Bataattiranut ja dipit | Vegehaaste Tuomon kanssa


Moikka moi! Bataattilohkoja kokeiltiin jo vegehaasteen ensimmäisellä viikolla ja halusin toteuttaa näistä sen tikkumaisemman muodon. Tuomo valmisteli ja maustoi viimeksi nämä jumalaisen ihanat snacksit, mutta tällä kertaa minä hakkasin vasaralla bataatit järjestykseen. Kirjaimellisesti, koska bataatit ovat tosi kovia... suosittelen jotain työkalua veitsen kanssa. Googletin myös pari helppoa dippiohjetta, mutta mielestäni sekoituksena feta-jugurtti oli parempi kuin sinihomejuusto-ranskankerma. Ihan täysin makuasia, joka selviää vain kokeilemalla eri yhdistelmiä. Näiden eteen jaksaa nähdä vaivaa, koska tulos on sen arvoinen ja bataateista on tullut uusi suosikkini ruokaelämyksissä.

Bataattiranut

bataatteja

oliiviöljyä

oreganoa
timjamia
suolaa
rosmariinia
pippurisekoitusta
valkosipulirouhetta
maalaisyrttejä

Laita uuni 225 asteeseen

Leikkaa bataatit ranskalaisten muotoon käyttäen apuna veitseä ja vasaraa

Lisää kippoon loraus tai lusikallinen öljyä ja kaikkia mausteita reilusti

Pyöritä bataattiranut öljyssä ja mausteissa

Kaada pellille tasaisesti ja kippoon jääneet mausteet päälle

Laita uuniin 30 - 40 minuutiksi kunnes vähän mustuneita


Sinihomejuusto-ranskankermadippi

puoli pakettia sinihomejuustoa
purkillinen ranskankermaa

Feta-jugurttidippi

kaksi desiä turkkilaisjugurttia
sata grammaa fetaa
mustapippuria


Nam nam?

16 kommenttia :

  1. Todellakin nam, oikein vesi herahti kielelle :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin kun kirjoittelin tätä ja näistä ranuista on jo jonkin aikaa. :D <3

      Poista
  2. Näyttää herkulliselta ja eipä ole koskaan tullu tehtyä mutta täytys testata =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen testailemaan, vaikka joutuu vähän vaivaa näkemään! :)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Superhyviä nam nam nytkin kelpaisi. :D <3

      Poista
  4. kiinnostais kyl kokeilla noita bataattiranuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti! Parempia ja rapsakampia ranumuodossa kuin lohkossa. :)

      Poista
  5. Namnam <3 Nuita dippejä pitäis kokeilla :) ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritin pakottaa itseni tykkäämään sinihomejuustosta, mutta yäh ei kiitos ikinä. :D Feta oli tosi hyväääääää! <3

      Poista
  6. Näyttää hyvältä, näitä pitää kokeilla viimeistään viikonloppuna!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, että sait inspiksen kokeilla! :D :)

      Poista
  7. Oi kyllä! Bataattiranskiksia kuin niitä perinteisiäkin tehdään täällä tasaisin väliajoin ja ne menevät kyllä hetkessä! :P Me tehdään tuohon yleensä parmesaanista, tuorejuustosta, valkosipulista ja yrteistä täyteläinen dippi. Äh, nyt mun tekee mieli bataattiranskalaisia haha! Ja vielä perään: siis hakkaatko oikeasti noita vasaralla? :D Mitä siitä tapahtuu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kuulostaa hyvältä tuo dippi! :) Joo siis saan paljon paremmin vasaralla veitsen kanssa ne pilkottua kun ei minun voimilla vissiin saa bataattia normaalisti pilkottua. :D Tekö ilman voimaa vaan pilkotte niitä? En minä oo ainakaan pystyny siihen. :D

      Poista
  8. Kotsan tunnilla piti joskus maistella juustoja ja sama, sinihomejuusto ei saanut makuhermoja kutisemaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo minä yritin tykätä sinihomejuustosta, mutta ei oo vaan minun juttu... ei kiitos enää ikinä. :D Haha! Feel you.

      Poista