Herttuattaren kuulumisia | PoPoPet


Helmi sai kodin!

Moi! Helmi Herttuatar on alkanut kesyyntymään nopeammin kuin olisin osannut arvata. Viikko on hurahtanut ennen kuin kerkesi edes kissaa sanoa! Helmi on hyvin varuillaan vielä ympäristöstään kuten ymmärtää saattaa, mutta eilen pääsin rapsuttelemaan jo kunnolla. Istuttiin yhdessä vessan lattialla ja tarjosin tytölle muikkuja. Viikon aikana olen sievästi silitellyt Herttuatarta, mutta rapsutuksella oli voimakkain vaikutus. Tyttö kellahti kyljelleen lattialle ja puski kättä vasten. 10 minuutin jälkeen alkoi kuulumaan jo kehräys. 

Aamulla Herttuatar piilotteli suihkuverhon takana... tai ainakin pää oli piilossa. Tarjosin aamupalaksi lisää muikkuja ja syönnin jälkeen Helmi lähti tutkimaan taloa. Käden liikehdintä ei enää pelota, mutta asunnossa kulkeminen saa kissan kiirehtimään takaisin piiloon. Se onkin aika tyypillinen tapa varsinkin löytökissoille, koska on oltava aina varuillaan. Toivottavasti kuitenkin pikkuhiljaa Herttuatar alkaisi itse hakeutumaan meidän seuraan ja saisi rohkeutta muista terapiakissoista. Poikien ja tyttöjen keskinäinen tutustuminen on mennyt rauhallisissa merkeissä. :)

Sterilisaatiosta on nyt useampi päivä ja toipuminen on lähtenyt hyvin käyntiin. Eläinlääkäri ei myöskään ujostellut kissan käsittelyä, vaan otti tytön suoraan kuljetuskopasta syliin. Samalla Helmi sai sirun, rokotteen ja fiv/felv -testin joka oli onneksi negatiivinen. Oltiin pitkään myös mietitty mikä mahtaa olla turkin virallinen väri ja eläinlääkärin mukaan se on nimitykseltään sinicremevalkea.

Tsemppiä Helmille?

2 kommenttia :

  1. tällä on todella nätti tää turkki :) söpö!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä! Erikoinen tapaus. :) Ja ihana luonne! Kiitos kommentista!

      Poista