#PROFEETAT Cheek & Elastinen lisäkonsertti | @Hartwall Arena

Kuvat otettu digikameralla.

Moikka! Nyt olen vähän tutummissa maisemissa kirjoittelemassa niitä jälkitunnelmia keikasta. Selviydyttiin matkasta ihan kunnialla läpi tälläkin kertaa. Ajoahan tulee monta monta monta sataa kilometriä, mutta jostain syystä se ei tuntunut pitkältä mennessä eikä tullessa. Kiitos kuuluu myös äitin parhaalle ystävälle joka ottaa meidät aina vieraileviksi tähdiksi. Viivymme yleensä pari yötä, että keritään käydä ostoksilla (tällä kertaa Jumbossa) ja mitä sitten ikinä onkaan ohjelmassa. Kerkesin nähdä blogiystävääni joka suunnittelee mahdollisesti reissua myös Oulun suuntaan. Käteen jäi shoppailusta normaalia vähemmän materiaalia, mutta ne voisi pian esitellä erillisessä postauksessa. Suoraan Jumbosta suunnistettiin auton kyydissä kohti areenaa odottelemaan matkan kohokohtaa.

Ollaan käyty Helsingin suunnalla katsomassa Cheekkiä ja Elastista erikseen, mutta nyt oli yhteiskonsertin vuoro. Saatiin ihan hyvät paikat lavan läheltä ja koko showta pystyi katsomaan ilman häiriötekijöitä. Tunnelma oli tällä kertaa mukavalla tavalla tiivis verrattuna stadionin puitteisiin. Tuntui, että koko esitys oli lähes käsin kosketeltavaa ja räppärit erottuivat hyvin lavalta. Olin seuraillut aikaisemmin netissä livenä, kun kaksikko kertoi tulevista lauluista. Lupasivat vanhaa tuotantoa, mutta loppuunsa niistä vanhoistakin esittivät niitä suosituimpia. Olisi ollut mukava kuulla edes joku biisi mitä eivät ole aikaisemmilla keikoilla tyyliin ikinä vetäneet. Muutoin koko show oli hyvin rakennettu, koska Elastinen ja Cheek vetivät itsenäisesti omia tai jopa toistensa biisejä vuorotellen sekä sitten oli ne keikkoja varten tehdyt uudet yhteiset räppäilyt.


Sinuhe

Fiiliksissä (vierailija Diandra)

Loppuviikko

Me ollaan ne (vierailija Pete Parkkonen)


Naurava kulkuri

Super

Syljen


Kuka muu muka

Liekeissä

Tinakenkätyttö


Välitauko: DJ-battle

Ikimuistoisin minun ja äitin mielestä oli se kun valot sammui ja alkoi soimaan biisi "Yhtäccii". Cheek ja Elastinen hiippailivat lavalle. Biisi on sillä tavalla erikoinen verrattuna muihin, joten kaksikon esiintyminenkin oli aivan toisenlainen. Jare ja Kimmo räppäsivät omat osuutensa viekkaalla äänellä eikä täysiä vetäen, mutta laulun lähestyessä kertosäettä alkoi hullun lailla pomppiminen ympäriinsä. En tiedä oliko käsikirjoitettu juttu, mutta Cheek hyppäsi siis jossain vaiheessa Elastisen reppuselkään. Ela sitten tuumasi biisin jälkeen jotain, että "sä sitten eskaloiduit mun reppuselkään". :D

"Nyt lähti, nytkähti, yhtäccii, ryypättii
Seison pöydäl huudan: "Ohan tää ny nättii!"
Sehä eskaloitu yhtäccii
Nyt lähti, nytkähti, yhtäccii, ryypättii
Ne kyylää ni anna niille syy räpsii
sehä eskaloitu yhtäccii"


Yhtäccii

All good everything

Peggy


Kyyneleet

Monella keikalla ollessani olen huomannut, että "Kyyneleet" on se biisi kun ihmiset tarttuvat puhelimiin ja näyttävät lavalle valoa. Se on yksi maailman kauneimmista näyistä mielestäni, kun yleisö osoittaa tällä tavalla tukea artistille. Tunnelmallisissa biiseissä heilutetaan kännykän valoa ja tajunnan räjäyttävissä biiseissä noustaan ylös taputtamaan musiikin tahtiin!

Oota mua


Keinu - Sä huudat - Äärirajoille

Sokka irti

Täytyy jaksaa - Mikä boogie - Lempo


Anna soida

Profeetat

Eteen ja ylös

Timantit on ikuisia


Jokainen kyynel


Show alkoi siinä kello 20.00 maissa ja loppui pari tuntia myöhemmin. Ajattelinkin, että viimeinen biisi tulisi olemaan "Jokainen kyynel" ja tämän jälkeen yleisö alkoi valumaan pois. Aina sitä tietenkin miettii, että entä jos kaikki olisi jäänytkin taputtamaan lisäkappaleen toivossa. No, vapun takia ihmisillä oli varmasti kiire jo muualle juhlimaan! Lähtiessä taksijono oli melkoinen ja päätettiin sitten alkuperäisen suunnitelman mukaan mennä junalla takaisin majapaikkaan... tai ainakin lähemmäs. Viimeisimmistä junareissuista on jo niin kauan, että alkuun tietysti epäröitiin päästäänkö ikinä määränpäähän. Me "landelaiset" seurattiin ihmisväkeä, suoritettiin lippujonossa tiketin osto kahdelle pienen pähkäilyn jälkeen, katsottiin opasteita oikealle raiteelle, odoteltiin juna ja seisottiin siellä humalaisten seassa kunnes jäätiin oikealle pysäkille. Sanonpa vaan, että helppoa varmasti niille jotka joutuvat käyttämään kyseisiä palveluja useammin kuin kerran vuosikymmenessä. :D Loput matkasta mentiin taksilla ja suoraa päätä sänkyyn. Räppibiisit soi ennen kun sai unen päästä kiinni ja heti aamulla herätessä.

Oletko ollut tänä vuonna keikoilla?

6 kommenttia :

 1. Oli kyllä tosi kiva taas nähdä, vaikkakin todella pikaisesti. Toivon mukaan sitten heinäkuussa pääsen tapaamaan sun kolmikon ja sä Viktorin! :) Ja pääsen tutustuttamaan sut kunnolla kissanäyttelymaailmaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! :) Mukava juttu! Ja joo mun perskejä et ookkaan nähny ikinä, niin voipi olla mielenkiintoista. :D Lähempänä pitää vielä ilmotella, että kaikki varmistuu. Saadaan laiteltua sulle sit ylimääränen huone valmiiksi. Näyttelymaailma onkin kiva kun en oo ikinä kävässy, niin oppii ja näkee taas jotakin uutta! :)

   Poista
 2. Teillä oli varmasti kiva reissu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä mukava! Meillä aina tosin niin tiukka aikataulu ettei kerkeä jäädä kummemmin hengailemaan tai sopimaan tapaamisia. :D Noh, jospa joku kerta. :)

   Poista
 3. Kuulostaa huipulta! Mäkin oon kerran Cheekin nähnyt livenä ja hän on kyl hyvä artisti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keikoilla on suuri viihdytysaste. :D Eli tekee mieli jorata eikä vain katsoa! :)

   Poista