Haastattelu kissasisustuksesta | Kaleva

Kalevan nettijutun löydät täältä.
Moi! Toimittaja otti minuun tammikuussa yhteyttä, että haluaisinko esitellä kissakotiani Kalevan lukijoille. :) Sama nainen kävi silloin kirjoittamassa jutun, kun Felix voitti Suomen söpöin lemmikki kilpailun Apu -lehdessä. En miettinyt minuuttiakaan, vaan laitoin hyväksyvän vastauksen sähköpostissa ja sovittiin päivä milloin valokuvaajakin pääsee paikalle. Luulen, että toimittaja oli itsekin yllättynyt miten paljon uusia kissateemaisia juttuja oli viime kerrasta ilmestynyt kaikkiin kodin pintoihin ja tekstiileihin.

Esittelin ensin kaikki paikat ja huomautin mitä uusia asioita olen hankkinut ennen kuin siirryttiin tekstin tuottamiseen. Istuttiin tovi olohuoneessa ja vastailin toimittajan esittämiin kysymyksiin, että mitä kissat tarvitsee viihtyäkseen ja mikä viihdyttää myös omistajan silmää. Valokuvaajan saavuttua myöhemmin alkoi melkoinen operaatio! Media-assistentin näkökulmasta autoin myös sommittelemaan mahdollisia kuvituksia lehteen, jotka ilmestyivät Kalevan galleriaan.


Suurin osa varmasti tietää nyt, että blogissa oleva nimi on lempinimeni (lue alter ego :D). Minua on kutsuttu sillä ystävien keskuudessa jo pienestä asti ja sen takia käytän sitä kaikkialla netissä. Olen harkinnut laittavani koko nimeni myös blogiin esille, mutta toistaiseksi se näkyy vain näissä muutamassa lehtijutussa mitä olen täällä jakanut.

Kalevan galleriasta poimittuja kuvia ja tekstiä lehdestä


Sisustuksellinen lähtökohta on, että kodissa viihtyvät niin ihmiset kuin kissat eli kotia rakennetaan rennolla otteella. 

- Olen aivan mahdoton kissamuori. Meillä kissat saavat hyppiä vapaasti pöydille ja raapia kalusteita miten haluavat. Meillä ei ole mitään liian kallista, hän kertoo.

Esimerkiksi juuri olohuoneeseen hankitut valkoiset tikapuut eivät ole pelkästään ilo asukkaiden silmille, vaan myös kiipeily- ja nukkumapaikka kissoille.

- Paikalla oli aiemmin kiipeilypuu, joka meni ajan myötä rikki. Tikkaat ovat tukevasti kiinni seinässä, joten kissat voivat turvallisesti kiipeillä askelmia ylös ja alas. 


Millan näkemys on, että jos kissat eivät saisi olla myös pöydillä, niiden elämä sisäkissoina olisi tylsää. Turvallisuussyistä esillä ei ole ainuttakaan lasiesinettä tai kynttilää.


Felix nukkuu kiipeilypuussa, ja aamulla kun otan ensimmäiset venytykseni, se hyppää peiton päälle kurisemaan. Se on sellainen aamuherätys, etten nouse koskaan väärällä jalalla ylös, Milla nauraa. Vaikka teline sijaitsee aivan sängyn vieressä, kissat eivät riehu telineessä öisin.

- Joskus olen joutunut etsimään huolissani hoidokkejani, kunnes olen huomannut niiden piiloutuneen kiipeilypuun leluonkaloon. Veljekset eivät sinne mahdu.


Milla hoitaa ja sopeuttaa löytöeläinkoti Vierashuoneeseen tuotuja löytökissoja, joille ei ole tilaa löytöeläinkodissa. Sopeuttamisen jälkeen ne kastroidaan tai sterilisoidaan, ja niille etsitään uusi koti.

