Helppo suklainen pääsiäiskakku | Ruokaohje


Moikka! Juhlistettiin pääsiäistä jo vähän etukäteen ja mässäiltiin kunnon juhla-ateria miehen kanssa. Pääruoaksi haettiin kaupasta savustettua lohta, kermaperunoita ja ainekset raikkaaseen pastasalaattiin. Jälkiruoaksi oli tekemääni suklaakakkua joka on koristeltu pääsiäiskarkeilla. Suklaisen kakun tekemiseen tarvitsee vain muutaman aineksen ja listasin ohjeeseen vegaanisia vaihtoehtoja. Kaiken tämän herkuttelun jälkeen alkaa jo vähän väsyttämään, joten lähden ihan näillä näppäimillä pienille päiväunille. Palmusunnuntaina moni odottaa virpojia, mutta valitettavasti meille ne ei kerrostaloon asti pääse. Olisi siis mukava kuulla, että kuinka moni on varautunut tänään virpojiin vai kävittekö kenties itse virpomassa lasten kanssa? Olen ollut jotenkin todella innostunut tänä vuonna pääsiäisestä! Odotettavissa on siis lisää kuvia ensi viikolla meidän perheen tunnelmista. :) 


Suklainen pääsiäiskakku

2 pakettia oreoita (*)
2 pakettia tummaa suklaata (*)
paketti laktoositonta margariinia (*)
purkki soijavispiä (*)
sokeria
pääsiäiskarkkeja

*esimerkkejä vegaanisista vaihtoehdoista

1. Murskaa kaksi pakettia oreoita kulhossa ja lisää
n. 50 g sulatettua margariinia.

2. Ota pieni irtopohjavuoka esille ja taputtele keksimurska pohjalle.

3. Vispaa tehosekoittimella soijavispiä n. 2-3 minuuttia kunnes kuohkeaa
ja lisää tarvittaessa sokeria makeuttamaan.

4. Sulata haluamallasi tavalla kaksi levyä tummaa suklaata ja lisää se vispiin.

5. Lisää seos lopuksi keksipohjan päälle irtovuokaan.

6. Anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti tai odota seuraavaan päivään.

7. Koristele pääsiäiskarkeilla.


Kävittekö virpomassa?

2 kommenttia :

  1. Nams 😍 herkullisen näköinen kakku ollut teillä 🎂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei hirveän isoa palaa kerralla jaksa ja sitä on jotenki tosi vaikea leikatakkin, mutta hyvää on. :D

      Poista