Kasvispiirakka | Vegehaaste Tuomon kanssa


Moro! Tämä kuukausi on käsitellyt aika paljon erilaisia ruokaohjeita, koska tartuttiin tähän vegehaasteeseen miehen kanssa. Ne ovat tällä hetkellä kiinnostavin vaihe elämässäni, joten luonnollisesti näkyvät suurena osana blogissa. Jaoin joskus täällä lukijoiden iloksi maailman parhaan kinkkupiirakan ohjeen, josta yritän toteuttaa kasvisversiota. Esittelemäni ohje on ehkä hiukan liian mehevä minun makuuni ja yritän etsiä aineksia mitkä tekisivät siitä suutuntumalla rapeamman. Tuomo kuitenkin tykkäsi tästä kasvispiirakasta ja muutama muu vieras. Saatan kokeilla tätä vielä tänään vähän eri jutuilla, koska illasta tulee käymään ystäviä! :)


Kasvispiirakka

voita
vehnäjauhoja
suolaa

kananmunia
juustoraastetta
ruokakermaa

luumutomaatteja
paprikaa
sipulia
fetaa
persiljaa

Leikkaa 100 g voita pieniin paloihin ja nypi kahteen desilitraan vehnäjauhoja.
Lisää muutama ruokalusikallinen vettä ja hyppysellinen suolaa.
Painele taikina pyöreään vuokaan ja valmistele täyte.

Laita kulhoon kolme kananmunaa, pieni pussillinen juustoraastetta, purkki ruokakermaa
ja pilko paprika, kahta eri väristä luumutomaattia, persiljaa ja fetaa.

Kaada täyte pohjan päälle sekä pistä 200 asteiseen uuniin 40-50 minuutiksi.


Vinkkejä rapeampaan lopputulokseen?

10 kommenttia :

  1. Näyttääpä hyvältä! Mulla menee tämä ainakin testaukseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiva kuulla! Kannattaa tosiaan pitää se 50 minuuttia tai vaikka ylikin kun ihmeen paljon oli vielä nestemäinen 40 minuutissa. Saa päällinenkin vähän ruskeeta pintaa. :)

      Poista
  2. Ihanan yksinkertainen ohje! Tää menee ehdottomasti kokeiluun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pohjakin on tosi nopee kun sitä tekee monta kertaa. :) Kiitti kommentista!

      Poista
  3. Vois kokeilla ilman sipulia kuitenki =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilman muuta! :) Itsekkään en punasipulista välitä, mutta miehen mieliksi. :D

      Poista
  4. Kuulostaa hyvin herkulliselta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää onkin! Ei tarvitse aina lihaista versiota vaan tämmönen kasvismättökin maistuu. :D

      Poista
  5. Oiiii naminami! :) Pitääkin laittaa kokeiluun, jos vaikka saisi maistettua samalla sitä vegaanista fetaa :P Piirakasta saa rapsakamman esipaistamalla pohjan, siinä on huomattava ero. Vai kysyitköhän edes sitä... Hyvä näin aamuissa ja ruokahuuruissa nälkäisenä kommentoida, haha :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itseasiassa nyt kun mietin tarkemmin, niin oon nähnyt tuon trikin jossakin ruokaohjelmassa, että piirakan pohjan esipaistaminen auttaisi rapeuteen! Pitää kyllä ehdottomasti kokeilla! :) Sitä mä mietinkin ja tietysti täytteiseenkin tarvitsisin jotain pureskeltavampaa ainesta, koska se oli aika mössöä... vaikka siltikin niin hyvää! :) Kiitos kommentista!

      Poista