Hampaiden valkaisu | Hammaslääkäriasema Koulukadun Hymy Oy, OuluMoi kaikki! En saa edes sanaa suustani... pääsin nimittäin hampaiden valkaisuun ensimmäistä kertaa elämässäni! Olen jo teinistä asti tilaillut netistä kaikenlaisia liuskoja ja kokeillut erilaisia valkaisevia hammastahnoja, jolla voisin estää hampaiden kellertävyyden. Mikään ei ole kuitenkaan tuonut pidemmällä aikavälillä huomattavia muutoksia ja tällaiset isommat muutokset ovatkin sitten yli oman budjettini. Löysin googlettamalla erään bloggaajan postauksen, joka oli tehnyt yhteistyötä Hammaslääkäriasema Koulukadun Hymy Oy:n kanssa ja ajattelin, että miksi ei? Otin yhteyttä ja jo seuraavana iltana Katriina soitti sekä kysyi pääsisinkö vastaanotolle kun joku oli perunut oman aikansa. Arvatkaa nukuinko sinä yönä ollenkaan? 

Lisätty kuva: Tilat uudistuneet vuonna 2018
Hammaslääkäri sijaitsee tosi viihtyisässä tummanharmaassa kerrostalossa Koulukadulla. Ovelle mennessä painaa vain summeria, niin pääsee sisään ja vastaanotto on toisessa kerroksessa. Riisuin kengät ja takin sekä menin istumaan ja odottamaan omaa vuoroani. Katriina neuvoi, että tulisin odotettua aikaisemmin niin kerkiän täyttää esitietolomakkeen. En voinut olla kuulematta suljetusta huoneesta tulevaa naurua, joten olin aivan levollisin mielin ja mietin miten mukavia naisia siellä minutkin ottaa vastaan. :)

Lisätty kuva: Tilat uudistuneet vuonna 2018
Kello 11.45 pääsin huoneeseen ja istumaan heti tuoliin. Katriinan lisäksi huoneessa oli avustajana Saija. Otettiin kuvia järjestelmäkameralla ennen toimenpidettä, sen aikana ja jälkeen. Esittelyjen jälkeen höpöteltiin siinä vähän aikaa ennen kuin alettiin hommiin. 


Ennen valkaisua katsottiin tietysti hampaat läpi ja niistä poistettiin aluksi hammaskivi ultraäänilaitteella. Sen jälkeen hampaiden pintoja hiottiin ja niitä puhdistettiin hohkakivipastalla. Hampaat pitää olla kunnossa, että pinta ottaa helpommin valkaisun vastaan. 


Minullahan on hampaiden ylärivi täysin suorassa, koska olen nuorempana joutunut käyttämään yörautoja. Alarivissä yksi hammas sojottaa eteenpäin muista, mutta se ei ole minua haitannut. Olen aina tykännyt tästä hassusta vinosta hampaasta! Hymyillessä sitä ei yleensä huomaa, koska silloin minulla näkyy vain ylärivi. :) Nauraessa varmasti huomaa paremmin kuin hyvin. En ole niinkään ikinä hampaiden asettelusta ollut häpeissäni, vaan ainoastaan niiden väristä.

Valkaisu aloitettiin laittamalla suuhun sellainen suunaukipitäjä, joka pitää koko suuta auki ja pitää huulet pois hampaiden päältä. Itseasiassa kyseinen laite ei tuntunut yhtään epämukavalta, mutta se näyttää varmasti ulkopuolisin silmin tosi tyhmältä. Suun sivulle laitettiin lisäksi syljenimuri. Hampaiden päälle Katriina levitti Perfect Bleach Office Plus -ainetta (karbamidiperoksiini) ja kovetti kyseisen aineen valokovettajalla. Aine on punasävyistä, joten näyttää siltä kun hampaat olisivat veressä... oli ihan vampyyrimainen olo. Sessioita oli yhteensä kolme ja kaikki kerrat kestivät 15 minuuttia. Valkaisun jälkeen hampaat viimeisteltiin vielä fluorivoiteella ja pääsin katsomaan lopputulosta! Yli kaksi tuntia siellä vastaanotolla kaikkiaan meni, mutta se oli tietenkin sen arvoista.

Hampaiden valkaisu ei ole ikuinen, vaan sitä pitää käydä uusimassa. Aikaväli riippuu kuitenkin siitä miten itse pystyy ylläpitämään valkoisuutta. Tietyt nesteet ja ruoat värjäävät taas ajan mittaan hampaita. Kuten myös päihteiden käyttö, mutta se ei varmasti ollut yllätys.


