Tiedosta heikkoudet | Mellan mielipide


Hei! Tiedätkö kun ajatuksissa on sellainen sekamelska, että yrität saada kirjoitettua kaiken ylös sekunnissa? Silloin kun kyseessä on julkinen päiväkirja, niin pitää ottaa huomioon myös se, että muut ymmärtäisivät. Salaisessa päiväkirjassa saattoi olla koodeja ja salanimiä - mitä vain itse pystyi lukemaan ihan siltä varalta ettei se päätyisi vääriin käsiin. Blogissa tyydyn puhumaan aika ympäripyöreästi ja mainitsematta nimiä sen kummemmin, koska se ei ole tarpeellista saatikka oleellista tässä tekstissä. Tärkeää ainoastaan on se tunne mikä tulee, jos joskus on tarve tulla lukemaan tätä uudelleen ja muistuttamaan itseään.

Täytyy sanoa, että minulla on tällä hetkellä ihan älyttömän hyvä itsetunto. Elämä on oikeilla raiteilla ja mitään dramaattista ei ole sattunut. Silti aika ajoin hiipii se mörkö, joka varoittaa omista heikkouksista. 

Se mörkö voi olla menneisyydestä tai joku jonka kanssa joutuu olemaan tekemisissä nykyisen elämäntilanteen varjolla silloin tällöin. Arvailujen perusteella joku voisi haluta varmistusta edellisestä virkkeestä, mutta en kommentoisi sen enempää asiaa. 

Heikkoudet on kuitenkin se päivän sana ja tiedostan liiankin hyvin omani. Sinisilmäisyys on kirjaimellisesti yksi niistä. Minun on vaikea erottaa totuutta valheesta, koska luotan liikaa ihmisiin ja haluan olettaa heistä aina ensin hyvää. Alkureaktio voi kuitenkin pettää. Ajaudun usein siihen pisteeseen, että minua on helppo manipuloida, kun asian tai pyynnön muotoilee tietyllä tavalla. Järki sanoo ei ja sydän sanoo joo. Siitä kierteestä on mahdotonta päästä pois. Onneksi olen kuitenkin onnistunut katkaisemaan välejä vertakin sakeampiin ihmisiin.

Ajaudun liian syvälle muiden ihmisten ongelmiin. Minulle on helppo avautua ja kuuntelen mielelläni muiden huolia, mutta ne jäävät painamaan. Turhaudun, jos henkilö tekee typeriä valintoja mitkä ei edes auta ratkaisua ainakaan oman ajatusmallini mukaan. Asioista selviää kuitenkin usein keskustelemalla ja meillä kaikilla on se polku kuljettavana.

Unohtamatta kuitenkaan sitä tempperamenttisuutta mitä ei näe kuin harva ihminen. Joku joka on erittäin läheinen minulle ja tunnen oloni rennoksi henkilön läsnäollessa tai tilanne missä olen hyvin vihainen sekä väärinymmärretty.

Hyvä on pysähtyä välillä tutkiskelemaan itseään ja valintojaan. Mitä voisi tehdä toisin ettei toistaisi samoja virheitä yhä uudestaan ja uudestaan? Joka kerta oppii jotain kokemuksesta, vaikka se kaava ei välttämättä ikinä lähde pois. Aina tulee olemaan heikkoja ja vahvoja ihmisiä, mutta me kaikki ollaan omalla tavalla yhtä lailla kumpaakin.

Uskallatko jakaa ajatuksesi?

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti