ELA Show (9.10) | Hartwall Arena


Eteen ja ylös

Moi! Viikonlopusta olen jo palautunut, niin nyt olisi aika näyttää keikkakuvia tältä historialliselta Elastisen keikalta. Kaikki varmasti muistaa miten Cheek sai mainetta ja kunniaa Vain Elämää -ohjelman myötä ja veti sen jälkeen kahdesti täyteen Olympiastadionin. Äitin kanssa oltiin todistamassa sitä ihmettä alkuperäisenä päivänä ja sama toistui tälläkin kertaa. Elastinen sai myös paljon suosiota aiemmin mainitun ohjelman kautta ja myi kahdesti loppuun Hartwall Arenan. Ennen virallista päivää matkustettiin äitin kanssa lähelle Helsinkiä hänen parhaan ystävänsä luo kylään. Kaikki kolme odotimme innolla perjantaita ja sitä ennen käytiin mm. Ikeassa sekä Jumbossa. Illalla oltiin paikan päällä tuntia ennen Elastisen esiintymistä, koska halusin nähdä lämppäreinä toimivan Kuben ja Brädin. :) 

Kuvat on otettu porukoiden digikameralla.

Kaiken

"Tällainen mahdollisuus tulee uralla vain kerran... tai kahdesti"

Super


Kipinän hetki

Konsertti alkoi kun nähtiin siluetti Elastisesta ja jo ensimmäinen biisi alkoi räjähtävällä voimalla. Lavaesiintyminen näkyi hyvin sinne missä meidän paikat oli ja positiivinen energia oli tarttuvaa. Alussa kuultujen tuttujen biisien lisäksi oli ammennettava verkkokalvoille kaikki tuo valoshow ja efektit. Ylhäällä olevassa screenissä ei pelkästään nähty Elastisen lavakäyttäytymistä, vaan siinä oli jokaiselle biisille omat teemat, jotka vaihtuivat tiuhaan ja niitä oli ilo huomata!

Elastisen ensimmäinen fiittaaja oli Robin, josta selvästi nuorempi yleisö meni ihan hulluksi ja joka puolella alkoi kuulumaan kiljuntaa. Konsertissa ei ollut ikärajaa ja siitä olin kyllä ihmeissäni, kun päästään tuonne loppuun asti. Itseasiassa minunkin vieressä istui yksi pieni tyttö, jolla oli kuulosuojaimet päässä.

Veri vetää


Mikään muu ei merkkaa

"Jotta voidaan ymmärtää, miten ollaan tässä, pitää muistaa, mistä lähdettiin."

Jossain vaiheessa Elastinen poistui lavalta, mutta kyseessä ei ollut mikään tavallinen hiljainen tauko. Bändi jatkoi biisin jälkeen soittamista ja veti vaikka minkälaisia sointuja siellä lavalla ja muistaakseni yleisö taputti ikäänkuin odottavansa esiintyjää takaisin. Ensin en hoksannut, mutta ihmettelin konsertin alussa katossa roikkuvaa "Rähinä" kangasta ja se alkoi hiljalleen laskeutua alas aidatun alueen sisään. Hallissa pimeni ja siihen pieneen lavaan syttyi valot. Tökkäsin äitiäkin käteen, että mitähän tässä tapahtuu.

Voittamaton

Esirippu tippui ja näyttämöllä oli Elastinen sekä Iso H pukeutuneina Fintelligensin paitoihin. Oli ihanan yllättävä juttu, koska tämä lava oli käytännössä suoraan edessämme. Meillä oli hyvät näkymät siihen ja varmasti myös nuo aitojen reunoilla olevat ihmiset olivat innoissaan, koska he eivät väen paljouden takia päässeet kovin lähelle päälavaa.

Kellareiden kasvatit


Heruuks


Hoida homma

Mikä boogie


Kaikki peliin


Riehakkaan ja nostalgisen esiintymisen jälkeen Elastinen kävelee turvamiesten saattelemana areenan laitaa pitkin päälavalle. Halli hiljentyy ja kaikkialle alkaa syttymään kauniita valoja. Vaikuttavaa oli myös se kun muutamat fanit heiluttelivat joitakin esineitä missä oli kirkas valo ja muilla se johtui vain kameroiden tai älypuhelimien näytöistä. Tuli nimittäin ihan mieleen Cheekin Olympiastadionin keikka kun meitä yleisöä varta vasten pyydettiin ottamaan kännykät esiin. Elastinen osoittaa, että hänkin osaa laulaa ja tulkita kappaleita herkästi.

