Misu vierailee Oulussa | Univet Eläinlääkäri


Moi! Luitte ihan oikein, nimittäin Misu vietti yön meidän kämpillä Oulussa! Moni tietää, että meidän vanhuksella on ollut aika paljon terveysongelmia elämänsä aikana ja tällä kertaa oli vuorossa hampaan poisto. Porukoiden paikkakunnalla ei ole asiaan erikoistuneita eläinlääkäreitä, joten sieltä suositeltiin viemään kissa isoon kaupunkiin hoidettavaksi. Kirjoittelen nyt kokonaisuudessaan miten meidän matka meni äitin ja herra Misun kanssa. :)


Misu ei ole tottunut auton kyydissä oloon, koska sitä on niin vähän liikutettu paikasta toiseen. Sen takia meidän herralle tulee aina paha olo autossa ja ei tälläkään kerralla vältytty yllätyksiltä. Muutaman kerran alkoi kuljetuskoppa haista ja jouduttiin pysähtymään sekä siivoamaan sitä. Onneksi kuitenkin loppumatka sujui hyvin ja päästiin turvallisesti kämpille. Misu oli ihan ihmeissään asunnosta ja jätettiin se sinne rauhoittumaan, koska lähdettiin katsomaan missä eläinlääkäriasema Univet sijaitsee. Paluumatkalla poikettiin McDonaldsin kautta! Tällä kertaa otin kanawrapin, mutta totesin kasvisversion olevan parempi. Äiti otti tavallisen juustoaterian. Olen muuten viime aikoina syönyt ihan älyttömästi roskaruokaa... mikä kesäkunto? :)


Takaisin kämpille tultaessa huomattiin Misun vahtaavan meitä ikkunasta, mutta kun päästiin sisälle niin se luikahti sängyn alle. Tuli kuitenkin vähän ajan päästä pois taas tutkimaan taloa kun kuuli meidän keskustelujen äänet. Ilta jatkuikin sillä, että seurattiin vanhuksen liikkeitä ja katsottiin Harry Potter ja Viisasten kivi telkkarista. Misu käpertyi elokuvan aikana äitin viltin päälle purisemaan ja nukkumaan.


Aamulla oli aikainen herätys kuudelta, koska Misun aika oli eläinlääkärille kello kahdeksalta. Oltiin ajoissa paikalla ja odotettiin hetki aulassa. Päästiin sitten vastaanotolle ja äiti kertasi Misuun liittyviä asioita eläinlääkärille.


Misu oli todella alistuneessa tilassa eläinlääkärin yrittäessä tehdä tarkastusta. Vähän ajan päästä annettiinkin jo rauhoittava lääke, jonka otin itselleni videolle. Silitettiin Misua koko se aika kun lääke vaikutti ja sen jälkeen hoitaja tuli hakemaan potilaan. :)

Operaation oli arvioitu kestävän ainakin muutaman tunnin, joten lähdettiin Prisman kautta takaisin kämpille. Aamupala jäi syömättä, niin taisi tarttua tavallista enemmän ruokaa matkaan kaupan hyllyiltä. Minun patonki sisälsi kylmäsavulohta ja salaattia sekä äiti valitsi itselleen kanaa sisältävän vaihtoehdon. Olen myös kerran aikaisemmin blogitapahtumassa maistanut nuita Froosh juomia, joten sellaisen otin juomaksi. Kaupan ulkopuolella myytiin jo suomalaisia mansikoita, jotka on ilmeisesti kasvanut jossain kasvipuutarhassa ja niitä lähti "mukillinen" mukaan. Jälkiruokana oli lisäksi tuollainen rocky road leivos puoliksi.


Parin tunnin päästä tuli soitto, että Misu on operaatiosta selvinnyt ja heräilemässä. Oltiin yllättyneitä äitin kanssa, koska yleensä meidän vanhus nukkuu vielä kotimatkallakin eläinlääkäristä. Selvisi sitten, että antoivat herätepistoksen. Äiti hoiti siinä maksuasiat ja leikkauksen aikana oli hieman verensokerit olleet alhaalla, niin koitettiin erillisessä huoneessa antaa kissanruokaa. Misu ei kuitenkaan halunnut sitä, kun oli vielä niin pökkyrässä.


Matka kotiin meni kuitenkin hyvin! Loppumatkasta alkoi maukuminen ja sideharson repiminen etummaisesta tassusta. Perille päästyä vanhus oli jo niin nälkäinen, että hyppäsi minun reiteen kiinni kun availin ruokapurkkia. :D Eläinlääkäristä saatiin mukaan puutikku ettei ahmimiseksi menisi ja syötin sillä puolikkaan purkin sellaista moussemaista kissanruokaa nälkäiselle potilaalle.

