Sijaiskotikissa Bernard | Raahen Löytöeläinkoti

Saapui sijaiskotiin 22.3.2016
Bernard on löytänyt kodin!

Moi! Pahoittelut huonolaatuisesta kuvasta, mutta sängyn alla oli erittäin pimeää kuvan oton hetkellä. Bernard on sopeutunut hyvin uusiin tiloihin ja joukkoomme värikkääseen. Hänen lisäksi meillä on sijaiskotikissa Sebastian ja kaksi omaa persialaista veljestä Simba sekä Felix. :) Raahen löytöeläinkoti otti siis minuun yhteyttä tässä muutaman viikon sisällä ja kysyi, että olisinko oikea henkilö Bernardille. Tämä kissa on majaillut löytöeläinkodin tiloissa jo vuoden verran ja kiire oli löytää sijaiskoti tai loppuelämän koti. Sovittiin tapaaminen alkuviikosta, jolloin lähdettiin aikaisin aamulla hakemaan kissaa. Harmitti jälkeenpäin, kun en ottanut järjestelmäkameraa mukaan. Raahen löytöeläinkodilla on hyvät puitteet eläinten pitämiseen ja tutustuin siellä Bernardin lisäksi muihin kissoihin! Matka kotiin kesti tunnin verran ja majoitin uuden kissan eristettyyn huoneeseen. Myöhemmin alkoi tutustuminen talon asukkaisiin ja kaikki tulivat toimeen. Bernard on liikkunut lähinnä öisin syömässä sekä astialla. Aloitin luottamusharjoituksen vähän etuajassa ja se ei ollut moksiskaan kun silitin aluksi lelukepillä. :) Siirsin käteni lähelle ja pääsin silittämään päätä. Pieniä perääntymisen merkkejä oli ilmassa, mutta ei ollenkaan vihamielisyyttä tai kauhua. Bernardin kuntouttaminen on alkanut lupaavasti... siitä tulee vielä hyvä kissa!

Tsemppiä?

12 kommenttia :

 1. Onpa komea Bernard! Minkä ikäinen kaveri on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän unohtuikin mainita! Arvioitu ikä siis 2 vuotta. :)

   Poista
 2. Aivan upeaa, että otitte/saitte upean kissan!
  Respect!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä tästä vielä kissa tulee kunhan alkaa luottamaan. :)

   Poista
 3. Ompa Bernard suloinen! <3 Hän kyllä sopeutuu ja oppii luottamaan ihmisiin, onhan hän nyt ihmisen kanssa joka osaa käsitellä kissoja. <3 Heitä arimpiakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hänen kasvoissaan on jotain tosi suloista! Tämän päiväisen tilanteen nähneenä olen varma, että alkuun päästään. Ja Bernardilla on nyt aikaa tottua täällä vaikka kuinka kauan, niin edetään hitaasti ja varmasti. :) Kiitos! Minustakin tuntuu, että tämä on oikea paikka aloittaa luottamuksen rakentaminen! :)

   Poista
  2. Bernard on hyvissä käsissä nyt. Hän on tosi suloinen ja kiitollinen, vaikka vielä hieman pelkää ihmistä. Pian hän tulee päivälläkin syömään, toveriensa kanssa. Pitäähän ensin hänen varmistaa selustansa, että on varmasti turvallista tulla. ;) Laita tänne lisää kuulumisia Bernardin arjesta, olisi kiva seurailla miten hän edistyy! :)

   Poista
  3. Totta! Kissat vaativat aikansa ja kärsivällisyyttä varsinkin, mutta lopulta se palkitaan. Kunhan Bernard pääsee rapsutuksen makuun, niin siitä voi tulla melkoinen hurmuri. :) Jospa täällä talossa muut kissa-asukkaat rohkaisisivat sen verran, että huomaa olevan turvallista vähän liikkuakkin. Toivottavasti tästä viikko eteenpäin on jos jonkinlaista raportoitavaa, niin palaan kuulumisten parissa! Kiitos ehdotuksesta ja toiveesi otettu vastaan. :)

   Poista
  4. Voitko laittaa myös kuvien kera? :)

   Minunkin kissani oli aluksi hyvin arka ihmisiä kohtaan, ehkä ripauksen vihainenkin. Mutta nyt hän luottaa ihmisiin ja hakeutuu heidän luokseen. Hän vain tarvitsi mahdollisuuden, hän tarvitsi aikaa. Ihmiset karsastavat arkoja kissoja, onneksi joku antaa arimmillekkin mahdollisuuden uuteen elämään. :)

   Poista
  5. Tietenkin! Postaus ei olisi postaus ilman kuvia. :) Jos Bernard uskaltautuu sängynsä alta ennen aikojaan ja onnistun nappaamaan siitä valoisan kuvan, niin niitä näkyy silloin tällöin myös instagramissa @xoxomella

   Oi kun kiva, että säkin oot tehnyt hyvää työtä kissan kanssa! :) Ajan kanssa ne oppii kyllä luottamaan ihmisiin ja tuntemaan ympäristönsä. :) Se on totta, että monille aroilla tapauksille ei anneta edes tilaisuutta, mutta maailmassa on myös niitä jotka nimenomaan haluavat tehdä työtä tällaisten eteen. :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitoksia! Eilen illalla se hiipi keittiössä kun oltiin vielä olohuoneessa. :)

   Poista