Anna mun


Syljen

Ovet paukkuu

Iisii

Hallussa

Kerrankin


Profeetat

Lava muuttaa teemaansa ja taustalle ilmestyy ikäänkuin kirjahyllyjä. Niiden keskellä on kaksi nojatuolia ja hahmoa. Keskustelu alkaa: "En olis uskonu, että tää räppitouhu voisi olla tällasta." "Aiemmin kisa oli kovaa ja piirit pienet." Alan erottaa lavalla juttelevat äänet ja kukapa muukaan kuin Cheek sekä Elastinen! Yleisö riehaantuu entisestään ja nämä kaksi ystävystä vetävät yhdessä biisin mahtavalla voimalla! Olin jo tätä ennen sanonut äitille, että Cheek on varmasti ainakin yhden kappaleen vetämässä Elastisen kanssa, koska onhan niillä yhteinen menneisyys. :)

Tuulettaa


Loppuviikko


Pojat on poikii

Päälava täyttyy yhtäkkiä vaikka minkälaisista räppäreistä ja sieltä tunnistin mm. Spekti, Tasis, Iso H, Timo Pieni Huijaus, Brädi ja Uniikki. Elastinenhan on Rähinä Records -nimisen levy-yhtiön toimitusjohtaja, johon nämä artistit ja kaverit kuuluvat. Koko porukka vetää yhdessä kolme biisiä ja viimeisessä biisissä alkaa pyllyt heilumaan screenillä. :D Aloin vaan miettimään juuri siinä vaiheessa, että biisin sanat ja toistuva video ei ollut ollenkaan sopivaa nuorimmille faneille.

Rotko


Peggy

Lavan tyhjennettyä kaikista räppäreistä oli vuorossa Vain Elämää -kappaleita ja ensimmäisenä Elastinen veti kuuluisan biisin Samuli Edelmanin kanssa. Screenin kautta näki myös miten hulvattomasti kummatkin intoutuivat polkemaan tasajalkaa lattiaan ja kehittelemään omia tansseja. Pisti väkisinkin hymyilyttämään. :)

Pienempi estradi pääsi taas hyötykäyttöön, kun Elastinen alkoi vetämään herkkää biisiä ja kun oli Paula Vesalan vuoro, niin valot kohdistuivat sinne näyttämölle missä Fintelligens aiemmin veti settinsä. Biisin loppuvaiheessa myös Paula käveli areenan poikki takaisin päälavalle Elastisen luo.

Oo siellä jossain mun


Sori

Konsertti alkoi selvästi jo lähestyä loppuaan ja oltiinkin vähän yliaikaa. Olin kuulkaas ihan varma, että Elastinen olisi vetänyt Vain Elämää tähdistä vielä Vesa-Matti Loirin kanssa, mutta häntä ei lavalla näkynyt. Äiti sitten kertoi, että Loiri oli kuulemma kyseisellä areenalla esiintynyt jo viikko sitten. Ei se kuitenkaan haitannut sillä biisi oli silti täydellinen hyvän mielen nostattaja ja yleisö raikasi mukana!

Naurava kulkuri


Koko yö (ft. Snoop Dog)

Anna soida

"Tämä on muodostunut mun keikoilla jo perinteeksi. Jos kaikki on, niin sitten mennään.
Jos olet mukana, niin taputa tähän rytmiin."

Hätä meinasi jo tulla, kun Elastinen lähti kiitoksien ja hyvästeiden saattelemana lavalta pois, mutta yleisön taputuksen voimistuessa palasi vetämään vielä kaksi biisiä. Toinen on tehty yhdessä Snoop Dogin kanssa, mutta häntä ei kyllä lavalle odottanut varmasti kukaan. :D Ihan viimeisenä oli kaikkien odottama legendaarinen biisi mikä oli yksi Elastisen uran nostattajista silloin alkuaikoina. Biisi oli saanut hieman muutoksia, koska puolivälissä biittiin oli liitetty PMMP Rusketusraidan sanoja ja Elastiselta lähtee paita pois lavalla. 

