Ruokalahjoituksia | Oulun seudun eläinsuojeluyhdistys

Ruoka- ja lelulahjoitus Oulun seudun eläinsuojeluyhdistykseen | Joulukuu 2013 
Terve! Listassani on ollut jo pidemmän aikaa tällainen tärkeä aihe ja halusin kertoa teille minkälaisia lahjoituksia olen kerennyt tekemään kotia etsiville kissoille. Jos olette kiinnostuneita tietämään enemmän, niin Oulun ESYllä on myös blogi. 

Muuttaessani Ouluun tutustuin yhteen naapureistani, joka on aika aktiivisesti tekemisissä kyseisen yhdistyksen kanssa. Hän on ottanut kotiinsa sijoituskissoja ja olen käynyt niitä usein katsomassa! Teen siis lahjoitukset naapurini kautta, koska tiedän niiden menevän oikeaan osoitteeseen ja se on sillä tavalla todella helppoa. Hänellä itsellään on myös kaksi kissaa (sisarukset), jotka hän päätti pitää miehensä kanssa niiden tullessa ensin vain sijoitukseen!

Ruokasäkkilahjoitus Oulun seudun eläinsuojeluyhdistykseen | Maaliskuu 2014
Jatkossakin aion silloin tällöin tehdä lahjoituksia aina kun pystyn ja olen myös kiinnostunut käymään Oulun ESYn tiloissa. Eikä pelkästään siellä, vaan myös muualla Oulun löytöeläinkodeissa. Vaikka en voi tämän hetkisen tilanteeni takia ottaa sijoituskissaa kotiini, niin aina voi jotenkin auttaa kodittomia kissoja! Lahjoituksilla ja mainostamalla hyvän asian puolesta. :)

Kodittomia kissoja tällä hetkellä
(Ylhäällä: Memma, Ramses, Misu ja Nössö | Alhaalla: Valentin, Tiitu ja Kikka)

Sijaiskotitoiminnasta voit lukea lisää Oulun seudun eläinsuojeluyhdistyksen sivuilta täältä!

Oletko toiminut sijaiskotina tai 
hoitanut muita kuin omia lemmikkejäsi?

16 kommenttia :

 1. Todella hieno teko ja tärkeä aihe, ei voi muuta sanoa! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä mieli kyllä tulee kun voi auttaa edes jotenkin! Ja varmasti sinullekkin tärkeä aihe, kun olethan itsekkin tehnyt lahjoituksia! :3 <3

   Poista
 2. Ihana ajatus ja yhdenkään kissan(tai muun eläimen )ei tarvis joutua kodittomaksi.Tämä on kyl ikävää et ihmiset ottaa ei sit välitäkkään huolehtia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on niin väärin! :( Mutta koditon kissa varmasti rakastaa ehdoitta uutta omistajaansa, joka on hänelle kodin ja turvan valmis antamaan. <3 Jospa itsekkin vielä joskus elämäni aikana voin toteuttaa myös tämän haaveen ja suoda kodin sellaiselle kissalle.

   Poista
 3. Jee hyvä! Olen myös tehnyt ruokalahjoituksia paikalliseen eläinsuojeluyhdistykseen (Ksey) ja sieltä meidän nuorempi kisu on myös otettu! :) Vaikka pennut on todella söpöjä niin ollaan miehen kanssa päätetty, että seuraava kissa joka tähän talouteen tulee, on aikuinen ja koditon; ne kun harvemmin löytävät hyvän ja pysyvän kodin kun kaikki haluavat pennun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla! :) Voi kun itseänikin kiinnostaisi nuo aikuiset ja kodittomat kissat, mutta ei tällä hetkellä vaan pysty ottamaan kolmatta... Kyllä vielä joskus! Pennut todellakin menevät aina nopeasti ja toivoisin, että tuollaiset vanhuksetkin pääsisivät viettämään eläkepäiviään turvalliseen ympäristöön. <3

   Poista
 4. Nyt saat kuule Mella tuhat hatun nostoa ja kumarruksen .. ihana ihminen olet <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! Voi kiitos! ^_^ Pientähän tämä on, mutta tulevaisuus näyttää mitä kaikkea muuta voisinkaan tehdä! <3

