Muuttohommia | Kolmio + parveke


Hei! Laiteltiin Tuomon kanssa jokunen kuukausi sitten asuntohakemuksia menemään. Meitä... tai oikeastaan minua on vähän kyllästyttänyt nykyisen kämpän pohjaratkaisu. Ollaan tässä 47 neliöisessä kaksiossa asuttu jo 3 vuotta. Eteisessä on hukkaneliöitä ja makuuhuone on olohuoneen kanssa saman kokoinen. Keittiössä on hyvät puolensa, mutta sekin on sellainen käytävä. Sisustusmielessä olen mielestäni hyödyntänyt jokaisen sentin, mutta en ole kuitenkaan ostanut liikaa tavaroita. Tuomon kanssa puhuttiin silti siitä, että ennen varsinaista muuttoa myydään tarpeettomia juttuja pois.

Asuinalueella viihdyn edelleen, koska täällä on hyviä naapureita ja aika rauhallista. Autolla pääsee, mutta myös bussit kulkee keskustaan 10 minuutin välein. Kaikki tarvittavat kaupat on lyhyen kävelymatkan päässä. Minulla oli tarkat vaatimukset uudesta asunnosta omassa päässäni.

- Ei tiettyihin kerrostaloihin tällä alueella
- Ei saa olla ensimmäinen kerros
- Pitää olla parveke
- Pitää olla isompi kuin nykyinen 
- Vuokra saa nousta maksimissaan +/- 50 €

Uutta asuntoa ei olla päästy katsomaan, koska siellä asuu tällä hetkellä joku ja se vapautuu loka-marraskuun vaihteessa kun muutetaan. Onneksi tiedän kuitenkin sen verran, että olen siinä samassa kerrostalossa vieraillut kaverin luona jolla oli samanlainen pohjaratkaisu. Se siis poikkeaa täysin omasta, koska on 59 neliöinen kolmio kyseessä. Ylimääräiselle makuuhuoneelle keksittiin jo käyttöä. Kämppä sisältää myös parvekkeen, joka pitää verkottaa mahdollisimman pian.

Lomakkeita pitää vielä täytellä ja käytännön asiat sopia, mutta onneksi on aikaa. Muutama ystäväkin on tarjoutunut jo muuttoavuksi. :) Onneksi ei tosiaan ole pitkä matka uudelle asunnolle, koska se sijaitsee ihan vieressä ja portaiden sijasta toimii hissi. Mukavin osuus on tietenkin turhien kamojen myynti, jäljelle jääneiden lajittelu ja pakkaaminen sekä uuden kämpän sisustaminen. Tuomo voi hoitaa kaikki muut. :D

Jee?

8 kommenttia :

 1. Jee todellakin! Mäkin haluisin kolmion, mutta jotta vuokra ei nousis tolkuttomasti niin pitäis tyytyä johonkin Vantaan perämettiin, joka ei ihan innosta kun on tottunu oleen lähellä kaikkea. :D Innolla ootan teidän parvekkeen verkotusprojektia ja ylipäätään uuden asunnon esittelyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä nyt oon sun kuvista nähny teidän asuntoa, niin sekin kohtuullisen isolta näyttää! Paljonko siinä on neliöitä? Tämä oli kyllä ihan moukan tuuria kun sattu just semmonen kerrostalo mihin harkitsin, että voin muuttaa ja ei liian korkealla eikä liian alhaalla eli se lattiakerros ei vaan tuu kuuloonkaan. :D Ja hullua ajatella, että on kaks makuuhuonetta, mutta toisellekkin löydettiin käyttötarkoitus eli siellä on sitten Tuomon tietokonepöytä ja samalla kissahuone! Tämä on siitä kätevä, kun Tuomon ei sitten tarvii tietokoneella datailla enää olkkarissa kun kutsun kavereita eikä sen peliäänet kuulu iltaisin/öisin makuuhuoneeseen kun se voi laittaa oven kiinni jne. Monia hyötyjä! :) Ja toki sitten on se parveke minne oon myös keksiny kaikkea kivaa projektia kuten se verkotus ja eurolavoista tehty sohva joka saattaa kyllä projektina siirtyä ensi vuodelle, mutta on kuitenkin tulossa. :)

   Poista
  2. Meillä on 52 neliöö tässä. :) Edellisessä kämpässähän meillä oli 43 neliöö, ja siellä oli kaks erillistä huonetta ja tupakeittiö, mikä tuntu jotenkin tilavammalta :D Meilläkin on nyt makkarissa ehkä vähän turhia neliöitä ja sit tietysti vaatehuone vie muutaman neliön, mut loppujen lopuks oon kyl tyytyväinen. :)

   Poista
  3. No joo saa nähdä minkälainen se uusi sitten käytännössä on ja miten pääsee kaikki neliöt hyötykäyttöön meilläkin. :D

   Poista
 2. Vau! Onnea tulevaan muuttoon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :3 Niin innoissani, että jotain näinkin isoa tapahtuu!

   Poista
 3. Onnea muuttoon ahdasta alkaa oleen meillä mut näillä hinnoilla ei nyt varaa isompaan tällä leveydellä
  tarviin sit uuden osoitteen =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) No varmasti kun lapsikin teillä kasvaa koko ajan ja kohta se jo on siinä iässä, että pitää olla oma huone. :D

   Poista