Olitteko paikan päällä?
Mikä on ollut paras keikka?

12 kommenttia :

 1. Kiva lukee sunkin postaus ELA Showsta (: mäki oon kirjottamassa just omaani... mun mielestä show oli ihan mahtava ja nautin tosi paljon <3

  Kaikista paras keikka ikinä missä oon ollu oli Cheekin Stadion keikka <3 se fiilis ja tunnelma siellä. Edes kaatosade ei haitannu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin tän kommentin niin nopeesti, että jäin miettimään miksi sinua olisi sade haitannut Elastisen konsertissa, mutta nyt luin uudestaan. :D Ja pitää lukea se sunkin postaus sitten kun julkaiset sen ellet oo jo julkaissu! :)

   Joo kyllä se Cheekki sinetöi kaiken ja Elastinen tulee hyvänä perässä! Kukahan meinasi seuraavaksi vetää semmosen keikan. :D

   Poista
  2. Haha :D mullekki on usein sattunu tollasii mokii, et luen liian nopeest ja sit se juttu menee iha hölmöks :D

   Ei oikee taida olla ainakaa näitä räppäreitä jotka iha lähiaikoina vetäis.


   Nyt on munki postaus nähny päivänvalon (: http://kuvitellaanvaan.blogspot.com/2015/10/ela-show-1010-15-hartwall-areena.html

   Poista
  3. Ei kyllä minunkaan mielestå nyt sellaisia et mitkä vetäisi areenat täyteen. Tosin jossain vaiheessa toivon et Mäkki, Kube ja Adi L vetää paikat täyteen. :)

   Pitää käydä lukemassa! :3 Kiitti!

   Poista
 2. Ooh. <3 Mä olisin niin halunnut olla tuolla!

  VastaaPoista
 3. Hei vähänkö ärsyttää kun en päässyt paikalle :D Oltiin sillon ulkomailla ja tyydyin vaan kattelemaan Iltalehden artikkeliryminää keikasta :( Olisi ollut ihan mahtavaa päästä messiin, mä kun en räpille ikinä lämmennyt, mut Ela ja varsinkin Fintelligens jäi jotenkin sydämeen asumaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei no ehkä Elastinen vetää sit vielä Olympiastadionin keikan tai jotain suurta niin pääset nauttimaan. :) Joo Fintelligensin kohta oli tosi nostalginen ja ihana kokonaisuudessaan! :) Hyvä mieli jäi keikasta niin onneksi pystyin täällä jakamaan osan tunnelmasta. :D

   Poista
 4. itse en ollut, mutta kävin kyllä elan keikalla kesällä. ei oo tullu kuunneltuu noita elastisen uusia biisejä sitten ollenkaan, mutta vanhat onkin sitten mulle tuttuja. :D oli varmasti upea keikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sillähän on tosi hyviä kuten esim. just tuo eteen ja ylös sekä super. Koko yö ja kipinän hetki ei oo niin hyviä. :D Mut joo upee keikka oli ja jää kyllä mieleen myös videopätkien ansiosta. Yritin aina kappaleen alussa ottaa muutaman kuvan ja nauttia lopun kappaleesta ilman kameraa ja nauhottaa muutaman hyvän biisin 10-15 sekunnin ajan. :)

   Poista
 5. Ihana keikka ollut varmasti! <3 Tosi kivan postauksen oot tehnyt ja nähnyt vaivaa, kun tunnelma välittyy tänne asti. :) Makiaa että ela vetänyt iso h:n kans vanhaa/fintelligensiä ;) kokonaisuudessakin keikka vaikuttaa tosi coolilta, olisi ollut varmasti mahtavaa olla paikanpäällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivoinkin, että käyt lukemassa tämän ja kerrot mielipiteesi! Yritinkin pitää lukijat täällä samoissa tunnelmissa kuin itse olin ja arvostella keikkaa yksityiskohtaisesti. :3 Oikein mukava on sitten myöhemmin palata taas tätä lukemaan ja onhan mulla videopätkiä mitä voin sitten katella! :D <3

   Poista