   Poista
 5. Kaunis ja tärkeä teko! Ihanaa kun joku ajattelee niitä löytöeläinkodeissa majailevia karvapalleroita. Oon pitkään jo halunnut ottaa kissan, mutta vielä ei oo sellaiseen mahdollisuutta. Kun se kaunis päivä koittaa, aion ehdottomasti antaa kodin jollekin löytöeläintalon asukille. :3 Sitä ennen täytyykin kasata esimerkiksi noita ruokapaketteja ja käydä vaikka kysymässä tarvittaisiinko paikan päällä apua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että aiot antaa kodin löytöeläimelle! :3 Tietysti sitten kun oma tilanne sallii! :) Sitä odotellessa kannattaakin sitten tosiaan vaikka käydä vilkaisemassa mahdollisia löytöeläinkoteja ja tehdä sen ohella muita juttuja mistä on apua! Kuten juuri lahjoituksia ja niistä tulee valtavan hyvä mieli itselle. :3

   Poista
 6. tuo yks kisu näyttää ihan Venukselta! :3 (instagrammissa venustwofacecat )

  http://d1mxyp5ceukbya.cloudfront.net/images/venus-chimera-two-faced-cat-facebook-1.jpg

  todella arvostettavaa että haluat tehdä lahjoituksia kodittomille kissoille ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mä seuraan sitä instassa! Mä voisin ottaa muutenkin tuon Memman millon vaan, jos olisin hankkimassa kissaa. :3 Koska se on jo kohta mummoiässä! <3 Harmi kun en vaan voi nyt...

   Poista
 7. Ihanaa kun ihmiset tekee hyviä tekoja! Ollaan joskus mutsin kanssa tehty kans ruokalahjoitus yhteen eläinsuojaan. Ja mun haaveena olis tulevaisuudessa sijaiskodiksi ryhtyä :) Me itseasiassa harkittiinki sitä ennen Pican ottamista mutta se sitte jäi.

  Sijaiskodit on kyllä tosi iso apu noille eläinsuojelu paikoille :) samoin ku kaikki lahjoitukset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähänkö kiva, että ootte yhdessä tehneet jotain niin ihanaa! :3 Mutta joo kannattaa kyllä harkita sijaistoimintaakin jos millään vain pystyy.

   Mä oon samaa mieltä! Siitä on apua, kun kissa pääsee sijaiskotiin ja oppii siellä taas tutustumaan uusiin ihmisiin ja saa rakkautta ja turvaa. :)

   Poista
 8. Oi miten ihana teko sulta! :3 Itsekin oon miettinyt, että lahjottaisin eläinsuojeluyhdistykselle ruokaa/leluja/tarvikkeita yms jonain päivänä, koska haluan tukea kodittomia eläimiä edes jollain tavalla. Työttömänä ollessani harkitsin vakavasti vapaaehtoistyötä HESYllä, mutta en koskaan saanut vain aikaiseksi. Meidän Emma-kissa (joka on väritykseltään samalainen kuin Memma!) onkin hankittu HESYltä ja oon niin onnellinen, että pystyin tarjoamaan sille hyvän ja turvallisen kodin :')

  Jos tulevaisuudessa aion hommata lisää kissoja, otan kodittoman aikuisen kissan, joka tarvitsee sitä. Voisin pelastaa vaikka kaikki löytökissat, mutta avomies ei oikein lämpene ajatukselle.. :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau! En ole ollutkaan tietoinen, että sulla on kissa peräisin sieltä! Kuin mahtavaa. :) Joo jos jotain ylimääräistä tai käyttämättömiä juttuja on itsellä, niin eihän niitä välttämättä tarvitse myydä vaan antaa lahjoituksena! Tai kun on vähän ylimääräistä rahaa niin kaupasta vaan hankkimaan ruokaa ja muita ihania juttuja kodittomille kissoille. :3 Toi Memma on niin. <3

   Kyllä! Kun mullakin alkaa oma elämäntilanteeni olla jossain vaiheessa vakituisempi, niin kyllä on käynyt mielessä, että ottaisin joskus kodittoman kissan tuolta. Vaihtoehtoja on valitettavan useita, mutta kaikki voisin kahmia kyllä itselleni kuten sinä. <3

   Poista