Maailman paras kinkkupiirakka | Ruokaohje


Maailman paras kinkkupiirakka

Moi! Luvassa piirakka, joka ei ikinä petä tai jätä kylmäksi. En tiedä kauanko äiti on tätä reseptiä käyttänyt, mutta jossain vaiheessa pari vuotta sitten aloin itsekin kokeilemaan kinkkupiirakan tekoa. Huomasin, että tämä ohje oli ihan lastenleikkiä ja olen siitä asti tehnyt aina kun on tullut vaikka yllätysvieraita, ollut hirveä krapula tai muuten vaan tehnyt mieli suolaista. Olen hehkuttanut tätä reseptiä niin paljon, että kaverinikin ovat innostuneet kokeilemaan kotona. Piirakan tekeminen vie minulta nykyään 10 minuuttia (jos sitäkään), jonka jälkeen se lepää uunissa sen 40 pitkää minuuttia. Piirakan voi tosiaan nauttia heti uunituoreena, mutta se maistuu yhtä hyvältä seuraavana päivänä suoraan jääkaapistakin otettuna. :)


100 g voita tai margariinia
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl vettä
1/4 tl suolaa

Leikkaa voi tai margariini pieniin paloihin, että se on helpompi nyppiä. Laita kaikki yllä mainitut aineet kulhoon ja vaivaa kädellä taikinaksi. Valitse piirakkavuoka ja painele taikina siihen reunoja myöten. Itselläni ollut aina pyöreä kirkas vuoka käytössä.


1-2 paprikaa
1 kinkkukuutiopussi
1 persiljapussi

3 kananmunaa
1 juustoraastepussi
2 dl ruokakermaa


Leikkaa paprika(t) kuutioiksi ja pilko myös persilja osiin (jätä muutama persilja koristeeksi). Piirakkaan voi käyttää kinkkusuikaleita, mutta itse tykkään enemmän kuutioista. Laita aineet kulhoon ja lisää vielä kolme kananmunaa, ruokakerma sekä juustoraaste.


Sekoita hyvin, että piirakkapohjalle tulisi mahdollisimman tasaisesti aineita. Päälle voi vielä ripotella halutessaan pippurisekoitusta, jos tekee mieli hieman mausteisempaa piirakkaa. Menee ilmankin mausteita ja saa nauttia perusaineksista jokaisella suupalalla.


Laita uuniin 200 asteeseen 40 minuutiksi. (Joskus olen vahingossa laittanut 250 asteeseen samaksi ajaksi ja muodostunut tumma lähes palanut pinta, mutta yhtä hyvää oli vieraiden mielestä.) Piirakan keskelle voi vielä laittaa tuoretta persiljaa koristeeksi!


Kuka kokeilee?

20 kommenttia :

  1. Tää kuullostaa tosi herkulliselta! Ehdottomasti menee kokeiluun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teen tätä varmaan valehtelemaatta joka kuukausi! Aina löytyy sitäpaitsi paprikan jämiä, kananmunia, ruokakermaa ja juusto jääkaapista niin ei tarvitse kuin pari hassua ainesta hakea kaupasta. :D Kiva kerrohan joskus sitten mitä tykkäsit! :3

      Poista
  2. Voi miten herkulliselta näyttää. Ehdottomasti voisi taas tehdä pitkästä aikaa! Teen suolaisen piirakan mieluummin ruispohjaan mutta mies ei tykkää siitä. Ostan sitten aina sen vaalean pohjan mutta voisi kyllä tehdä pitkästä aikaa itse, kiitos siis tästä ohjeesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se tekee jo huiman eron, että tekee itse myös pohjan eikä osta valmiina. Joskus oon ollu tosi laiska ja ostanu valmiin pohjan ja ei oo sit maistunu samalta. Mutta tuonki pohjan teko vie ehkä 5 min. :D Ruispohjaa en ookkaa kokeillu! Vois tehä jotaki siihen. Mun mies varmasti saattais jopa arvostaa, että kokeilisin jotain tuollaista uutta. :D Kiitos sinulle kommentista! <3

