Misu sairastaa | Kissan diabetes


Hei! Jälleen kerran huonoja uutisia Misun osalta, koska niitähän ei ole ollutkaan kuin melkein joka kerta meidän vanhuksesta puhuttaessa. Äiti käytti vanhusta eläinlääkärissä ja sieltä tuli tutkimusten jälkeen tieto, että Misulla on nyt todettu diabetes. Viimeksi kun kävin porukoilla, niin puhuttiin siitä miten vanhus on alkanut laihtumaan. Ruokahalu oli vielä ennallaan ja käytös ei ollut muutenkaan muuttunut huonompaan suuntaan. Kissan diabeteksen lisäksi Misulla oli lohjennut joku ylähammas ja alahammas pullotti ikäänkuin siellä saattaisi sisältö olla rikki. Ei ollut tämä kuitenkaan ensimmäinen kerta, sillä meidän kissalla on aikaisemmin ollut hammastulehdus joka hoidettiin alta pois. Sen lisäksi herralla on ollut aikaisemmin virtsatien tukoksia ja on ollut siitä asti tarkalla ruokavaliolla. Huomaa, että ongelmat eivät ole näillä väistyneet vaan lisää vaan tulee.

Miksi juuri Misu? Kissa, joka on hoitanut minua yli kymmenen vuotta. Misu on se joka opetti minut rakastamaan kissoja. Simban ja Felixin opastaja ja isähahmo. Vanhuksella pitäisi olla vielä paljon elinvuosia jäljellä ja silti se halutaan riistää meidän luota liian aikaisin. 

Toivoa vielä on, koska nyt aloitetaan insuliinilääkitys kahdesti päivässä. Se vaatii sitoutumista tähän sairauteen ja painoa pudottamalla sekä ruokavaliota noudattamalla saatetaan onnistua. Tarvitaan myös säännöllisiä kontrollikäyntejä, että saadaan selvyys toimiiko lääkitys. Hampaat pitää myös operoida kuten aikaisemminkin. Pidetään kuitenkin toivoa yllä pääsiäiseen asti ja pääsen sitten katsomaan Misun kuntoa! Itse ainakin yritän nyt pysyä positiivisena ja jatkaa ihan normaalia arkea, että en hajoa kokonaan. :)

Voimia Misulle? 

24 kommenttia :

 1. Voi Misua :( Vanhuus kyllä tuo mukanaan ongelmia, samoin meidän koirallekin niitä on tupsahdellut. Hampaita nyhdetty pois, syö sydänlääkettä ja on dieetillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin! On se kyllä surullista kun yhdestä jutusta pääsee niin sitten tulee toinen vaiva vastaan. Jospa saadaan se lääkkeillä taltutettua, mutta jos menee huonompaan suuntaan niin sitten ollaan vaikean päätöksen edessä. :/

   Poista
 2. Voimia Misulle ja sinulle. Toivottavasti Misu paranee pian.

  Toivottavat : Liinu, Sanni, Fanni, Peppi, Wilma, Weera ja Wiiwi Kokemäeltä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa! <3 Toivottavasti saadaan diabetes kuriin, koska luin netistä, että kissat voivat elää terveen eliniän siitä huolimatta, jos on oikea lääkitys, ruokavalio ja ihannepaino. :)

   Poista
 3. Voimia! Se päätös on vaikea, mutta se on suurin palvelus, jonka omistaja voi lemmikilleen tehdä. Toivottavasti sen aika ei vielä kuitenkaan tule teillä eteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Samaa mieltä. Jos tilanne ei muutu muuta kuin huonompaan niin silloin ei pidä antaa Misunkaan kärsiä turhaan pitempään. Jospa lääkityksen avulla saataisiin pidettyä kurissa ja vanhuksella olisi vielä hyviä vuosia jäljellä. :)

   Poista
 4. Ikävä kuulla että misu sairastaa,toivotaan että saa jatkaa elämää vielä pitkään
  Voimia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä tuli kyllä täytenä yllätyksenä, että Misulla todettiin tuo diabetes! En vaan olisi voinut uskoa, mutta pakko se on. Katsotaan mitä aika näyttää tilanteen kannalta! Kiitos Eekku!

