Sijaiskotipennut (7-12 viikkoa) + videokooste | PoPoPet

7 viikon ikäisiä
Järjestyksessä: Elsa-emo, Nala, Olaf,
Sven, Kiara ja Tiana

Pennut hakeutuivat halutessaan myös muidenkin kuin emon / sisaruksien lähelle etsiessään lämpöä. Ihmisen syli riittää tai aikuisen kissan kylki. Sijaiskotikissa Helmi oli hyvä "hoitotäti" joka otti aina kainaloon ja pesi pentuja tarkasti. Huomasin, että etenkin Sven ja Tiana alkoivat hurjasti kehräämään tädin lähellä. Olaf ja Nala viihtyivät myös talon omien persialaisten Felixin sekä Simban ympärillä silloin kun niillä oli hyvä päivä. Kiara eli pienin sisaruksista kiipeää usein minun syliin ja vieraatkin ihmiset kelpasivat nukkumapaikaksi.

Sosialistumistumiskaudella aloin totuttaa pentuja äänekkäisiin lapsiin, viikottaisiin vieraisiin ihmisiin, päivittäiseen imurointiin, musiikkiin, pauhaavaan televisioon, astianpesu-/pyykinpesukoneeseen, ulkoilman ääniin (parveke / ulkotarha) uuteen ympäristöön, automatkoihin ja muihin sellaisiin. Olisin halunnut vuorovaikutustaitoja myös koiran kanssa, mutta minulla ei ole Oulussa tuttuja kenellä on koiria mihin voisi luottaa 100% ettei tee mitään kissalle uudessa ympäristössä. Sosialistuminen ympäristön ärsykkeisiin määrittelee aika pitkälti sen miten kissa tulee reagoimaan myöhemmässä vaiheessa kaikkeen yllättävään minkä nyt tulkitsee jo normaaliksi kodin ääneksi. 

8 viikon ikäisiä
Pennuille tarjottuja uusia ruokia:
riistalihaa, broilerin sydän, possun jauhettu sydän,
(Kitten) Bozita, Pure Natural, Smilla, MAC's,
herkkuna kissanmaito, Cosma kylmäkuivattu liha, keltuainen,
karjalanpaisti, lohi, pakastesei, pakastehiiri

Muutaman viikon kuluessa huomasin, että pennut alkoivat hieman jo "etääntyä" myös toisistaan eli nukkumapaikalla ei enää ollut niin merkitystä. Aikaisemminhan ne aina kerääntyivät yhteiseksi lämpöpalloksi, mutta alkoivat nyt viettämään satunnaisia päiväunia itsekseen. Olen saanut vähän väliä tarkastaa, että mikä pentu on missäkin piilossa. Ruoka on onnistunut samalta lautaselta, mutta jos kyseessä on suuri herkku niin sisarukset alkaa murista toisilleen. :D Se on aika hellyttävän näköistä, kun joku siirtää suupalansa kauemmas kupista ettei muut sitä saa. Kaikille on luonnollisesti ruokaa riittänyt sekä olen tarvittaessa lisännyt, että mahat tulee kylläisiksi.

Pennut käy ilmeisesti seurustelumielessä vielä emon nisällä kerran päivässä, mutta olettaisin ettei sieltä enää mitään tule? Emon energiantarve on myös vähentynyt eli sen ei enää tarvitse syödä kuuden kissan edestä. Elsa hyväksyy, että pennut tulee nisälle ja näyttää myös välillä siltä kuin se kutsuisi niitä mouruamalla lähelleen. Joskus pennut tottelee ja välillä ei. Emon läheisyydellä on kuitenkin vielä tärkeä osuus pennuille, koska se opettaa vielä luovutusikään asti kissamaisia taitoja lapsilleen. :)

9 viikon ikäisiä
1 kg saavuttaminen järjestyksessä:
Punnitus 16.5. / Olaf: 1 kg 260 g, Sven: 1 kg 160 g ja Tiana: 1 kg
Punnitus 23.5. / Nala: 1 kg
Punnitus 30.5. / Kiara: 980 g (melkein)