Misu on nyt voimissaan ja selvästi toipunut tästä yllättävästä automatkasta, kämppään tutustumisesta, eläinlääkärissä käynnistä ja kaikista muista tekijöistä! Onneksi ei tullut mitään komplikaatioita hampaan poiston aikana, koska siinä on aina riskinsä nukuttaa vanha ja diabetesta poteva kissa. Vanhusta ja hammasta pitää nyt hoitaa tosi varovaisesti ainakin viikon verran hammasgeelillä, liuoksella ja pehmeällä ruoalla. Toivotaan pikaista paranemista! :)

Mitäs sanotte matkasta?

16 kommenttia :

 1. Toiko misu mulle kynsijuttuja tuliaisiksi :3 ?

  A

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi se! :D Pitäs kahtoo ne läpi ja voisin laittaa vaikka kuvia whatsupissa tän päivän aikana, niin sovitaan mitä kynsijuttuja lahjoitan. :)

   Poista
 2. Mitä, te saitte jotain hammasgeeliä ja liuosta, me ei saatu Jaden hampaanpoistoon mitään. :o Misulla näyttäisi olevan samanlainen tuppo jalassa kun Jadella, kun se joskus muutama vuosi sitten kävi ensimmäistä kertaa hammaskiven poistossa. Ilmekin on samanlainen, suu hieman raollaan ja hölmistynyt ilme! :D Misun eleet eläinlääkärillä on hyvin samanlaiset kuin Jadella, Jadekin kyyhöttää aina yhdessä kulmassa mahdollisimman pienenä myttynä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo vähän mäkin ihmettelin, kun Misuhan sai kaiken kaikkiaan mukaan siis kipulääkkeen, hammasgeelin/pastan, liuosruiskeen suun huuhteluun ja semmosen moussepurkin ruokaa sekä sen puutikun syöttämiseen ekalle päivälle. Että kivasti asiansa hoitivat siellä Univetissa ja tosi mukavaa henkilökuntaa, kun se hoitajakin toivotti vielä hyvää matkaa Misulle ja kaikkee! Sekä tietenkin lappusen jatkohoidosta. :)

   Misulla joo kuola valu kummallakin matkalla ja suu auki hölmöili! :D Se oli kyllä niin avuttoman näköstä siel vastaanotossakin kun se kahto sitä lääkäriä, että kukas se sinä oot ja apua älä koske minuun. D:

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Todellakin! Äitihän se oli ressannu hirveesti, että jos jääkin viimeiseksi matkaksi tai jotakin komplikaatioita ois tullu tai jotain uutta saanu selville. Onneksi kaikki meni hyvin. <3

   Poista
 4. Oot Misu päässyt oikein isoon kaupunkiin reissulle! Mahtaa olla kaikki isoa? Toivottavasti kotimatka sujuu sulla mukavasti! - Pepsi ja Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaupungissa oli todella jännää, mutta en tiedä oliko se hyvä vai paha asia. :3 Kotimatka oli oikeesti ihan hirveetä! Mä en tykkää yhtään autoista ja mua väsytti ihan hirveästi, mutta oli pakko vahdata koko ajan ulos! Ja se matka kesti niin kauan, että piti alkaa jo kiroomaan siellä takapenkillä kun ei olla perillä!

   - Misu

   Poista
 5. Hyvä että kaikki sujui, pikaista paranemista Misulle! : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Awww kiitos toivotuksista! Jospa hampaan kohta parantuu pian eikä tulehdu tms. :) <3

   Poista
 6. Hienoa, että pikkunen toipui rankasta reissusta :).
  Ainahan noihin rauhottaviin liittyy omat riskinsä , hyvä , että kaikki sujui hienosti .. mun Pitäs Mikko roudata kanssa hampaiden putsaukseen , kun tulee taas joku kampanja tohon yksityiselle .. Ihan kävelymatkan päässä , missä asutaan .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo nehän kannattaa putsata usein ja luin jostain et kissa kannattaa viedä ekaa kertaa kolmen vuoden ikäisenä hampaan puhdistukseen. Suositeltavaa olisi tietenkin myös ite ehkäistä harjaamalla kissan hampaita, mutta tuskin kovin moni tekee sitäkään.

   Poista
 7. oi miten suloinen Misu onkaan! :') hyvä että kaikki sujui hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Misu kyllä söpöili ihan urakalla, koska meillä kävi Oulun naapuritkin sitä katsomassa! Sitten käytiin vuorostaan niillä, koska sinne oli just syntyny neljä kissanpentua. :3

   Poista