   Poista
 5. Tosi harmi, että Misun kohdalle on osunut lyhyen ajan sisään niin paljon kurjia juttuja.. :( Lähetetään paljon paljon voimia teille! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin jotenkin tiesi kuitenkin et sillä tulee aina olemaan nuita ongelmia, mutta ne on jotenkin saatu kuriin ruokavaliolla ja lääkäreissä käynnillä. Surullista. Kiitos tuesta! <3

   Poista
 6. Voimia! Vanhuus ei tule yksin.. Meidän kanivanhukselle on ilmaantunut kaikkea pientä vaivaa ja aina sitä säikähtää kun jotain uutta ilmaantuu. Toivottavasti Misun diabetes kuitenkin saadaan kuriin lääkityksellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja eikös kanit oo just sellasia ettei ne välttämättä näytä jos jokin on hätänä? :/ Tosiaan tsemppiä myös teille ettei tulisi niitä lopullisia päätöksiä vielä pitkään aikaan.

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Niin! :( Lopullinen tilanne selviää viimeistään pääsiäisen aikaan, että mitä tapahtuu!

   Poista
 8. ♥ tiiät että minä oon aina täällä jos vaan tarvitset!

  VastaaPoista
 9. Voi Misua! Toivon että kaikki järjestyy! Aina kurjaa, kun tulee jotain :( jaksamista! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on toivoa jäljellä sen suhteen, että tämäkin vaiva saataisiin kuriin lääkkeillä! Tosin diabetes voi tuoda mukanaan pahojakin oireita... :/

   Poista
 10. voi kisua :( <3
  kaikkein hirveintä on kun rakas lemmikki sairastaa :( tsemppiä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! :/ Oon täysin samaa mieltä, että en oikeastaan tiedä kauheampaa kuin oma lemmikki joka on kipeä tai mahdollisesti matkaamassa parempaan paikkaan. Suru on ja suru jäisi. <3 Kiitos Taru!

   Poista
 11. Kirjoitetaas uudestaan kun eka kommentti ei tullu perille :/
  Kyllä ne rakkaat lemmikitkin valitettavasti välillä sairastaa varsinkin jos ikää alkaa jo oleen. Vanhuudenvaivoja ja sairauksia niillekkin tulee iän myötä.
  Kissan diabetes on kuulemani/lukemani mukaan tosi ärhäkkä joskus ja sitä on vaikeaa pitää hallinnassa/kontrollissa ja siis vaikeampi kun esim. ihmisen diabetes pitää kurissa. Tsemppiä Misulle ja toivotaan että diabetes pysyy aisoissa ja olis vielä useita elonvuosia hällä jäljellä! ;)
  Kuuden kissan mammana luen aina nää sun kissapostaukset mielenkiinnolla ja kissojen kuulumisista on aina yhtä mukavaa lukea. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt onneksi tuli! Joo jotkut on sanonu et kissa voi elää diabeteksen kanssa monia vuosia js jotkut sitten on sitten muuta mieltä. Minä en oo oikein koskaan perehtyny mitä tuo sairaus tuo tullessaan, mutta oon nyt viime aikoina lukaissu jotain juttuja netistä. Minäkin tosiaan toivon et Misu pystyisi elämään sen kanssa, mutta ikinä ei tiedä mitä tulee tapahtumaan ja vaikeita päätöksiä on tehtävä kuitenkin tulevaisuudessa.

   Kiva kuulla et sua on kiinnostanu aina nämä kissajutut! :) Pitäähän sitä kissojen kuulumisiakin päivittää kun on mahdollista! :3

   Poista