Nallen muistoksi | Video(t)

Nalle 6.1.2001 - 14.8.2015
Hei! Joulun aikaan aattona suurin osa muistaa edesmenneitä läheisiään ja käy viemässä kynttilöitä haudalle. Kuvitelkaa se valoilmiö vasten pimeää talvi-iltaa! Itse en ole tätä perinnettä noudattanut, mutta ajattelin tänä vuonna käydä. Kaikki ei kuitenkaan pääse läheistensä haudoille välimatkan takia, mutta kynttilän voi sytyttää muuten vaan ajatuksena tai jossain paikassa missä tulvii muistot. Mielenkiinnosta myös tutkin miksi tämä jouluperinne on niin näkyvä ainakin täällä meidän kotimaassa. Se yleistyi Suomessa toisen maailmansodan aikana. Niitä alettiin lukemani mukaan sytyttämään ensin sankarihaudoilla ja sitten muilla. Kuitenkin tapa polttaa elävää tulta vainajien muistoksi juontaa juurensa antiikkiin. Minusta se on kaunis asia toteuttaa, koska kun katsoo sitä lämpöistä liekkiä... aika pysähtyy ja alkaa muistelemaan niitä yhdessä vietettyjä hetkiä.


Nalle ei ollut oma koirani, mutta hyvin läheisestä perheestä kotoisin. Hän ei valitettavasti enää nähnyt tätä joulua, koska poistui keskuudestamme elokuussa. Onneksi Nalle sai viettää pitkän ja onnellisen elämän siihen asti kun terveys alkoi jo pettää. Minullakin oli ilo tuntea tämä harmaaparta kokonaiset seitsemän vuotta. Hyvästien aikaan sain vielä viimeiset nuolaisut käteeni, jolla tämä kaveri viestitti olevansa "ystäväni". Tänä vuonna sytytän kynttilän Nallen muistoksi.


Kenelle sytytät kynttilän?

10 kommenttia :

 1. Me sytytämme 17 kynttilää tutuille, sukulaisten, tuttavien tuttaville (kun asuvat hieman kauempana, niin viemme kynttilän heidän puolestaan) ja itse vien luokkakaverin haudalle kynttilän jouluaattona.

  Haudoilla käydessä on jouluaattona ilmassa sitä jotain ja näyttäähän se upealta, kun monet ovat muistaneet edes jollain tapaa läheisiään ja liekit leimuaa kauniisti (kun vain olisi vielä lunta, että saisi hieman enemmän valoa pimeyteen).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä onkin huomattava määrä, mutta kiva kun sytytätte myös niiden puolesta jotka ei pysty vierailemaan haudoilla. Minä tosiaan haluaisin käydä viimein toisen mummoni haudalla, jossa en ole uskaltanut jotenkin käydä edes aikaisemmin... nyt siihen on tehtävä muutos! Nallen haudalle en pääse kun on niin kaukana, mutta hänelle sytytän kynttilän täällä kotona sitten aattona. <3

   Voin vaan kuvitella. En osaa edes sanoa painavaa syytä miksen ole tätä perinnettä aikaisemmin toteuttanut, mutta kuvia katselen joka joulu netistä, että minkälainen valoilmiö siellä haudoilla oikein on. Toivottavasti tosiaan tulee erityisen kaunis jouluaatto ja varmasti taianomainen kun itselleni ensimmäinen kerta livenä! <3

   Poista
 2. Meilläkin niin pitkä matka haudoille kun kotona vietetään joulu ei jaksa pikkuisen kanssa lähteä pohjoseen saakka.Voihan sitä tosiaan muistaa kotonakin kynttilällä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa! Mietinkin, että menettekö vanhempien luo viettämään joulua vai oletteko omassa kotona. :) Totta! Kynttilöitä voi pitää ainakin vähän aikaa, koska en mielellään jätä niitä vahtimatta kissojen takia. :)

   Poista
 3. RIP <3 Sytytän koiralleni ja isovanhemmille.

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos! Joskus tosiaan tehnyt nämä kummatkin, mutta ei ole vielä blogin puolella olleet esillä. <3

   Poista