Left4Dead (XBOX360) | Peliarvostelu


Hei! Peliarvosteluja en ole tehnyt pitkään aikaan ja ajattelin kirjoittaa kaikkien aikojen suosikistani. Left4Dead on ammunta- ja selviytymiskauhupeli sekä pelisarjaan kuuluu kaksi osaa. Peli julkaistiin XBOX360 ja Microsoft Windowsille jo vuonna 2008. Valve julkaisi jatko-osan heti seuraavana vuonna. Ainoastaan tämän zombiemätön takia ostin konsolin käytettynä joulukuun aikoihin. Muistan pelanneeni tätä vielä kotona asuessa veljien kanssa ja sen jälkeen vain salaa haaveilin omasta konsolista sekä pelin herättämisestä henkiin.

Left4Dead
Kauhupeli
Yksin, kaksin ja moninpeli
Valve Corporation
Turtle Rock Studios
XBOX360
K18

Left4Dead pelissä on neljä hahmoa, jotka joutuvat zombien asuttamalle alueelle. Selviytyjien on kuljettava kentän läpi turvataloon ja jokaisen kampanjan lopussa koittaa finaali. Tavallisten zombien seassa kulkee myös vähän erikoisempia yksilöitä, jotka yleensä tunnistaa äänestä. Lauma zombeja ilmestyy satunnaisesti, jos on liian kauan paikoillaan tai vahingossa ampuu hälyttäviä autoja. Joskus on myös pakko hälyttää tartunnan saaneet paikalle, kun haluaa edetä (mm. hissi). Pelisarjassa on myös tekoäly (The Director) joka selviytyjien taidosta, tilanteesta ja terveydestä riippuen pystyy valitsemaan zombien ilmestymispaikkoja tai lukumäärän. Turvataloista löytyy kaksi tai kolme erilaista asetta ja kenttiä läpi käydessä saattaa löytää aseista parannellut versiot. Saatavilla on myös tilanteen mukaan ensiapupakkauksia, kipulääkkeitä, polttopulloja ja pommeja.

Kampanjoita ykkösosassa on yhteensä neljä: No Mercy, Death Toll, Death Air ja Blood Harvest. Kaikissa on kampanjasta riippuen 4-5 tasoa, jotka selviytymällä pääsee aina finaaliin asti. Finaalissa pitää yleensä yrittää taistella tietyssä paikassa siihen asti kunnes helikopteri, vene tai auto tulee hakemaan. Näihin saa lisäkampanjoita ja siksi olen ostanut tietysti Crash Course sekä The Sacrifice. 

*
Selviytyjät

Bill on sätkä suussa tallusteleva veteraani. Ryhmän johtajatyyppi sekä tekee mitä vain pitääkseen kaikki elossa.
Zoey on ryhmän ainoa nainen ja sanottu tulevan rikkaasta perheestä. Myötätuntoinen muita ryhmälaisia kohtaan sekä valittaa herkästi tilanteessa kuin tilanteessa.
Francis on se tatuoitu moottoripyöräilijä joka vihaa kaikkea ja kaikkia.
Louis suhtautuu maailmanloppuun positiivisesti ja oli entisessä työssään järjestelmäanalyytikko.

