Kysy kissoista! | Q&A


Heippa! Blogi on vähän "pakostakin" (lue: omasta tahdosta) muuttunut kissa-aiheiseksi, koska minulla vierailee säännöllisesti sijaiskotikissoja. Aloitan myös työt ihan pian Vierashuoneen löytöeläimillä ja se tulee vaikuttamaan paljon sisältöön. Lukijoille on varmasti muodostunut kysymys jos toinenkin käsitellen tätä aihetta ja olen valmis vastaamaan kaikkeen! Jos haluatte esimerkiksi tietää miten omat kissani on suhtautuneet väliaikaisiin asukkaisiin tai mitä mieltä olen sijaiskotitoiminnasta tai mikä on työnkuvani uudessa paikassa... niin antaa tulla. Voisin mielelläni selittää asioita videomuodossa, koska tekstiä on joskus uuvuttavaa lukea. Palkintona kommenteistanne järjestän arvonnan satunnaiselle kysyjälle ja parhaan kysymyksen esittäjälle. Tuotteet tulette näkemään myöhemmin blogissa, joten toivottavasti innostuitte jo nyt! :)

Kissa-aiheinen kysymys?
Kysely on päättynyt!

29 kommenttia :

 1. Mitä mieltä Simba ja Felix ovat aina uudesta tulijasta? Yrittävätkö puolustaa reviiriään tai muuta? Pelkäätkö kissojen mukana tulevan ikäviä pöpöjä?

  VastaaPoista
 2. Mitä vaatimuksia sijaiskodissa vakituisesti olevien kissojen terveydelle on? Mitkä kaikki rokotukset pitää olla voimassa, täytyykö kissojen olla leikattuja?

  VastaaPoista
 3. Kuinka nopeasti sijaiskotikissat löytävät oman kodin? Noin niinkun keskimääräisesti? Tapauskohtaistahan tämä on, mutta onko mitään tilastotietoa antaa pohjaksi :D Ja jos sulla olisi pidempään kissa sijaiskodissa niin uskoisitko pystyväsi enää luopumaan siitä? Ja vastaavasti, kiinnytkö kaikkiin tulijoihin vai tapahtuuko se vasta ajan kanssa - jos tapahtuu lainkaan? Tarkoitan nyt siis sitä, että toki kaikkiin varmasti kiintyy, mutta uskoisitko, että voisit kiintyä johonkin/joihinkin kissoihin samalla tavalla kuin omiisi? Ja jos näin kävisi ja tajuaisit asian vasta kun kissalle olisi koti jo valmiina muualla - mitä sitten? Oli ehkä vähän sekavasti selitetty, mutta ite en varmaan uskaltaisi ryhtyä moiseen jos kiintyisinkin sitten liikaa. Vaikka tietäisin, että kissa pääsee hyvään ja lopulliseen kotiinsa :) Eli ehdottomasti propsit sulle! :)

  VastaaPoista
 4. Tuleeko työsi Vierashuoneen löytöeläimillä olemaan vapaaehtoistyötä vai ihan palkallista kokopäivätyötä?

  VastaaPoista
 5. Millaisia haasteita olet kohdannut sijaiskoti kissojen kanssa? Vai onko niiden kanssa helppoa? Ja kuka kisu on ollut sun lemppari tähän mennessä sijaiskoti kissoista?:)

  VastaaPoista
 6. Mä olen miettinyt tuota sijaiskotitouhua monesti, että haluaisin ehkä alkaa siihen, mutta mietin että miten oma kissa suhtautuisi siihen. Eli kysymys on, että miten sun kissat suhtautuu siihen että kavereita tulee ja menee, eikä lauma pysy pitkään samana? Tottuvatko helposti aina uuteen tilanteeseen? Ja kuinka kova stressi se on kissalle, jos kaverit vaihtuu yhtenään?

  VastaaPoista
 7. Etkö koe, että jatkuva uusien kissojen ottaminen stressaisi omia kissojasi pidemmällä aikavälillä? Tai oletko huomannut omissa kissoissasi mitään merkkejä tästä?

  Mitä tekisit, jos ei uutta kotia vaan löytyisi? Pitäisitkö silloin kissan itselläsi?

