Figaron kuulumisia | Vierashuoneen löytöeläimet


Figaro löysi kodin!

Moro! Unohdan aina välillä, että te kaikki lukijat ette pysty lukemaan Facebookin seinää johon päivittelen sijaiskotikissan kuulumisia. :D En olisi ikinä uskonut miten paljon muutosta voi tulla jo yli viikossa. Kertoo, että olen tehnyt jotakin edes oikein. Yritän nyt mahduttaa tähän postaukseen kaikki asiat mitä olen pennussa huomannut ja minkälainen viikko ja kolme päivää meillä on ollut.

Ensimmäisessä postauksessa varmaan huomasitte miten pelokkaat silmät Figarolla oli ja se ei olisi halunnut yhtään olla ihmisten kanssa tekemisissä. Ruoka piti tarjoilla piiloon ja samaan aikaan sai sähinät päälle. Vastalauseet ei ollut missään vaiheessa aggressiivisia, vaan johtuivat pelkästään pelosta. Aloitin jo aika alussa käyttämään pyyhetaktiikkaa eli käärin pienen pyyhkeen rullalle ja aloitin sillä hitaasti silittämisen. Näin huomasin ettei Figaro osoittanut ikinä hyökkäämisen merkkejä ja murisi hiljaa vain kun ei ollut aikaisemmin saanut silityksiä. Pyyhkeen jälkeen käytin kättäni ja seurasin reaktiota. Useamman päivän session jälkeen pentu alkoi jopa hiljalleen rauhoittumaan ja lakkasi murisemasta sekä sulki silmänsä ja siihen oli hyvä jättää aina silittelyt. Viimeinen mielikuva ihmisestä olisi siis rauhallisuus.


Felixistä ja Simbasta oli selkeästi hyötyä kuntoutumisessa. Tätäkin kirjoittaessa Simba murisi ja nuoli samalla Figaroa kun ne olivat käpertyneinä pöydälle. :D Pentu huomasi hiljalleen, että veljekset ei ole moksiskaan meistä ihmisistä. Muutaman kerran kun pojat vaati kovaan ääneen ruokaa, niin kuului laatikosta tai sängyn alta pienen kissan vastaus. Nykyään Felix ja Simba on jopa vähän ärsyyntyneitä kun meidän tulokas haluaisi koko ajan kiehnätä niiden karvaista turkkia vasten ja mennä viereen nukkumaan. Kummatkin veljeksistä on yrittänyt pomottaa pentua asettumaan omalle jalustalle, mutta sijaiskotikissalla on ainoastaan rakkautta annettavana takaisin. Figaro sopisi siis hyvin johonkin perheeseen missä on jo kissoja valmiiksi. :)


Lähiaikoina on varmasti tapahtunut suurimmat muutokset, kun pentu on alkanut syömään ja juomaan näkösällä. Opetin sen myös ottamaan ruokaa kädestä, koska se ei alussa tajunnut, että niin saa tehdä. Sen jälkeen oli sitten vaikea erottaa sormia makupalasta, mutta nyt on ottanut taas hellästi ruokaa vastaan. :D Lelut on alkaneet kiinnostamaan ja esimerkiksi tänään aamulla leikittiin lelulla ja otin sitten samalla kuvia blogiin. Pentu on myös kova tökkimään kättä ja kerjäämään rapsutuksia. Kokeilin erilaisia keinoja rapsuttaa ja kaikki käy sekä mahastakin saa kutitella jolloin saattaa saada pientä leikkimielistä näykkimistä takaisin. 

Figaro puolestaan ei tykkää yhtään nostelusta ja ottaa matosta kiinni tai hätääntyy. Parasta olisi siis aloittaa niin, että saa sen lattiatasolla syliin ja siitä pikkuhiljaa aina ylemmäs. Ei arvosta myöskään komentelua kun käskin kerran pöydältä pois ja sain sähinät kiitokseksi. :D Tottelee kuitenkin! Saattaa myös välillä säikähtää, jos ihmisellä on jokin esine kädessä, mutta rauhoittuu sitten kun antaa nuuskittavaksi. Figarolla on selvästi helpompi lähestyä kun ihminen istuu sohvalla tai sängyllä, mutta huomaan pientä väistelyä, jos kävelee suoraan kohti suurena hahmona. Keittiössä menee aina sellaista siksakkia, että saa vähän väliä varoa jalkojaan ettei astu Figaron päälle.


Monet taitaa miettiä sitä, että aionko pitää pennun itselläni. Vastaus on kuitenkin ei! :) Sijaiskotitoiminnassa varmasti usein käy niin, että otetaan kotiin se hoidettava ja sitten ei haluta enää luopua. En kutsuisi sitä epäonnistumiseksi, mutta siinäkin voi olla huonot puolensa. Minulle se merkitsisi sitä etten voisi sitten auttaa useampia kissoja, koska Figaro on ensimmäinen sijaiskotikissani! Haluan siis tukea tätä toimintaa jatkossakin ja vaikuttaa siltä, että tämä tulokas on kohta päässyt vaikeuksien kautta voittoon... eli on valmiina pian loppuelämän kotiinsa.


