Sijaiskotikissa Figaro | Vierashuoneen löytöeläimet

Vierashuoneen löytöeläimet
Figaro löysi kodin!

Moi! Saanko esitellä meidän sijaiskotikissan Figaron, tuttavallisemmin Viljon! :) Olen ollut jo pitemmän aikaa (tai itseasiassa aina) kiinnostunut sijaiskotitoiminnasta. Silloin kun muutettiin Ouluun, niin tutustuin muutamaan naapuriin, jotka ovat olleet tekemisissä eläinsuojeluyhdistyksen kanssa jo useampia vuosia. Itseasiassa ovat jopa adoptoineet kaksi sisarta sieltä ja ottavat säännöllisesti kissoja väliaikaisesti kotiinsa. Kissanaapureilta olen siis kerännyt paljon tietoa tästä ihanasta asiasta, mutta silti olen keksinyt monta kertaa tekosyitä miksi en ole voinut aloittaa. Tässä vähän aikaa sitten mietin, että miksi hemmetissä en? Tämä on hyväntekeväisyyttä! Kaduilta ja huonoista oloista löytyneet eläimet tarvitsevat sijaiskotien rakkautta. Niitä pelastavat organisaatiot toimivat usein lahjoitusten avulla ja mukaan saa siis kaiken tarvittavan. Hommaan ryhtyvälle tämä on siis käytännössä ilmaista, mutta itse olen esimerkiksi tarjonnut myös Simballe ja Felixille tarkoitettuja ruokia. :)

Figaro on ensimmäinen sijaiskotikissani ja hän on 5 kuukautinen puoliksi villi pentu. Tarkempia tietoja en saanut mistä on tullut, mutta varmasti asunut pienen ikänsä ulkona. Rakensin hänelle melkein heti laatikosta oman paikan minne ei veljekset mahdu ja siellä onkin tykännyt viettää päivät. Vieressä on vielä lämmin putki ettei ainakaan tarvitse enää kylmyyttä kokea. Figaro on asunut meillä viikon ja näyttää jo selvästi siltä, että ei pelkää enää niin paljon. Uteliaana tutkii paikkoja öisin ja tykkää leikkiä Felixin kanssa silloin kun nukutaan. Simbakin on hyväksynyt tulokkaan alkusähinän jälkeen. Antaa silitellä, mutta ei ihan vielä nauti siitä silmin nähden. Ruokaa alkoi syömään vasta pari päivää tulonsa jälkeen ja olen tarjoillut sen aina laatikkoon tai sängyn alle. Sisäsiisti ja käy poikien hiekkiksellä, vaikka sain vierashuoneelta hänelle omankin astian ja hiekat. Hauskinta tässä oli, että toivoin salaa saavani juuri harmaan kissan ja se oli täysin sattumaa. Pentu muistuttaa minua niin paljon Misusta ja toivon, että se alkaa jossain vaiheessa luottamaan ihmisiin. :)

Kysymyksiä? Kommentteja?

16 kommenttia :

 1. Ihana Figaro! Ihastuin heti!! Kyllä mahtaa olla Simballa ja Felixillä mielenkiintoa kaveriin? - emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi kiva kuulla! :D <3 Eipä oikeastaan! Odotin ittekki, että ne olis koko ajan sitä nuuhkimassa ja kaikkee, mutta se toistaseks pysyttelee pahvilaatikossa aina päivisin niin mun kissatki tekee normaaleja asioita kuten nukkuu. Yöllä en sitten tiedä minkälaiset talkoot on, mutta se pentu on kyl paljon jutellu Felixin kanssa. Tunnistan heti äänestä kun Figarosta lähtee semmone sammakkomainen kurnutus mitä ei veljeksistä lähde. :D

   Poista
 2. Oi ihana sinä ja ihana kisu!! <3 Toi on ihan mahtavaa että nyt pääsee kissa hyviin oloihin sijaiskotiin. Tuli älyttömän hyvä fiilis tästä, itsekkin tulevaisuudessa haluaisin ottaa sijaiskoti kisuja. :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Awwww! :D <3 Ihana pentu kyllä on, vaikkakin ujo tapaus. Näistä on mukava sitten nähdä miten ne alkaa pikkuhiljaa luottamaan. :) Niin ei tarvitse enää kylmissä metsissä istuskella tai mitään muutakaan vaan nyt on täys kotipalvelu. :D Toivottavasti sinäkin rohkenet joku päivä ottaa sijaiskissan! Tällaista haluankin juuri edesauttaa sitten aina kun kirjotan sijaiskotikissasta. :)

   Poista
 3. Ihana juttu :) Kissat on lähellä sydäntäni ja oman kissan lisäksi mullakin on ollut sijaiskissa. Kissa oli nuori, tarkasta iästä ei ollut tietoa, mutta alle vuoden kuitenkin. Viettänyt elämänsä navetassa monen kymmenen muun kissan kanssa ja tosi arka :/ Ensimmäisen viikon vietti vessassa, mutta rohkaistui pikkuhiljaa ja pääsi lopulta hyvään kotiinkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Jenni ja mukava kuulla, että sullakin on ollu sijoituskissa! Aiotko ottaa enää tulevaisuudessa uusia? Niin tyhmältä kuin se kuulostaa, niin tuollaiset "laumasta" tulleet kissat on vissii parhaita vaihtoehtoja meille sijoitukseen kun on kissoja ennestään niin ei sitten tule ainakaan siinä mitään kinaa. Huonoa on se, että kun ovat ulkoilmassa eläneet, niin on sitten kauhea pelko ihmisiä kohtaan. Mutta rakkaudella ja hoivalla varmasti tämäkin pentu sitten rohkaistuu ja saa jostakin ihanan kodin! :)

   Poista
 4. Voi miten söpö! Ja ihanaa toimintaa, me löydettiin yks meijän kisuista pihalta ojasta, se oli ihan minipentu ja emoa ja muita ei näkyny, se loiku monta tuntia pihalla ja ku emoa ei tullu tai ketään muutakaan äiskä haki sen sisälle. Me ruokittiin veljen kaa sitä ensin pihalla, mut oli niin reppana ja villi et haluttiin pelastaa se. Sitte siitä tuli nimeks Sähinä, koska se sähisi pienenä koko ajan ja oli nii arka. :D Pari vuotta se meillä oli ja siitä tuli kunnon ihmisystävällinen iso katti, mut sitte se karkas ja tuli n. vuoden päästä takas ja se piti lopettaa ku sillä oli kaikenmaailman tauteja. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä ollut kovin onnellinen loppu, mutta kerkesihän se jonkin verran nauttia elämästä. :( Mä pelkäsin ensin, että Figarolla olis ollu silmätulehdus kun sen ensimmäises kuvas oli kummassaki silmäs kunnon köntit, mutta puhdistin ne sitten nii sen jälkee ei oo rähminy. Ja joo eihän ne helpolla ala luottamaan, mutta varmasti jossain vaiheessa sitten... :) Ihanasti kuitenkin teitte sille pennulle, että otitte sisään ja hoivasitte sen aikaa mitä pystyitte!

   Poista
 5. Kiva kuulla että olet ottanut sijaiskotikissan! Tosi söpöläinen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä se tuntui just nyt oikealta. :) Kiitos ja pitää kertoa pennulle terkut. :D <3

   Poista
 6. Söpö Figaro ♥ Toivottavasti poika rohkaistuu ja että sitä näkyisi enemmän blogissa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää pitää mielessä ja kiitos kommentista! :) Figaro on kyllä hassuli pentu. <3

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Eilen illalla se purisi kovaa mun kissoille ja leikki niiden kanssa. <3

   Poista
 8. Voi miten ihana ♡ Mä oon ite kanssa miettinyt paljon tota asiaa vuosien aikana, mutta vielä en oo ryhtynyt sijaistoimintaan, koska en varmaan pystyisi luopumaan niistä kissoista :) Mun sisko otti itselleen kodittomista kissoista kissan (omaksi siis) ja oli hienoa nähdä, kuinka se kissa reipastui koko ajan, kun oli saanut hyvä kodin :) Tässä sijaistoiminnassa saisi myös varmasti huomata sen, miten kissasta tulee reippaampi koko ajan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä edistysaskelia on ollut tosiaan kiva seurata ja eilen illalla harpattiin suurimmat kun se otti kädestä ruokaa ja antoi silittää niin, että kehräys kuului vaan. Ihanku kaikki pelko ois hävinny siitä kissasta kun se hengaili illalla olohuoneessa meidän kaa. :D Mutta joo se on aina "riski" et rakastuu, mutta mä haluisin löytää tälle hyvän kodin ja auttaa muitakin kissoja. :) Ja suosittelen harkitsemaan tätä hommaa! :)

   Poista