Bernardin edistysaskelia | Raahen Löytöeläinkoti


Bernard sai kodin!

Heippa! Palataan pitkästä aikaa Bernardin arkeen ja muutoksiin mitä on täällä sijaiskodissa tapahtunut. Sanotaanko, että viimeisen viikon ajalta on raportoitavaa aika paljon. Lyhyesti taustatarinaa sillä Bernard on siis haettu Raahesta jossa se kerkesi viettää löytöeläinkodissa vuoden ja etsi kiireisesti sijaiskotia. Rauhallisessa ympäristössä kissa pääsee enemmän kehittymään ja sillä on suuremmat mahdollisuudet saada uusi koti. Luottamuksen rakentaminen on alkanut hiljalleen erilaisilla harjoituksilla, säännöllisillä ruoka-ajoilla, muiden kissojen kanssa touhuamisella ja kontaktin luomisella kissan sekä hoitajan välillä.

Alkuun Bernard oli aika kohmeessa kaikesta uusista muutoksista, joten sitä oli aika helppo lähestyä. Meillä kuvattiin muutama videokin kun silitin varovaisesti sen päätä ja houkuttelin pienellä muropolulla luokseni syömään. Alkuaikoina Bernard oli vähäruokainen ja olisi syönyt mieluummin kuivamuonaa. Se myös pysytteli mielellään piilossa sängyn alla aina samassa kohtaa ja vilahti vain öisin muissa huoneissa. Nykyisin tilanne on jo ihan toisenlainen!

Keksittiin miehen kanssa lyhenne Bernardille ja meillä sitä kutsutaan nykyään tuttavallisemmin Beniksi. Kissa on tullut varsinkin viimeisen viikon aikana tosi hyvin ulos kuorestaan. Se tulee pyytämään keittiöön ruokaa, kun kuulee märkäruokapurkin tai muropussin äänen. Kupin voi laittaa esille ja Beni syö meidän nähtävillä. Sillä on jopa välillä hiukan pokkaa käydä muidenkin kupilla, vaikka alussa antoi periksi ihan jokaiselle talon kissalle. Beni viettää aikaa enemmän näkyvillä kuin piilossa! Tätä kirjoittaessani se nukkuu selkäni takana pehmustetulla penkillä ihan käden kantaman päässä. Silloin kissan tultaessa sijaiskotiin pääsin sitä useaan otteeseen koskettamaan, mutta Benistä on tullut niin vikkelä ettei se rauhoitu enää yhteen paikkaan. Tällaiset kissat menee siihen tiettyyn kategoriaan kuin kissa ja hiiri -leikki. Se tulee siis varmasti luokseni kun tuntuu siltä! Benillä ei ole mitään ongelmaa vilahtaa jalkojen vierestä tai juoda vettä selkä ihmiseen päin samassa huoneessa. Se on siis erittäin lupaava parin vuoden ikäinen kolli! Harjoitukset jatkuu ja mennään ihan kissan ehdoilla. :)

Muista sijaiskotikissoista ja omista kissoistani on tietysti ollut apua. Beni tykkää niin kovin leikkiä esimerkiksi Simban kanssa ja vuoden ikäisen sijaiskotikissan Hupun kanssa. He ovat suunnilleen samaa kokoa ja ikäluokkaa, niin en edes ihmettele. :) Joskus kun jotkut kissat painii keskenään, niin Benillä on tapana syöksyä väliin keskeyttämään. Ehkä siinä on tuleva ja nykyinen erotuomari! 

Benille lentopusuja?

6 kommenttia :