Hyvinvointini ei ole enää vaakalaudalla


Hei! Leikittelevällä otsikolla johdattelen kirjoitusta liittyen omaan hyvinvointiin ulkoisesti sekä sisäisesti. Vuosi 2016 on muuttanut paljon minua opettamalla ruoanlaitossa ja eettisissä valinnoissa. Olet mitä syöt. Aloitettiin tammikuussa miehen kanssa kasvissyönti, mutta hyväksytään vielä kala lautasella. Tärkeintä on mennä omalla painolla ja tahdilla eteenpäin, sillä pyrin valitsemaan vegaanisia tuotteita aina mahdollisuuksien mukaan. Yli vuosi sitten en osannut tehdä ruokaa ilman lihaa ja aina olo tuntui pöhöttyneeltä. Kasvisruoassa sovelletaan pitkälti samoja reseptejä, mutta niihin käytetään "korvikkeita". En ollut aikaisemmin ikinä syönyt edes bataattia ja nyt teen siitä lohkoja tai soseutan keittoon. Kasviksia tulee syötyä monipuolisesti ja täyttävästi eikä ruoka vaikuta edes joka kerta terveelliseltä kuten monet sekaanit ajattelee. Parhautta meidän taloudessa on härkispizza, kermainen kasvislasagne, bataattilohkot ja dippi sekä kukkakaalikeitto.


Kesä lemmikkihoitolalla oli äärettömän fyysistä työtä. Minulla ei ole aikaisempaa liikunnallista taustaa, koska en ikinä innostu mistään urheilumuodosta pitkäksi aikaa. Koulussa liikuntatunnit oli pahinta mitä tiesin ja yleensä pistin opettajille vastaan tai keksin tekosyitä, että ei tarvitsisi osallistua. Löysin työn mistä innostuin ja missä minulla oli merkitystä. Hoidin asiakkaiden koiria, lenkitin ja leikitin. Löytöläpuolella virikkeistin kissoja ja harrastan myös vapaa-ajalla sijaiskotitoimintaa. Olin koko ajan liikkeessä ja pidin huolta eläimistä sekä pidin paikat puhtaina. Joskus tuntui, että hikoilin kilon päivässä pois, koska oli niin kiire. Hoitolalla työskentely loppui osaltani viime viikolla ja on aika ajatella seuraavia askeleita. Nautin kuitenkin kaikesta mitä opin puolen vuoden aikana ja selviydyin ongelmista välillä hammastakin purren.


Nyöripaita / Gina Tricot
Farkut, kengät ja reppu / H&M
Takki / Top-sport


En ole käynyt moniin vuosiin vaa'alla katsomassa mitä lukua se näyttää. Olen oppinut sen, että tärkeintä on miltä itsestä tuntuu ulkoisesti sekä sisäisesti. Se luku mittarissa on vain numero ja se ei määrittele omaa hyvinvointia. Teini-ikäisenä tuon kaksinumeroisen luvun seuraaminen stressasi, ahdisti ja hallitsi. Ei enää. Tiedostan vaan sen, että ei ole pitkään aikaan ollut näin kevyt olo kuin nyt. Vanhat vaatteet mahtuu päälle ja istuu eri tavalla kehossa. Koko ikäni tulen varmasti muuttumaan plussalle ja miinukselle, koska se riippuu niin paljon omista valinnoista. Talvella kerrytetään varastoa ja kesällä yritetään saada sitä pois. :D Huomasin myös vuoden muutoksen aikana, että kun itsestä tuntuu hyvältä ja antaa sitä fiilistä ulospäin, niin myös muut huomaavat sen. 


Ps. Simban jatkotutkimuksien tulokset tuli ja kissallani ei ole mitään yllättäviä sairauksia! Jee! Antibioottikuuri käydään loppuun ja varataan hammaskiven poistoon aika. :)

Samaa mieltä?

2 kommenttia :

 1. Ihania viboja ♡ Kuullostaa tosi hyvältä! ^_^
  Kasvissyönti on kyllä hyvä juttu ja sen seuraamukset on vaan positiivisia. Mahtavaa! Muutenkin ihanaa elämänmuutosta ja henkistä kasvua. Rapsuja Simballe! ♡

  ~ Frillycakes ~

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saija positiivisesta asenteesta ja rohkaisevasta kommentistasi! :) Kyllä huomaa, että pienillä taikka isoillakin muutoksilla pötkii jo pitkälle kunhan vain itse ne päätökset viitsii tehdä. Minäpä rapsutan Simbaa ja annan yöpusutkin terveisenä sinulta! :3 <3

   Poista