Talossa asuu tosiaankin oikea kissamuori, sillä kissan kuvia vilisee kaikkialla. Keittiökaappien ovissa on kissanpentutarroja, kissojen kuvia on tekstiileissä, tyynyissä, verhoissa, ovissa ja jopa Millan asusteissa. Olkapäähänsä hän on ottanut tatuoinnin, jossa on Felixin ja Simban kuva. 


Jääkaapin oveen on kerätty ystäviltä saadut kissakortit, kissamagneetteja ja Millan ottamia valokuvia veljeksistä. Milla suosii myös leopardinkuvioisia sisustustekstiilejä ja vaatteita.

- Kun ostan uusia huonekaluja, mietin aina että ne miellyttävät sekä minua että kissoja. Olen kehittänyt jo aika hyvän pelisilmän, Milla naurahtaa.


Avomies ei varsinaisesti kissasisustuksesta välitä, joten kissamuorilla on vapaat kädet.

Luitteko uutisen?

18 kommenttia :

 1. Vautsi, onpas mahtava sisustus ja ihania kissoja <3 Meikkis on kissanainen henkeen ja vereen, mutta pahan allergian takia en voi tehdä muuta kuin ihailla muiden kissoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia paljon kommentista! :) Oi, mutta tosi harmillista, että et voi omistaa kissoja. :( Eikö allergialääkkeet auta? Ja olen lukenut, että jotkin rodut olisivat vähemmän allergisoivia ihmisille, mutta en ole ihan varma mitkä ne on. :3

   Poista
  2. Kyllä ne sen verran auttaa, että voin paijata kavereiden kisuja, mutta en silti uskaltaisi ottaa omaa - olis kamalaa joutua luopumaan kissasta, jos allergia vaan pahenisi altistuksen takia :( Täytyy vain etäihailla muiden katteja :)

   Poista
  3. No olet kuitenkin järkevä asian kanssa etkä kuten jotkut mihin olen netissä törmännyt... :D

   Poista
 2. Onpa hienoa että pääsit lehteen esittelemään ihanaa kotianne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan tämä mukava yllätys ja sama toimittaja mikä ollut ennenkin, joten ei edes jännittänyt koko tilanne! :)

   Poista
 3. Ihana juttu :)
  Kyllä meilläki nippe sai aikoinaan olla pöydällä ym niinhän sitä sanotaan että tekevät asioita omistajan poissa ollessa kuitenki =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Eekku! :) Joo turha niitä on käskeä pois pöydältä, koska ei ne kuitenkaan tottele. Tosin aina käsken alas, jos liikkuvat hellan puoleisella pöydällä, mutta sieltäkin niitä yllätän välillä...

   Poista
 4. Luin jutun heti aamulla, vaikka usein meinaakin jäädä tuo asunto-liite jäädä selaamatta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika moni kerkesi lukea sen ennen minua ja linkittää, koska pääsin vasta päivällä metsästämään irtonumeroita. :D

   Poista
 5. Tottakai luin! Mun mielestä tää on aivan mahtava! Mella aka kissamuori. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meikä kyllä on melkonen, vaikka joku sanoi etten oo mikään muori vaan kissanainen. :D Haha! Muori on silti hauskempi! :) Ihana Fani! <3

   Poista
 6. Hieno juttu että oot päässy lehteen kisujen kanssa! Kävin lukemassa. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos olihan tämä tosi kiva kokemus jälleen ja on paperiversiot tallessa muistona. :) <3

   Poista
 7. Ihana juttu oli kyllä tämä :) <3 säästin itsellekkin yhden lehden, että saan leikata talteen tuon jutun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi! Vau kunnia. :) Pitäiskö meidän nähdä perjantaina? <3

   Poista
  2. Joo, ois kiva kyllä pitkästä aikaa ja saisit ne lehdet niin voit antaa eteenpäin :)) <3

   Poista
  3. Joo pitää jutskailla lähempänä! Voitais vaikka päivästä kiertää kirppareita ja silleen niin näkis silleen ja kuvailis asua. :)

   Poista