  VastaaPoista
 8. Itse haluaisin tulevaisuudessa persialaisen, niin kysyn, että millainen luonne persialaisilla on? Onko Felixin ja Simban turkkeja vaikea pitää kuosissa? (:

  niina.itamaki08 @ gmail.com

  VastaaPoista
 9. Minkä merkin kissanruoista kissasi tykkäävät eniten? Onko joku merkki, jonka ruoat ei kelpaa ollenkaan? Oletko käynyt monessa kissakahvilassa? Onko sulla lemppari kissarotua?

  saraana.makela@gmail.com

  VastaaPoista
 10. Miten kissojesi luonteet eroavat ja miten se näkyy esim. hassuissa tavoissa? :)

  VastaaPoista
 11. Hyviä kysymyksiä on tullut jo, mutta voisin kysyä että mitkä ovat olleet mielestäsi parhaat puolet ja mitkä "huonoimmat" puolet kissojen sijaiskotina toimimisessa? Tuntuuko vaikealta luopua kissoista vai käykö se ajan kanssa helpommaksi?

  Oletko tehnyt jotain "uhrauksia" sisustuksessa kissojen takia, esim. voitko pitää kasveja vai pureskelevatko kissat niitä?

  Terkkuja meidän pelastetulta kisulta, Hämyltä :) Se oli aluksi kovin arka meille tullessaan, mutta siitä on tullut todella ihana kissa, enkä voisi parempaa ikinä toivoakaan! Arvostan aina ihmisiä, jotka auttavat eläimiä näin! Kiitos.

  VastaaPoista
 12. Mitä mieltä olet siitä, että jotkut kissojen (ja muiden lemmikkien) omistajien ykköskriteeri lemmikkiä hommatessa on sen näyttelykelpoisuus, ja että pienet ulkonäölliset piirteet saavat niin suuren painoarvon? Ja sitten jos on vähänkin "vääränlainen" yksilö, niin se ei kelpaakaan.

  VastaaPoista
 13. Miten ja miksi päädyit työskentemään Vierashuoneella ja mikä se sun työnkuvasi sitten on? :)

  VastaaPoista
 14. Miten kissasi rauhoittuvat yöunille vai onko vilskettä ja paikanvaihtoja yölläkin? Onko kissoille tarvinnut opettaa "ihmismäistä" vuorokausirytmiä?

  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 15. Mikä on hauskin kissoihin liittyvä muistosi?

  VastaaPoista
 16. Kuinka kissat ovat muuttaneet elämääsi? Niin arkea kuin ajatusmaailmaa.. Mikä kissan keksimä touhu on saanut sut nauramaan kaikista makeimmin?

  VastaaPoista
 17. Onko kissoillasi omat luonteenpiirteensä. Joku on vaikka omissa oloissa viihtyvä ja joku sylikissa. Meidän kissa.otettiin aikoinaan kissojen katasrofiyhdistykseltä. Hyvin kotiutui vaikka oli alussa arka. Salli.moilanen36@gmail.com

  VastaaPoista
 18. Joudutko usein pesemään felixin ja simban turkin ?

  VastaaPoista
 19. Joudutko usein pesemään felixin ja simban turkin ?

  VastaaPoista
 20. Oletko ajatellut, että jos sijaiskotiin tulisi kissa, josta pitäisit erittäin paljon, niin antaisit itse sille kodin?

  VastaaPoista
 21. Entä jos kissalle ei löydy kotia? Mitä tällöin tapahtuu?
  Noora
  laukkanoora (at) gmail.com

  VastaaPoista
 22. Jos pitäisi ottaa muun rotuinen kissa niin minkä ottaisit? Onko kissoillasi mitään oikeasti ärsyttäviä tapoja (kuten yöllä riehuminen tai huonekalujen repiminen)?

  VastaaPoista
 23. Ovatko kaikki sijaiskotikissasi olleet sisäsiistejä? Merkkailevatko Simba ja Felix koskaan sisällä?

  VastaaPoista
 24. Miten löysit tämän sijaiskotitoiminnan? tiitu.rahkonen@gmail.com

  VastaaPoista
 25. Hei! Mikä on mielestäsi paras kissanhiekkamerkki, jos ei hinnalla olisi lainkaan väliä?
  netteri@gmail.com

  VastaaPoista
 26. Mikä on hellyyttävin asia mitä kissasi ovat tehneet? :) ansku.ja@hotmail.com

  VastaaPoista
 27. Osaako kissasi istua käskystä? Äitini kissa osaa - se on ihan "taviskissa", mutta en käsitä miten tottelee kuin koira :D jasminella82 ät gmail.com

  VastaaPoista
 28. Millaista turkin hoitoa teillä ylläpidetään harjauksen lomassa,ja millä+minkälaisilla tuotteilla? sannikas15@gmail.com

  VastaaPoista
 29. Onko vaikeaa luopua sijaiskotikissasta kun siihen on kerinnyt tutustua ja varmasti kiintyäkin?

  VastaaPoista