Snäppikollaasi | Snapchat

Mene Snapchattiin ja kohdista kamerasi ylläolevaan haamukuvaan sekä paina pohjassa!
Helou! Snapchat sai laajasti mediahuomiota vuosien 2014 ja 2015 välillä, mutta itse perustin sinne profiilin vasta viime vuoden lopussa. Silloin minulla oli vielä vanha älypuhelin käytössä ja se ei jaksanut pyörittää mitään uusia sovelluksia, joten opettelu jäi kesken. Saatuani joululahjaksi toimivan yksilön, niin pyysin ystävääni kertomaan minulle miten snäppiä käytetään. Parissa viikossa alan jo ymmärtää sen tarkoituksen ja olen käyttänytkin ahkerasti. Alla muutamia kuvia julkisista snäpeistäni ja minut saa lisätä kaveriksi @xomellaxo!


Se on siis pikaviestipalvelu, jossa käyttäjä voi ottaa videoita ja kuvia. Niihin voi lisätä tekstiä ja emojia mielensä mukaan. Kuvan tai videon voi halutessaan lähettää ihmisille, jotka ovat snapchatin kavereissa. Käyttäjänä voi määrittää ajan kuinka kauan snäpit näkyy eli sekunnista kymmeneen sekuntiin. 


Kuvan tai videon voi myös laittaa "my storyyn" eli omaan tarinaan. Siihen lisätyt jutut ovat julkisesti kavereiden nähtävissä 24 tunnin ajan ja sen jälkeen poistuvat automaattisesti ellei niitä tallenna omaan galleriaan. Kaikki lisätyt asiat vuorokauden sisällä näkyvät diaesityksenä muille. Voit myös nähdä kuinka moni on katsonut tarinasi sekä käyttäjänimet.


Huono puoli kuitenkin tässä sovelluksessa on se, että siinä voi ottaa ruutukaappauksia muiden lähettämistä kuvista. Kukaan tuskin laittaa mitään salamyhkäistä omaan julkiseen tarinaan, mutta siellä voi käydä yksityisiä keskusteluja ihmisten kanssa. Käyttäjän pitäisi saada ilmoitus siitä, että kuka on ottanut ruutukaappauksen kuvasta. Olemassa on kuitenkin sellaisia sovelluksia, jotka estävät tämän ilmoituksen. Kannattaa siis pitää järki päässä mitä lähettää, vaikka sen olisikin tarkoitus näkyä sen 1-10 sekuntia.


Oletko snäppäillyt?

14 kommenttia :

 1. Mulla ei oo tällästä käytössä niinku tiiät en ole edes facebookissa jossa varmaan lähes kaikki muut ovat =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun pitäis kyllä olla Facebookissa! :D Sieltä näkisit enemmän kaikkien kuulumisia ja siellä on aika paljon arvontojakin mihin osallistua ja erilaiset yritykset päivittää sinne reaaliajassa uutisia / tuotteita / alennuksia sekä muutenkin hyödyllinen paikka. :D Sitten on kynsiryhmät ja kaikki erikseen!

   Poista
 2. Juuh snäppi on tuttu sovellus, käytänki nykyään pelkästään sitä, en jaksa instagramia, facebookkia enkä twitteriä. :D Oon kai vähä outo nuori ku yleensä kaikki on kaikesa mahollisesa somesa. x)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! Siis kyllähän se menee tuossa sivussa missä muutkin, mutta on kyllä vähiten käytetty sovellus minulla, vaikka aivan uusi tuttavuus. :D Se on vähän kuin jatkuvaa my dayta tekisi! :) Voi olla, että jossain vaiheessa voi jopa jäädä pois kelkasta kun on tarpeeksi kauan kuvia siellä jakanut. :D Ne kun aina vaan häviää!

   Poista
 3. Jep snäppäiltyä tulee aika usein :) hitsi en ookkaan tienny että sullakin on ollut, oisin jo kauan aikaa sua sit seurannu jos ois tienny :( noo nyt ainaki seuraan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noo tosiaan mulla on ollut kauan snapchat, mutta nyt parin viime viikon aikana opetellut vasta käyttämään, niin en oo hirveen kauan ollut aktiivinen. :D Mutta nyt oon ja lisää mut ihmeessä!:)

   Poista
 4. Tuleehan sitä nykyään aika paljon snäppäiltyä. Mulla on itse asiassa ollu snäppi aktiivisessa käytössä jonkun vuoden, ja se on kyllä ihan huippu sovellus! Nykyään laitan melkeenpä kaikki viestit kavereille snäpissä, tosin pitkiä viestejä ei jaksa laittaa, kun tekstimäärä on kuitenki yhdessä kuvassa rajallinen :D Kivaa, että sä oot myös löytäny snäpi, täytyykin lisätä sut sinne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisää ihmeessä! :D Joo, mutta se on aika jännä siitä kun kirjottas vaikka romaanin ja sitten jos unohtaa, että mitä on laittanu niin saattaa olla aika hämillään vastauksesta. :D

   Poista
 5. Onhan toi tullut tutuksi :D ja jonkin verran oonkin jääny koukkuun

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin minä vasta nyt älynny sen tarkoituksen ja ihan kiva sovellus. :)

   Poista
 6. Snäppi on kyllä kätevä sovellus kun pystyy lähettämään kuvan ja tekstin samassa paketissa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin pitäähän sitä jotain erikoista olla siinäkin sovelluksessa, että sen tekemisessä oli joku järki. :D

   Poista
 7. Mie käytän Snapchattia lähinnä vaan julkkisten my storyjen (lähinnä bändejä ja youtubereita) seuraamiseen ja oma snäppäily on jäänyt tosi vähälle, en ikinä vaan muista laitella mitään kun olis sellainen tilanne : D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho mulla ei oo ketään julkkiksia siellä... :D Seuraan vaan tuttuja ja ei niin tuttuja tyyppejä! :D Minä viimeksi tänään snäppäsin kun tein mokkapaloja. :D

   Poista