*
Erikoiszombit

Hunter on huppariin pukeutunut ja nopea erikoinen zombi. Äänivaroitus on murinan kaltaista ja se vinkaisee kun hyppäämässä selviytyjän päälle. Erikoisuus on siis kaataa hahmo maahan ja repiä se riekaleiksi. Hunterin takia ei kannata eksyä kauas ryhmästään, koska se tekee toimintakyvyttömäksi ponkaisemalla jostain korkealta päälle.
Smoker on tupakkaa polttava zombi, joka erityisen pitkällä kielellään vetää pelaajan luokseen. Tämän erikoisen zombien tunnistaa jatkuvasta yskimisestä ja vihreästä savusta joka leijailee sen ympärillä. 
Boomer on pyöreä erityiszombie ja se tuottaa mahahappoa selviytyjien päälle mikä houkuttelee tavalliset zombit paikalle. Pelaamiseen se vaikuttaa sillä tavalla, että näyttö on hetken vihreän nesteen ympäröimä. Äänen voi melkein arvata, koska se päästää pahoinvoivaa mörinää.
Witch on naispuolinen zombi, joka on vaikeimpia päihitettäviä. Onneksi tämä erikoiszombi lähinnä itkee ja laulaa jossain kentän nurkassa, joten sen voi ohittaa. Pitää vain muistaa olla katsomatta sitä ja sulkea taskulamppu. Witchin säikähtäessä se raatelee pitkillä kynsillä pelaajan ja siihen joko kuolee tai terveyspalkki menee älyttömän alhaalle.
Tank on valtavin ja varmasti kaikkein haastavin tapaus. Tämän äänen tunnistaa kun ohjain tai kenttä alkaa tärisemään ja kuuluu älytöntä huutoa, murinaa sekä muuta epämääräistä. Erityiszombina se osaa murtautua turvahuoneisiin, heittää lohkareita ja autoja.

*

Pelille annan täydet pisteet, koska hahmot on monipuolisia ja kentät muistan lähes ulkoa. Nautin erityisesti finaaleissa selviytymisestä, sillä se on aina niin intensiivistä yrittää pelata ja päästä läpi. Minulla on erityinen paikka sydämessä kaikille zombimätöille ja siksi Left4Dead on parasta mitä konsolille voi saada. Onneksi olen löytänyt myös pari ystävää, jotka käyvät viikottain meillä kylässä pelaamassa tätä peliä. Vaikeustasona aloitimme ensin helpoimmalla ja normaalilla, mutta nykyisin pelataan ainoastaan edistyneellä tasolla. 

Minkä tyyliset pelit kiinnostaa sinua?

7 kommenttia :

 1. Peliarvostelut on huppua luettavaa! :) Mua ei pelit hirveesti kiinnosta, mut välillä tulee pelattua! Ehdottomasti lempi peli/pelit on black ops:it josta saatiin pariviikkoa sitten uusin osa eli kolmonen :) Siitä ois kiva tehdä tämmöinen vastaava postaus, mutta tuskin osaisin;D ja pitäs pelata enemmän niin tietäis kaiken :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo oon vaan jotenkin unohtanut kirjoittaa niistä, vaikka olis kuinka monta peliä vedetty jo läpi. Pitää skarpata ja kirjotella lisää! :D Oho en oo Black Opsia pelannu, mutta paljon hyvää kuullu. :) Osaathan sinä! Tarkistat vaan ne jutut netistä, että kuka on tehny sen pelin ja onko yksin/moninpeli ja mille konsolille ja sitten vähän taustatarinaa ja lopuksi oma mielipide. :) Kiitos kommentista! :)

   Poista
 2. Eipä tuu pelattua mutta vanhat tasohyppelypelit on ehkä enempi mun juttu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ollu nuorempana kiinnostunu konsolipeleistä, mutta nyt kun grafiikat ja tarinat on parantunu niin tulee kokeiltua kaikenlaisia tarinapelejä. :)

   Poista
  2. Ovat kyllä kehittyneet hurjasti on meilläki tuo ikivanha eka xbox ja sitten xbox one oli myös se 360 mutta annettiin puolison veljen pojille ku hankittiin toi one

   Poista
 3. Olipa hauskaa luettavaa. Varsinki nuo zombien kuvaukset :'D Mää oon aina pitäny zombijuttuja jotenki hillittöminä. x) Mää tykkään ihan perus tasohyppelyistä, sims on paras ja point and click pelit on jees. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha joo mulla olis ollu niin paljon enemmänkin asiaa tästä pelistä, mutta teksti olisi paisunu romaaniin... :D Tasohyppelytkin on ihan kivoja, riippuu tietenkin pelistä! :) Simsiäkin joskus kokeillu!

   Poista