      Poista
  3. Olen kokeillut ja hyvää /parasta piirakkaa oli! :) <3 Tämä on kyllä tosi helppo ja hyvä ohje! :) Namnam

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi niinpä ja Jamille vielä teit, muistan! :3 <3

      Poista
  4. Tein tänään melkein samaan pohjaan (ilman suolaa) lohikasvispiirakan. :) täytteessä käytän vain kahta kanamunaa ja hyvin toimii sekin. :) Oon soveltanu tälle pohjalle jo siis tuln lohikasvistäytteen, pelkän kasvistäytteen ja jauhelihakasvistäytteen. Seuraavaksi aion kokeilla fetakasvistäytettä! :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uuuu! Mä oon just lisänny tähän kinkkuversioon tuota fetaa aina kun on sattunut kaupasta ostamaan. Vielä sellaista chili-paprika-fetaa. :3 Ja lohipiirakka! Miksei mulle oo tullu mieleen? Mä nimittäin rakastan lohta. :D Oon tehny tän kyseisen version myös ainoastaan kasvisversiona ja muistaakseni lisäsin siihen jotain sellaista mikä teki tuosta piirakasta ihan nestemäistä litkua. En saa nyt mieleeni mikä se ainesosa oli. :D Ja joo varmaan kaksikin kananmunaa aina riittäisi tän toteuttamiseen! :3 Jauhelihapiirakkaa oon aina miettiny et soveltais tähän, mutta oon muuten kyllä kokeillu eri ohjeella tex mex piirakkaa ja mm. tonnikalapiirakkaa. Kiitos uusista vinkeistä! :)

      Poista
  5. Just tänään ostin piirakka-ainekset kotiin :D tosin itse kyllä teen aina valmiiseen ruistaikinaan, mä kun inhoon leipomista :D näyttää tosi hyvältä ja ihanan simppeliltä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha no tuon pohjan taikoo kyllä viidessä minuutissa, mutta kyllä kai ne valmispohjatkin ajaa saman asian. :D Hieman eri maku vaan itse tehdyssä! :3 Kiitos ja kiva kun tykkäsit! <3 Hyviä leipomishetkiä! :D

      Poista
  6. Vois vinkata tätä ohjetta äidille, sitä varmaan kiinnostais! Itse en niin kinkusta välitä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kinkun sijaan voisit soveltaa tähän ehkä jauhelihaa tai kenties kalaa kuten tuolla ylempänä joku jo ehdottikin! :3

      Poista
  7. Voisin muuten kokeilla, mut paprikaa en oikeen voi syyä ja tuohon varmasti tarvis paprikaa tuomaan makua. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi olla, että se maistuu vähän tylsältä ilman paprikaa, mutta äkkiäkös tuohon keksii jonku korvaavan aineksen, että tuo on aika hyvin muokattavissa mieleiseks! :3

      Poista
  8. Täytyypä testata ja näyttää hyvältä =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää on ja viimeinen pala upposi just omiin suihin! :D

      Poista
  9. Jee! Oon ehtinyt täydellisen kinkkupiirakan ohjetta kauan! Pitää laittaa tämä talteen ja kokeilla joskus. Nyt on vähän hankala, kun poikamme on tosi pahasti allerginen kananmunalle ja maidolle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyl ihana piirakka kokeilla! Suosittelen. :) harmillista kuitenkin, että poikas ei voi tätä kokeilla tällaisenaan... Pitäis korvata kananmuna jollaki toisella joka sitoo nuo aineet yhteen.

      Poista
  10. Tää on niin huippu resepti. Itellä ollu kovassa käytössä siitä asti, kun teillä maistoin tätä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa! Mulla on tästä kasvisversio yleensä! Ja ohjeesta näyttää puuttuvan se, että pohjaa kannattaa paistaa 10 minuuttia ennen täytteen lisäämistä, niin tulee rapeampi lopputulos. :)

      Poista