Maukas pakasteruokien kokeilu | Musti&Mirri


Moi! Kissaraati on saanut testata kuukauden ajan yhteistyökumppanin lahjoittamia pakasteruokia ja antaa nyt arvosanansa. Tuotepaketin esittelyn löydät täältä ja aikaisemmin kirjoitin hiekan sekä pelletin käyttökokemuksista täällä. Olen ostanut ennenkin Mustista ja Mirristä pakastepötköjä ja kuutioita, mutta muutama näistä ei ollut tuttu kissoille. 

Pötköjä olen aikaisemmin pitänyt suorastaan haastavina, koska liha pitäisi osittain sulattaa ja saada annospusseihin. Meillä menee useammalle kissalle n. 100 g päiväruoan aikaan silloin kun päätän tarjota Maukasta. Kaikkea ei siis tule heti käytettyä, joten osa jää pussitettavaksi. Onko lukijoilla heittää vinkkejä tähän paloitteluun? Kissoille en ole aikaisemmin ostanut broilerin sydäntä, mutta nämä meni parempiin suihin ennen kuin kerkesi mitään sanoa! Aion siis ehdottomasti hankkia jatkossakin, koska raati hyväksyi tuotteen.

Esittelyssä

Lohikuutio 500 g 3,49 €
Naudanmaksakuutio 500 g 3,99 €

Kuutiopussit on niiden päivien pelastus, kun jääkaapissa ei ole tuoretta lihaa tarjolla. Viime viikkoina olen myös jättänyt kissoille yöksi purtavaa. Ennen nukkumaanmenoa ravistelen kuutioita tarjoiluvadille ja ne sulavat sitten aikanaan syötäväksi. Muutama sijaiskotikissa on niin malttamaton, että alkavat jo näykkimään huurteisia palikoita. :D Aamulla vati on yleensä tyhjä riippuen sisällöstä. Vähiten kaupaksi menee maksa- sekä sisäelinkuutiot kissaraadin keskuudessa. Meillä on aina näitä pusseja pakastimessa pahan päivän varalta... ne vievät itseasiassa kokonaisen lokerollisen tilaa! Yksilöstä riippuen näitä tarjoillaan siis jäisinä, sulaneina tai jopa hieman lämmitettyinä. Maukas tuotteiden kypsennys on myös vaihtoehto, jos haluaa tarjoilla niitä makupaloina. Paras vaihtoehto kissoille ja koirille on kuitenkin raakaruoka. :)


Kissaraadin mielipide

Broilerin sydän, kokonainen

"Hyvää hammastyötä ja luonnollinen, puhdas maku!
Omistaja ostaa näitä meille myös siksi, koska ne on kotimaisia." 

Lohikuutio

"Hienostunut kalan tuoksu ja maku joka tuo mieleen viime kesän mökkireissun,
kun tassuteltiin järven rannalla. Omistaja oli kytkettynä flexiin."

Broilerinjauhelihakuutio, sis. luuta

"Vaatii enemmän totuttelua makuun, mutta arvosanaksi antaisimme kolme anturaa!"

Naudanmaksakuutio

"Liian aromikas! Meni viiksetkin rullalle haistaessa. Omistaja sanoi,
että emme ymmärrä hyvän päälle. Jos saamme tätä taas lautaselle,
niin katsotaan kenen sormet ja varpaat kärsii..."

Onko Maukkaat tuttuja?
Musti&Mirri on sponsoroinut minulle tuotteet testiin.
Postauksessa olevista linkeistä en hyödy mitään.

8 kommenttia :

 1. Maukkaan pakasteista meillä menee kivipiiraa. Kalkkunakuutiot jätettiin syömättä, muuta en ole kokeillut kun sydän ja piira on ainoita joita menee. Mulla on aina kunnon operaatiot kun pienin kissan ja koiran ruoat. Sulatan pötköt isolla veitellä leikattaviksi ja pilkon ne neljään osaan. Osat pakastan tyhjiin raejuusto rasioihin, ne on helppo pinota isoon arkkupakastimeen ja ottaa aina tarvittava annos sulamaan :) se liha kun ei mikskään mene sulattaa puolisulaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivipiiraa on tainnut meilläkin olla. Nuo kalkkunakuutiot myös, mutta mulla on heräillyt epäilys, että yksi kissoistani saattaa olla allerginen kalkkunalle. Niihin aikoihin kun tarjoilin sitä, niin karvaa lähti tavallista enemmän. Meillä siis suosiolla jätetty kalkkuna nyt pois. Tuo raejuustorasianiksi onkin aika kiva! Meidän pitäisi hommata arkkupakastin myös, että voisin pelkästään kissojen ruokia säilyttää siellä. :D Ja näin minäkin oon arvellut, että puolisula ei haittaa ja liha pysyy vielä hyvänä kun uudestaan säilöö.

   Poista
 2. Koirien kanssa oon sulattanut ihan kokonaankin ja pakastanut uudestaan. Eikä ole miksikään mennyt, kissojen kohdalla en osaa sanoa, kun koirat peittävät lihan hiekallakin jos ulkona syövät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissakin hyvin tunnistaa onko liha ookoo ja jättää syömättä, jos ei oo syömäkelpoista. :D

   Poista
 3. Pilkkomiseen on hyvä pieni kirves jota voi naputtaa kumivasaralla. Ei mene kun hetki leikkuulaudalla naputellessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääkin hankkia tuommonen minikirves kaveriksi! Sopivi hyvin varmasti muuhunkin pilkkomiseen kuten esim. kivipiira. :) Kiitos!

   Poista
 4. Pötköt saa hyvin palasiksi, kun hakkaa kirveellä ne sopiviin annospaloihin kun ovat jäässä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en oo semmosia kirveitä edes nähnytkään, jos ei nyt puhuta isokokoisista. :D Pitääpä alkaa kahtelemaan kaupoissa!

   Poista