Löytökissojen tarinat 2016 | Valtakunnallinen löytöeläinpäivä


Moikka! Facebookissa mainostettiin tänään valtakunnallista löytöeläinpäivää ja siksi moniin eläinsuojelupaikkoihin oli avoimet ovet. Tämä päivä on itsessään merkittävä, mutta lisäksi vuosi tuo tullessaan muutoksia myös eläinsuojelulakiin. 20 vuotta vanha lainsäädäntö on säädettävä nykyaikaan. Haluaisin joskus nähdä sen päivän, kun kissojen sirutus olisi pakollinen ja eläinrääkkäyksestä tulisi oikeasti kovia tuomioita. Löytöeläinten ja varsinkin kissojen asema on edelleen heikko myös Suomessa. Määrä ylittää kysynnän ja siksi kaikki yhdistykset on täynnä hylättyjä tapauksia. Toiminta pyörii vapaaehtoisten sijaiskotien, loukuttajien ja löytötalojen ympärillä. 20 000 kissaa ellei enemmänkin hylätään pelkästään vuodessa. Yksittäisten auttajien teot on tärkeitä, koska pienistä puroista syntyy suuri joki. Aion olla tänäkin vuonna osana sijaiskotitoimintaa ja valistaa netissä sirutuksen, leikkuun, rokotuksien ja testien tärkeydestä. Postauksesta löytyy kaikkien vuoden 2016 sijaiskotikissojen tarinat. :)

Figaro
1 * 2 * 3 * 4

Nemo
1 * 2 * 3 * 4

Lumikki
1 * 2 * 3 * 4 * 5 * 6

Tuhkimo
1 * 2

Sabor
1 * 2

Sebastian
1 * 2 * 3

Hupu ja Tupu
1 * 2 * 3 * 4 * 5

Bernard
1 * 2 * 3 * 4 * 5 * 6 * 7 * 8 * 9

Meeko ja Lilo
1 * 2 * 3 * 4

Mindy, Dumbo ja Dori
1 * 2 * 3 * 4 * 5 * 6

Luna
1 * 2

Sirius ja Hedwig
1 * 2 * 3

Bona ja Bella
1 * 2
Sijaiskotikissojen uusi arki osa 2

Hyvää löytöeläinpäivää!

4 kommenttia :

 1. kylällämme oli 50 vuotta sitten eläintenrääkkääjäpoika.aikuisena hän jäi junen alle ja menetti molemmat jalat ja toisen käden.näin hän on elänyt 30 vuotta. äitini sanoi että luoja näytti hänelle mitä on elää raaja-rikkona.parempi olisi saada maallinen rangaistus.toivottavasti ihmiset oppisivat kunnioittamaan eläintenelämää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen sitä mieltä, että ihmisten on opittava kunnioittamaan eläimiä. Mielestäni ihminen määritellään siten miten hän kunnioittaa muita maapallolla eläviä. Pienestä asti olisi hyvä näyttää lapselle miten eläimiä hoidetaan, silitetään ja ruokitaan. :) Vapaaehtoistoiminnallakin pääsee vaikuttamaan asioihin!

   Poista
 2. teet niin hienoa työtä kissojen hyväksi :) ihana juttu ja ihania kissoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mielellään teen tätä ja se tuottaa pelkkää iloa olla avuksi sekä tutustua uudenlaisiin luonteisiin. :)

   Poista