Juhannus ja mökkireissu päiväseltään | 2017


Moi! Juhannuksena suunniteltiin, että käydään päiväreissu Tuomon vanhempien mökillä. Siellä he olivat meitä jo vastassa ja äitini lähti myös mukaan. En ole tälle vuodelle kerinnyt ollenkaan vielä käymään ja huomasin, että pihalle oli ilmestynyt vaikka mitä uutta ja jännää. Appiukko oli loimulohen kimpussa ja anopille vietiin kukkia lahjaksi. Myöhemmin saapui myös miehen sisko ja sen poikaystävä kahden hoitokoiran kanssa. Siinä olikin hommaa seurata, kun karvainen kaksikko juoksi onnellisena nurmikon ja järven välillä. :D Valmisteltiin kunnon grilliherkut ja sanotaanko, että juhannus kohteli minua hyvin ruoan sekä tapahtumien suhteen!


Juhannuksen perinteiset aktiviteetit jäi vähän retuperälle, mutta ehkä sitten ensi vuonna. Yleensä heitetään mölkkyä, tikkaa, käydään mato-ongella, tehdään kukkaseppeleitä ja saunotaan. Päiväreissun takia kerettiin lähinnä vaan syödä ja no mikä sen tärkeämpää. :D Saunassa kävin sitten vasta kotona saunavihdan kanssa, vaikka vähän hölmöltä sekin tuntui.

Kävin minä kuitenkin viikonlopun aikana katsomassa kokkoa, joka on ehkä muille se perinteinen tapa juhlia. Tuli tehtyä myös jotain asioita ensimmäistä kertaa kuten oltua isovanhempien kanssa samassa lomakeskuksessa laulamassa karaokea. Äitin kanssa rikottiin myös ennätyksiä ja käytiin laulamassa yhteinen biisi baarissa. :D Viikonloppu oli sopivasti täynnä menoa ja meininkiä, mutta myös omaa aikaa rauhoittua.


Mökillä tulee usein kiinnitettyä huomiota enemmän luontoon ja millainen sää on. Minun mielestä oli hyvä juttu, että ei jouduttu istumaan missään kuumassa paahteessa. Välillä ripotteli vettä ja parhaita muistoja on yleensä ne, kun saa syödä grilliherkkuja pienessä sateessa katollisella terassilla. Jääkylmän coca-colan ja omien ajatusten kanssa. 


Kissoja ei otettu tällä kertaa mukaan mökille, koska koirat oli mukana. Eläimet tarjoavat kyllä sellaista viihdykettä, että vähemmästäkin hymyilee. En tiennyt olevani myös koirien mieleen. :D Tämä järvessä oleva tapaus ei saanut minusta tarpeekseen. Naurettiin ehkä maailman eniten, koska se änkesi koko ajan minun syliin ja yritti nylkyttää minne ikinä meninkään. Minusta ilmeisesti lähti joku kiva tuoksu, kun koko ajan työnsi kuonoaan lähelle. Mulla ei ole sellaista aukroriteettia koiria kohtaan, että olisin saanut sitä komennettua, mutta muut hoiti homman. Semmonen juhannus oli meillä, että hauskuutta riitti. :D 


Olitko mökillä vai kaupungissa?

4 kommenttia :

 1. Kivoja juhannuskuvia.

  Mökkijuhannukselle käsi pystyyn täältä suunnalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Todellakin! Harmittaisihan se, jos ei ois mökille päässy. Onneksi näin kuitenkin kävi. :)

   Poista
 2. Oltiin ihan kotosalla eli kaupungis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vois joskus kokeilla kaupunkijuhannuksenkin! :)

   Poista