Ruisnapit perunasalaatilla ja loimulohta | Ruoka-ohje


Terve! Aurinko paistaa ja kesä on tulossa! Selasin eilen Hellapoliisia ja löysin sieltä söpöjä alkupaloja, joita oli pakko kokeilla. Lisäksi tarkoitukseni oli tehdä kesäistä salaattia, mutta puolet tarvikkeista jäi kauppaan... Luvassa oli kuitenkin herkuttelua sillä minulla ja miehelläni tuli tänään 5 ja puol vuotta täyteen seurustelua. Siirrytään kuitenkin niihin alkupaloihin ja helppoon ohjeeseen.


Ruisnapit perunasalaatilla ja loimulohta

Pussi ruisnappeja
2 kypsää perunaa
1 pieni sipuli
1 omena
1 maustekurkku
1 dl majoneesia
100 g loimulohta
hyppysellinen,
mustapippuria ja
suolaa

Pilko sipuli, omena ja maustekurkku. 
Keitä perunat ja pilko ne sekaan.
Sekoita joukkoon majoneesi ja mausteet.
Laita lusikallinen jokaisen ruisnapin päälle.
Lopuksi pieni pala loimulohta koristeeksi.


Kiinnostaisiko kokeilla?

24 kommenttia :

  1. Oi ku kuulostaa hyvältä... Onneks oli vatsa täys ku tän luki :D

    VastaaPoista
  2. Ja hyvää on! :D Mullakin on nyt... mut vielä voi mennä pari. :D

    VastaaPoista
  3. Voi kun näyttävät hyviltä! :p Mua vaan ärsyttää kun meidän prismassa ainakaan ei ole enään Linkosuon grillimausteisia ruisnappeja, ne oli mun lemppareita :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :D Voi harmi. :( Noi on kyl tosi hyvii noi ruisnapit nyt kun pääsi kunnolla kokeilemaan! Valkosipulivaihtoehto oli mun mielestä nappivalinta näihin.

      Poista
  4. Hyvältä näytti ja kuulosti kunhan jättää sipulit pois.Mulla onkin vaasan pieni pyöreä ruisnappeja kaapissa.Onnea teille meilläki kohta 19v yhteistä taivalta.Oon niin vanhus:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa toki kokeilla! ;D Niinhän te ootte jo pitkään ollunna! :)

      Poista
  5. NAMNAMNAM!!!!!!! Vois joskus kokeilla tehdä meillekki noita mut ei kalalla :) :3

    -Minna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha! :D No joo, onhan siinä mielikuvitus vapaana! Mä vaan haaveilin, että jos olis vielä isän savustamaa lohta niin bueno. :D

      Poista
  6. Jos en olis ny syömässä, niin varmaa tulis ihan hirvee nälkä näiden kuvien takia! :D Näyttää niiin hyviltä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omnom! Noi oli kyllä tosi hyviä ja siitä satsista riitti kahteen tommoseen "leikkuulaudalliseen"... ja kaapissa on mitähän 5-6 enää. Tosin kävi meillä naapurit niitä syömässä ja miehen isosiskokin ettei ihan kaikkia vedetty itse. XD

      Poista
  7. Onnea! Ja näyttääpäs hyvältä, pitää kokeilla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia tosi paljon! Nopeasti tuo aika vierähtää! :) Ja ehdottomasti suosittelen kokeilemaan! Helpommanhan tästä tekisi vielä se jos ostaa perunasalaattia valmiina, mutta itse tykkäsin kyllä tehdä senkin itse. :)

      Poista
    2. Niin se tekee. Huomaa siinä, kun katsoo omia lapsia, miten ne kasvaa ja oppii..
      En olekaan vielä koskaan tehnyt itse perunasalaattia, ranskalaiset oon tehnyt jo pitemmän aikaa itse. :)

      Poista
    3. Hihi! Lapset kasvaa niin nopeaa. :D

      Joo tämä oli mullekkin eka kerta! Ja kappas söin just ranskalaisia, mutta ne oli tosi kuivia ja turhan isoja. Olivat kyllä enemmänkin niitä lankun mallisia. Pitäisi kokeilla itse myös niitä väsäillä joskus! :)

      Poista
    4. Niin tekee. :)

      No joo, kyllä minäki yleensä jätän ne lohkoiksi.. Mulla on ohje blogissa, jos haluat kokeilla :) http://omintassuin.blogspot.fi/2014/04/kuinka-tehda-tikkuperunat.html

      Poista
    5. Oih kiitos ohjeesta! Näyttävät tosi hyvältä! Pitää kokeilla kyllä tehdä itsekkin kun seuraavan kerran tekee mieli tikkuperunoita! :3 Noms! <3

      Poista
  8. Ruisnapit täytteellä on ihan pasta. Oon muutamia kertoja kokeillut erilaisia täytteitä. Mun yks tuttu laittaa aina Paholaisen hilloa ja mekin ollaan tehty sitä. Se on ihan älyttömän hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oijjoi! Niin ja niitä mahdollisuuksiahan on ihan tuhottomasti et mistä itse tykkää parhaiten! Mulle tämä kokeilu oli heti nappivalinta samalla miettien tulevia iskän synttäreitä. Isä on sellainen perinteinen mies, että mikä tahansa on hyvää jos siin on perunaa ja kalaa. :D Ja vielä "ruisleipäpohja" alla! Voila! :D

      Pitäs joskus kokeilla tuota Paholaisen hilloa. En ole sitä elämäni aikana hirveästi maistellutkaan muuta kuin joskus ravintolassa tullut annoksien mukana esille.

      Poista
  9. Hyvä vinkki .. voiskin mahdollisesti kokeilla jotain vastaavaa vappuaattona .. jotain herkkuja täytyy saada , kun muuten en voi isommin vappua juhlia .. vappupäivänä työvuoro ..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo no ehdottomasti! Näitä popsii kyllä pitkin päivää. Toisaalta paha, toisaalta hyvä. Mulle jäi ainakin vaihde päälle kun otin aina muutaman ja sit piti ottaa toiset muutamat ja... :D Mutta toivottavasti saat muuten juhlittua vaikka töiden jälkeen vappua! Simaa ja välipaloja vähän kaveriksi. :)

      Poista
  10. Vastaukset
    1. Hyviä oli kun näyttivät päivässä menevän! :P

      Poista
  11. namiiii<33 nuo oli niiin hyviä<33

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa! Alkupaloja on kiva väsäillä ja nää on ihan mun ehdottomia lemppareita. :) Tein myös isän 50-vuotisssynttäreille kesällä ja tykkäs. ^__^ Kiitos ihanasta kommentista!

      Poista