Voitte vain kuvitella miten tyytyväinen olin lopputulokseen! ♥ Valkoiset ja ennen kaikkea puhtaat hampaat. Vihlontaa minulla ei ilmaantunut kuin ainoastaan viimeisen session aikana yhdessä alahampaassa. Hammaslääkärin jälkeen oli sellainen jännä tunne hampaissa, mutta en tarvinnut särkylääkettä siihen ja seuraavana päivänä kaikki oli hyvin. :)

Kiitos Katriinalle yhteistyöstä blogini kanssa ja kun laitoit hampaani veloituksetta kuntoon! Viihdyin sen verran hyvin siellä vastaanotolla, että aion käyttää teidän palveluja jatkossakin kuten mm. reikien paikkaamiseen. :)

Mitä sinulle kuuluu?
Mitä olet mieltä hampaiden valkaisusta?

30 kommenttia :

 1. Mielenkiintoinen postaus! Mulla on tosi vinot ja keltaiset hampaat ja haluaisin kyllä tehdä asialle jotain, rahatilanne ei vaan anna periksi. Muakaan vinot hampaat ei niin kamalasti haittaa kuin hampaiden keltaisuus, en yleensä kehtaa hymyillä suu auki sen takia. Ehkä joku päivä pääsen mäkin hampaiden valkaisuun! Oon kuvitellut että se koko prosessi maksaa ihan tolkuttomasti ja kestää tosi pitkään, mutta oikaisit mun väärät kuvitelmat :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiva kuulla! :) Mullakin oli ihan eri odotukset tästä toimenpiteestä, mutta kun luin tuon yhden bloggarin postauksen minkä linkki oli tuolla ylempänä niin tajusin ettei se mitään "kivuliasta" ja vaikeaa hommaa sittenkään ole. Kuitenkin aikalailla on myös odotusta, että aine vaikuttaa ja hampaat pitäis olla jotenkuten peruskunnossa. :) Mullakaan ei kuulemma lähtösävy ollu ollenkaan paha, että aika normaali suomalainen hammasväri ja noin valkoiseksi kuitenkin menivät. :)

   Eikun vaan alat pikkuhiljaa pistämään säästöön rahaa! Mä luulen, että tää Koulukadun tarjous on yksi halvimmista, koska pahimmillaan ne valkaisut voi maksaa yli 300 euroa joten mielestäni tosi hyvä diili. Kannattaa siis vertailla oman paikkakunnan tarjouksia ettei ota sitä kalleinta kun halvemmallakin saa hyvän! :) Kiitos kommentista ja toivon, että säkin pääsisit toimenpiteeseen. Voi nimittäin nostattaa myös itsetuntoa ja ehkä hymyilyttääkin herkemmin! :)

   Poista
 2. hienoa...annan omat hampaani sulle mukaan niin käyttäisikö niitä kans tuolla :) Sirkka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikai sulla vielä tuossa iässä oo mitään tekohampaita mitä voisin mukaani ottaa. :D

   Poista
 3. Pitää kyllä itekki käydä hampaidenvalkasussa kuhan on budjettia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo ees aatellu, että minkälaiset hampaat sulla on. :D Mut joo kun alkaa vaan säästämään pikkuhiljaa niin kohta on rahat kasassa! 20 eurooki tekee niin suuren muutoksen säästöpossuun kuukaudessa. Ja ite pistän aina kaikki kolikot pulloon talteen. :)

   Poista
 4. Mä oon kans miettiny hampaiden valkaisua, mutta se on kuitenkin mun lompsalle vähän liian tyyristä. :D Kivalta näyttää lopputulos! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei se kyllä mitään halpaa lystiä ole, mutta pitemmän päälle varmasti kannattava toimenpide kun vähän satsaa ja säästää. :)

   Poista
 5. Mä oon kanssa jo pitkään haaveillut hampaiden valkaisusta, mutta sitten mietin, että miten kun mulla on muutamia paheita, niin menisikö se raha hukkaan siinä.. :/ Kahvihan on yksi todella paha, tee, tupakka. :/ :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin mietin! Voisihan tietysti tehdä välipäivitystä jossain vaiheessa, että miten omien elämäntapojeni myötä on valkaisu muuttunut vai onko pysynyt hyvin. :) Mä en juo kahvia enkä teetä muuta kuin todella harvoin kylässä, mutta energiajuomat ja tupakka on oma paheeni. Ne tulevat siis vaikuttamaan varmasti pysyvyyteen. Katsotaan ja tosiaankin jos muitakin ihmisiä mietityttää miten pystyisivät ylläpitämään tätä niin voisin tottakai tehdä tästä jossain vaiheessa uuden postauksen! :)

   Poista
 6. Valkaisu on kiinnostanu mua jo pitkään. Ois ihana saada kaikki kahvi-, tupakka-, tee- yms. tummentumat veks. Varsiki ku oon lopettanu polton kolmisen vuotta sitte.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten valkaisu olisi varmasti ihan omiaan sulle, jos oot varsinkin lopettanu jo tupakoinnin ja kenties muutkin värjäävät aineet? Tosin tiedän miten addiktiota aiheuttavaa kahvikin on, mutta itse lähinnä kylässä vaan juon. Ja limppareitakin vedän pillillä nykyisin niin yritän välttää kontaktia hampaisiin, haha. :D Suosittelen ehdottomasti toimenpidettä! :)

