Negatiivisuus on tarttuva kansantauti | Mellan mielipide

Olitte tykänneet niin paljon siitä kun pohdin erilaisia ihmistyyppejä.
Kiitos kaikesta tuesta ja tässä on seuraava vakava aihe mitä olen miettinyt! 


Minkälainen on alati negatiivinen ihminen? Jokaiselle tulee mielikuvia mahdollisesti omasta lähipiiristä tai peräti tuntemattomista ihmisistä mitä näkee netissä.

Negatiivinen ihminen
- ei huomaa ympärillään oikeastaan mitään hyvää
- imee energiaa muilta ihmisiltä
- luulee olevansa muita parempi kaikessa

- valittaa asioista taukoamatta
- herkkä loukkaantumaan
- näkee vain huomautettavaa
- määräilee muita

Negatiivisia ihmisiä olen tavannut varmaan kourallisen elämäni aikana ja negatiivinen energia valitettavasti vetää puoleensa myös iloisia ihmisiä. Tälläisen ilkeilevän henkilön elämäntehtävä on saada näyttämään muiden unelmat ja teot vähäpätöisiltä. Hän etsii jatkuvasti sanomista ja kääntää positiivisetkin asiat aina väärinpäin. Henkilön päivittäinen arki koostuu siitä, että hänen pitää olla perillä muiden asioista. Se vaatii sinänsä taitoa, mutta pessimistille ja oman elämän salapoliisille ei ole homma eikä mikään. Ehkä se on myös tapa tasapainottaa yksinäisyyttä etsimällä muista vikoja. Pyrkimys on saada vahvat ihmiset tuntemaan itsensä heikoiksi. Taustalla voi oikeastaan olla mitä tahansa mikä ajaa ihmisen ajattelemaan muista vain pahaa. Vastapuolta ei välttämättä edes tunne vaan reaktio kumpuaa, koska se on sille ihmiselle "normaalitila". Se voi olla tapa piilottaa heikkoutta, kärsimystä, kiusatuksi tulemista, kateellisuutta tai oman elämän riittämättömyyttä. Perus positiivisella ihmisellä on kuitenkin eri elämän alueilla kaikki yleensä niin hyvin, että ei ole tarvetta alkaa kritisoimaan muita. Kahden ihmisen kanssakäymisen ei pitäisi rajoittua siihen, että näkee toisessa vain ne huonot asiat. Kritiikki ei ole sama asia kuin turhista asioista kitiseminen. Rakentavan kritiikin antaminen on taitolaji mitä kovin moni ei hallitse. Sanomiaan asioita pitää pystyä perustelemaan ja kertomaan omista tunnetiloista, että tulee ymmärretyksi. Sillä on paljon merkitystä mitä sanoo ja miten sen sanoo. Ja milloin jättää sanomatta.

Henkilö joka ajautuu aina siihen pisteeseen, että etsii vain asioita mistä huomauttaa on varmasti uuvuttava persoona. Tapahtui se sitten netissä tai kasvotusten. Sitä ei välttämättä edes itse huomaa miltä näyttää ulkopuolisten silmin. Herää kysymys, että kannattaako asiasta huomauttaa vai onko se ajanhaaskausta? Joissakin tapauksissa ei leopardi pääse pilkuistaan. Siinä vaiheessa on usein suositeltavaa jättäytyä negatiivisuuden kierteestä syrjään. Tekee siinä itselleen ison palveluksen. Jos lähtee joka kerta riitelemään, niin se toinen osapuoli saa haluamansa. Tarve purkaa pahaa oloa voi olla niin suuri, että negatiivinen ihminen tekee mitä tahansa saadakseen sitä huomiota.

Esimerkiksi päivänselvää on, että ei kannata jäädä huonoon suhteeseen missä annettavaa ei ole molemmin puolin. Ei ole pakko vapaaehtoisesti kuunnella, kun lähipiirin tuttava tai sukulainen aina vaan arvostelee. Ei pidä lukea niitä saman "kriitikon" kommentteja päivästä toiseen netissäkään. Siinä voi joutua sellaiseen pyörteeseen, että ennen iloinen ihminen ajautuu samaan jamaan. Pitää pystyä toimimaan siten, että päästää myrkyllisestä ihmisestä irti. Se voi jossain tilanteissa olla hankalaakin, mutta tiedostaen ainakin pitää etäisyyttä. Tai vastaa pahaan hyvällä. Mitä negatiiviselle ihmiselle jää käteen? Mahdollisesti voittajan tunne, mutta mitä tästä kaikesta voittaa? Ei ainakaan rahaa eikä ihmissuhteita. Ja jotkut on niin köyhiä, että niillä ei oo muuta kuin rahaa.

Ajatelkaa ja tehkää positiivisia asioita! 

2 kommenttia :

  1. Mulla on yks ystävä, joka sopii oikeastaan jokaiseen kohtaan tuossa listassa, mutta on silti pohjimmiltaan hyvä tyyppi. Se ei oo niinkään sellainen pahantahtoinen negatiivinen tyyppi vaan enemmän sellainen masistelija, mutta alkaa tuntua niin raskaalta kuunnella sitä ainaista valitusta ja pätemistä... Jos kyseessä ois paha ihminen laittaisin vaan välit poikki, mutta tässä tilanteessa se ei tunnu niin hyvältä ratkaisulta. Oon ehkä itekin ollut nuorempana negatiivisempi ihminen, koska olin ite niin epävarma ja pessimistinen, mutta jotenkin hankala lähteä sanoon millä joku muu pääsis siitä negatiivisuuskierteestä vaikka itse onkin päässyt :S Jos siis henkilöllä itsellään ei oo vielä syntynyt tunnetta, että pitäis tehdä jotain sille negatiivisuudelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan monestihan ihminen ei edes käsitä tai tiedä minkälaisen kuvan hän muille itsestään antaa. Voi olla hyvin vaikea myöntää olevansa mm. negatiivinen ihminen. Tietysti sen jollain tasolle henkilö tietysti tiedostaa, että on vähän paha olla, mutta sitä ei välttämättä huomaa kuinka sitä tulee purettua muihin ihmisiin. Silloin olisikin syytä huomauttaa asiasta ettei itse väkisin joudu kenenkään "roskikseks" mihin voi purkaa kaikki tuntonsa ja vihansa jotka tulevat esiin mm. ilkeilynä tai toisen itsetunnon alas tuomisena. Antamasi esimerkki saattaakin hieman poiketa mikäli kyseinen henkilö vaan avautuu siitä miten huono olo hänellä on, mutta ei ehkä niin tietoisesti pyri muihin sitä vihaa sisällään purkamaan. Sellaisia ihmisiä jopa mielellään pyrkii auttamaan jotka eivät tee asiasta liian ylitsepääsemätöntä ja ovat valmiita ehkä ottamaan apua vastaan. :)

      Poista