3

   Poista