   Poista
  2. Jospa vaikka kesän kunniaksi :D

   Poista
  3. Niin ja kyllähän valkaisu kestää pitempäänkin kun muistaa hoitaa niitä! :)

   Poista
 7. Selkeä muutos :) Hyvältä näyttää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos niinpä! Oon niin happyyyyy niin kauan kun tämä muutos kestää. ;D

   Poista
 8. Näyttääpä hyvältä! Voih tekisin mitä vaan että saisin kauniit ylähampaat :'( Ainakin 4 etummaiseen tarviis jotkut kuoret/laminaatit että tulis superkalliiksi, pian 2 lapsen äitinä tää on nyt mahdoton haave. Raudat ei auttais, koska hampaat on niin epämuodostuneet ja isot raot. Häpeen niitä niin paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä! :( Harmittaa vietävästi et sulla on tollanen tilanne ja raudatkaan ei auta. Ootko kysyny hammaslääkäriltä et onko muita keinoja millä sais hampaat oiottua? Jospa ne nyt jonkun edullisemman vaihtoehdon keksisi. Mua ärsytti niin paljon pienenä kun mulla oli ne yöraudat, mutta nykyisin oon kiitollinen koska munkin hampaat saattaisi olla ihan toisenlaiset ilman niitä. Tosin niistäkin huolimatta mun yksi alahammas alkoi vääntymään jossaim vaiheessa pois paikaltaan ettei ihan kaikki oo suoria..! Tosin ite tykkään tästä mun vinohampaasta kun se ei ole täydellinen. :)

   Poista
 9. Täällä mies mietti menevänsä valkaisemaan hampaitaan ja olikin siitä kysellyt viime viikolla käydessään hammaslääkärissä. Harmittavan lyhyen aikaa vaan kestää valkoisina. :( Vaikka itsehänen kyllä oikeastaan käytä mitään värjäävää, pitäisiköhän mennä. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis kävikö miehesi valkaisemassa hampaat js eivät pysyneet valkoisina? Mäkin kyllä odotan sitä päivää kun alan huomata eroja niin voin verrata sitten niitä valkaisupäivään ja kauanko kesti sekä minkälaisia tuotteita käytin siinä välissä mitkä on voinut aiheuttaa värjäämisiä. :) Ehkä sun kannattais mennä, kun elät kuitenkin ilman nuita värjääviä juttuja niin saisit eniten irti valkaisusta! :)

   Poista
 10. Huisin valkaiseva postaus :) Ite en ole uskaltanut kun kuvittelen tuon jotenkin haurastuttavan hammasluuta? Tiedä sitten mistä sellainen mielikuva on tullut....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha mukava kuulla! :) Hmmm en ole ainakaan lukenut sellaisesta, että hampaiden valkaisulla olisi jotain riskitekijöitä, jos sen ottaa. :o Ehkä pitäisi lukaista enemmän mitä muut ovat puhuneet tai kirjoittaneet kokemuksistaan. :) Toivottavasti se on vain mielikuva eikä suinkaan totta! :D

   Poista
 11. Valitettavasti vaihtoehdot kohdallani ovat ainoastaan nuita kalliita :/
  Toisaalta tähän 24 vuoden ikään mennessä oon kerinnyt tottua rumiin hampaisiini, en tiedä olisiko nuorempana saanut hoidettua ne nätiksi, kiroan päivittäin, kun vanhempani eivät hoidattaneet asiaa aikanaan kun näin "vanhana" se on monimutkaisempaa.
  T. ano 23:43

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih niinpä! Tuommoset valinnat tulee kyllä vaikuttamaan koko lopun elämään, mutta onneksi sinä nyt tiedät sen ja voit tehdä vastaisuudessa parempia valintoja sun omille lapsille ja valistaa niitä hampaiden hoidosta niin ei tule yllätyksiä. :) Eipä moni vissiin sillonkaan vanhaan aikaan pitänyt hampaiden huollattamista tärkeenä, koska joskus ollut puhe siitä äitin kanssa ja hänelläkin hieman poikkeavat pois rivistä jotkut hampaat. Kaikilla meillä on jotain mitä haluattaisiin muuttaa itsestämme, mutta ei voida. Pitää sitten vaan keskittyä niihin hyviin asioihin! :)

   Poista
 12. Todella mielenkiintoinen postaus! Tällaiset arkielämän asiat ja toisten kokemukset ovat mielenkiintoisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo kyllä mäkin mielelläni muiden blogeissa tällaisia lukisin kun niistä voi oppia jotakin ja varsinkin jos on ite miettiny samaa toimenpidettä. :) Kiva siis kuulla mielipide. :D

   Poista