Tykkäsittekö Figaron kuulumisista?

16 kommenttia :

 1. Voi kun hän on söpö! ♥ Simbasta ja Felixistä on varmasti suunnaton apu pennulle, sillä asianmukaisesti kasvatettujen ja luottavaisten aikuisten kissojen esimerkki on pennulle kaikista paras malli ihmisiin totutellessa ja muutenkin kissojen tavoille opittaessa. :) Tuollainen söpöliini löytää varmasti kodin sitten kun sen aika on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli niin mahtavaa saada just tänä aamuna nämä kuvat kun sitä ei oo hirveesti aina aamuisin tai päivisin näkynyt niin nyt tänään se aloitti aamuleikin Felixin kanssa siinä sängyn vieressä lattialla ja kiipeilypuussa sekä lelun johdattamana tuli sängyllekkin ensimmäistä kertaa. :3 Pojat on opettaneet sille tuon kiipeilyn kun se ei aiemmin oo uskaltanu hypätä sohvalle, pöydälle tai sängyllekkään. :D Ja myöskin ottaa nykyisin mallia siitä kiipeilypuuhun terottamisesta! :) Mun mielestä myös omat kissat hyötyy tässä tai minä ainakin kun veljekset saa tavata uusia kissoja niin ei oo arkikaan aina samanlaista. :) Vaikka niillä onkin välillä vähän hermot kireellä kun pentu lääppii, mutta se nyt on tommosta kun toinen niin innoissaan kavereista. :D

   Minäkin oon sitä mieltä, että jos ilmoituksen pian laittais niin menee varmasti pian! :)

   Poista
 2. Oi.. Oih... Minä sulan.. Miten saisin miehen suostumaan kolmanteen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Awwww! :D Ei täälläkää paljon kyselty oo ukon mielipidettä mitä tulee kissa-asioihin. :D Se on kuule jo hiljanen allekirjotus ollu sillon tehtävä ku alko seurustelee, että tämmönen kissanainen sitä sitten oon ja tulen olemaan! :D

   Poista
 3. Hauska oli lukea kuulumisia ja varmasti mielenkiintoinen ja opettava projekti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että oot seuraillu tilannetta täällä ja oot kiinnostunu kissan kuulumisista. :) Melkoinen projekti ollu ja mukava oli nähdä muuten pitkästä aikaa sun kommentti! :)

   Poista
  2. Mä oon ollu niin laiska viime aikoina lukemaan blogeja saatika kommentoimaan. Hyvä, kun sun blogia pystyy seuraamaan Facen kautta :)

   Poista
  3. Meillä kaikilla on ne kaudet blogin kanssa ettei millään jaksais. :D Joo sinne tosiaan tulee jo heti päivitettyä kaikki ja vähän enemmän. :D

   Poista
 4. Ei vitsi Figarosta tulee ihan mieleen mun edesmennyt kissa, silläkin oli aivan samanlainen turkki ja kaulassa hieman valkoista. ;_; Mutta hienoo että kissa voi hyvin ja olipas ihana lukea pikkuisen kuulumisia! :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi minuakin muistuttaa Misusta, vaikka siis Misuhan ei ole muuta kun toisella paikkakunnalla. :) Tuo oli ihan hauska yllätys tuo valkoinen täplä kun huomasin sen vasta myöhemmin kun Figaro alkoi rohkaistua ihmisten läheisyydessä. :) Hehe pitää sitten myöhemmin taas päivitellä!

   Poista
 5. Oli kiva kuulla kuulumisia. Nopeasti tapahtunut selviä muutoksia! Hienoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja mä kun aattelin, että kyllä se kuukaudessa varmaan vähän kesyyntyy. :D

   Poista
 6. Tykkäsin postauksesta! Ihana kuulla että Figaro on näin nopsaa kesyyntynyt. :) Kuulostaa niin ihanalta pennulta. :3 Ja nuo kuvat, ääws. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähänkö se osasi kyllä söpöillä kameralla eikä yhtään pelännyt! :D Puhelimenkaan kameraa ei pelkää ja alkaa aina puskemaan sitä. :D Tietyille asioille silti sähisee, mutta se on oikeastaan aika söpöä! :) Toivottavasti saa hyvän kodin sitten kun täältä lähtee. :)

   Poista
 7. Mukavaa kuulla että kisu on alkanut viihtyä ja saanut uusia kavereita teistä ja pojista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki, mutta piakkoin alan tekemään myynti-ilmotusta. :3 Pääsee pentu hyvään kotiin varmasti jonnekkin! <3

   Poista