Contrast peliarvostelu | PS4


Terve! Ilokseni voin ilmoittaa, että vuorossa olisi seuraavan peliarvostelun aika. :) Hankittiin miehen kanssa vähän aikaa sitten PS4 ja ollaan kummatkin omia pelejä sillä vuorotellen pelattu. Ensimmäisen peliarvostelun ja konsolin tarinan löydät täältä. Kummatkin pelaamani pelit on ostettu PlayStation Storesta ja hintakaan ei ole päätä huimannut! Sopivasti pulmikkaita pelejä ja naishahmo on ollut aina pääosassa. Tarinaa selitän lyhyesti ja kerron omasta pelikokemuksestani, joten lukekaa tai älkää lukeko sillä periaatteella, että aiotkin itse kokeilla!

Contrast
(Sisältää spoilereita!)


Compulsion Games
Tasoloikkapeli
Noir-henkinen

Dawn
Didi


Peli sijoittuu valojen ja varjojen tapaiseen paikkaan ja mielestäni oli hyvä idea lukea hahmoista ennen tarinan aloittamista. Didi on siis tarinan tyttö, joka asuu kahdestaan laulajaäitinsä kanssa. Pelattava hahmo on kuitenkin Didin mielikuvitusystävä Dawn, joka auttaa Didiä etsimään isänsä ja pelastamaan hänet pulasta. Tarina on kokonaisuudessaan aika surullinen ja alueelta löytyy kerättäviä juttuja mitkä kokoavat tarinan yhtenäiseksi, joten niitä oli mukava tutkia. 

Hahmolla on tarkoitus hyödyntää valoja sekä varjoja ja matkan varrella Dawn oppii kaikenlaista uutta. Hän pystyy siis muuntautumaan 3D-maailmasta kaksiulotteiseksi varjoksi valoisalle seinälle. Didi auttaa ratkaisemaan osan tehtävistä sanomalla mitä pitää tehdä. Tytön ääni kuitenkin alkaa jossain vaiheessa ärsyttämään, koska ohjeita hoetaan suunnilleen minuutin välein.


Kokemuksena peli oli hyvää viihdykettä ja siinä riitti pelattavaa päiväksi tai oikeastaan... noin pariksi tunniksi. Jazz -musiikki ja film noir -maailma oli minulle todella uusi kokemus ja siksi nautinkin melkein joka hetkestä. Pulmatehtäviä oli helppoja ja vaikeita, mutta pienen pohdiskelun ja yrittämisen jälkeen kaikki kuitenkin sai suoritettua ilman sen enempää kiroamista. Hahmojen liikkuvuudessa olisi parannettavaa, koska kävely oli osittain liian nopeaa ja hahmo saattoi jäädä jumiin johonkin kohtaan. Tarina oli klassisen viihdyttävä, mutta loppuratkaisu jäi kovasti mietityttämään.

Kokeilisitko Contrastia?

10 kommenttia :

 1. Eipä tuu juuri pelailtua nykyään konsolipelejä , ainoan konsolinkin myin aikaa sitten pois ( Xbox)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi myit pois? :D Ei vaan enää kiinnostanut pelailla? Mä niin tykkään pelailla ja nyt on ollu kiva ku ennen kotona oli xboxi niin nyt saa kokeilla tämmöstä pleikkaria. Ja pelit on ollu napakymppi valintoja! :)

   Poista
 2. Kivan olonen, ite vaan en osaa tasoloikkapelejä kovin hyvin.. päässy konsoleilla pelailemaan nyt vasta aikuisiällä. Varmaan kolmessa eri pelissä totaalisen jumissa kun hukkuu nappulat tai en oo tarpeeks nopea. :D Meiltä löytyy wii ja xbox360, niillä pelaan guitar heroa, tanssipelejä, wii fit-juttuja jne. :) enempi pc-pelaaja oon, the sims4 on aika jees. :) Mut konsolipelaamista on tosi kiva katella, wiillä varsinkin kun on ne vanhat super mariot, nostalgiaa.. :) nyt tota uusinta gta-peliä himoitsen kyllä, sitä vois itekki pelailla ku siinä näyttäis olevan aika laaja skaala tekemistä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa eli tykkäät ton tyyppisistä peleistä! Eli et lähinnä mistään seikkailupeleistä vaan jotain muuta tekemistä mitä konsolilla vois tehdä! Ja tietokonetta unohtamatta. Sims ei ainakaan ole vaikeaa pelattaa... tai no riippuu miten ajattelee. :D Gta:ta joskus pienempänä pelannu, mutta kyllästyin siihen ideaan aika nopeasti... Ei oo oikein mun juttu. Mä haluun pelata kaikkee taianomaisia tarinapelejä, jotka ei oo liian hankalia! Onneksi ei oo vielä ollu. Tuottaa pulmia taas valita seuraava peli. :D

   Poista
  2. No seikkailupelitkin menee, mut enemmän noi ongelmanratkaisutyyppiset. :) yks noista tasoloikka-ongelmanratkaisupeleistä missä oon jumissa on a boy and his blob, siinä voi ihan rauhassa miettiä millä hahmolla pääsee liikkeelle ja jos siinä kuolee niin pääsee käytännössä samasta paikasta jatkamaan. se onkin joku välipomo mikä mua pitelee jumissa, se on vähän perinteisempi kohta missä pitää olla nopea liikkeissään :D

   Poista
  3. Ne on kyllä ärsyttävimpiä kohtia missä pitäis olla tosi näppärä käsistään ja nopea liikkeistään, että pääsee jonkun tehtävän ohi! Niin monesti jumitin tässäkin kyseisessä pelissä kun siinä oli pari kohtaa missä piti peräti kolmea näppäintä käyttää ja oikeaan aikaan ja oikeassa järjestyksessä niin meni vähän hankalaksi, mutta lopulta selvisin... Mutta onnea hei sulle sen pomon kukistamiseen! :D

   Poista
 3. Mielenkiintoinen idea tuo valo ja varjo -juttu, mutta kuten jo sanoin niin peli vaikuttaa mun makuun liian hidastempoiselta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin eihän tää vedä vertoja niille huippupeleille, mutta oli tästä mukavaa viihdettä yhdeksi päiväksi! :D

   Poista
 4. Kokeilisin, jos olisi konsoli. :) Tällä hetkellä oikeastaan pelailen vain Sims kolmosta silloin tällöin. Harmi, kun ei ole peleille oikein aika nykyään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt kun talvea kohti mennään, niin tulee varmaan enemmän vietettyä aikaa sisällä kuin ulkona! Toivottavasti löydät aikaa muillekkin peleille, vaikkei Simsissäkään mitään vikaa ole. :) Itse en omista, mutta on siitä joskus ollut suurta iloa. :D

   Poista