Kuumeinen Simba | Eläinlääkäriasema Lemmikki


Moi! Pitkään aikaan en ole kirjoittanut persialaisista veljeksistä mitään ja näin alkuun heti huonojen uutisten kanssa. Simba aloitti eilen syömälakon ja sille ei maistunut aamu-, päivä-, tai iltaruoka. Yhden ainoan lihatikun kuitenkin sai syötyä, koska tarjosin kaikkea mahdollista. Olin todella huolissani, vaikka Simba joskus nirsoilee... kokonaan syömättömyys on eri asia. Pelkäsin yön aikana tulevan nestehukkaa, joten juotin sille vettä johon oli sekoitettu nutrisal -jauhetta. 

Tänään aamulla Simba oli vähän virkeämpi ja söi innoissaan aamuruoan, mutta hetken päästä puklautti kaiken ulos. Myöhemmin poika vetäytyi viileään paikkaan lepäämään. Sain varattua ajan Eläinlääkäriasema Lemmikkiin ja Riitta-Liisa otti vastaan, kun kello oli vähän vaille kolme.

Käytiin läpi kaikki viime aikoina tapahtuneet muutokset ja sen perusteella aloitettiin tutkimukset. Simba saatiin pöydälle tutkittavaksi ja eläinlääkäri kehui hyväkuntoista turkkia. Simba antoi tutkia yleiskunnon, mutta arasti vähän vatsan alueelta. Hampaisiin olen kiinnittänyt myös itse huomiota ja oli puhetta, että hammaskiven poisto olisi aiheellinen.

Seuraavaksi siirryttiin röntgeniin hoitajan kanssa. Pidettiin Simbaa pöydällä paikoillaan ja onneksi riitti vain yksi otos. Riitta-Liisan kanssa tarkasteltiin röntgenkuvaa, josta selvisi ettei sisäelimissä ole häikkää tai tukoksia.

Loppujen lopuksi selvisi, että Simballa on korkea kuume ja veren valkosoluarvot koholla. Syitä siihen en osaa vielä arvata, koska huomenna eläinlääkäri soittaa verikokeiden tulokset.

Simba sai niskan kautta antibiootit ja muut tarvittavat lääkkeet, jotka imeytyvät nyt vuorokauden sisällä elimistöön. Kotiin päästyä kissasta huomasi heti, että se voi paremmin ja nälkä oli kova. Herkullinen ruoka maittoi ja silitykset kehräämisen kera.

Odotetaan pahinta.
Toivotaan parasta!

2 kommenttia :