Olohuone ja sohva oli aikaisemmin paras leikkikenttä, mutta sirkushuvit siirtyi pian makuuhuoneeseen sängyn puolelle. Jouduimme kehittelemään pahviseinän, että mies saisi yöllä nukuttua. Pennut kun saattoivat alkaa puremaan varpaita peiton läpi tai ei malttaneet nukahtaa heti viereen. Päivisin ikkunasta paistaa aurinko tiettyyn kohtaan huonetta ja pennut tykkää kylpeä lämpöisässä valossa. Sängyn vieressä on kiipeilypuu, joten kasvaneen valoisuuden puolesta myös virtaakin riittää kiivetä korkeuksiin ja tiputella sieltä sisaruksia alas.  Pääsivät he jopa yksi päivä olohuoneen kiipeilypuustakin kipuamaan verhotankoa pitkin katon rajaan... Lähempänä luovutusikää ei oikeastaan mikään enää pidättele kissoja, vaan ne haluavat testailla mihin tasoille pääsevät omin avuin. :D

Pennut alkaa näyttämään jo "nuorilta aikuisilta" eli kissojen yleisimmät piirteet havaittavissa. On ollut mukava seurata ystävien kanssa kuinka korvat kasvaa, häntä pitenee, kiipeily- ja puremisvoima kehittyy sekä vahvistuu, silmien väri muuttuu (sinisestä ruskeahtavaksi) ja niin edespäin. 

10 viikon ikäisiä
Makuuhuoneen pahviesteestä ensimmäisenä kiipesi yli:
Tiana, Kiara, Olaf ja sitten Nala sekä Sven.

Pennut sai 10 viikon etapin kunniaksi VauhtiRaksun pakastehiiriä ensimmäistä kertaa, kun minulla sattui niitä olemaan sopivasti 5 kappaletta. Nala, Olaf, Sven ja Kiara söi hiiret melkein yhtenä suupalana ja olisivat halunneet toisen tai kolmannenkin. Otin kaikki yksitellen eri huoneeseen syömään, että saavat tutustua jyrsijään rauhassa. Tiana murisi, purisi ja kokeili tassulla hiirtä. Sitten se hyppelehti saaliinsa päällä kunnes lopulta mutusteli sen hartaasti loppuun. VauhtiRaksu jakoi nettisivuillaan Tianan videon ja sain siitä hyvästä myös lahjakortin tulevia tilauksia varten! :)

Kissojen varaukset neljän kohdalla oli varmoja jo melkein alusta asti. Kyselyitä tulee edelleen, vaikka mainitsen kuvien yhteydessä varaukset. Viides ehdokas varmistui myös ja kaikki uudet omistajat kävi viimeistä kertaa leikittämässä kissanpentuja ennen luovutusta. Heillä on ollut mahdollisuus käydä 2 viikon välein luomassa suhdetta tulevaan perheenlisäykseen. Minulla on ollut ilo ja kunnia ystävystyä näihin tyyppeihin!

11 viikon ikäisiä
Pennuilla kerkesi olla teemaviikkoja, kun kutsuin koko katrasta muumeiksi, marakateiksi, hattivateiksi, smurffeiksi, möhköfanteiksi, murusiksi ym.

11 viikkosina vein pentueen eläinlääkärin tarkastukseen, sirutuksiin sekä rokotuksiin. Matka sujui ihan onnistuneesti, koska ovat aikaisemminkin matkustaneet autolla. Eläinlääkärin otteessa Olafilla ja Svenillä meni hännät ihan pulloharjan kokoiseksi. :D Tytöt pistivät enemmän hanttiin toimenpiteissä. Kiaran kohdalla rokotusnesteet lensi ja Tianaa piti kolme naista kiinni, että saatiin siru niskaan. Nala oli muihin nähden ihan sievästi. Reissun jälkeen olivat väsyneitä, mutta jo heti seuraavana päivänä ihan normaaleja! Kuvasin viimeisen kerran videomateriaalia pennuista.

12 viikon ikäisiä
Tasan 12 viikkoisina pennuista lähtivät Olaf, Tiana, Sven ja Kiara. Kirjoiteltiin sopimukset, käytiin läpi lomakkeita ja ojensin pentupaketit mukaan. Sain myös muutamilta omistajilta ihania yllätyslahjoja kiitoksena hoidosta. Viides pentu Nala kotiutuu vasta juhannuksen aikaan äitini luokse. :)

Painot syntymästä luovutukseen (alkaen tiistai 14.3 viikon välein)
Nala: synt. 101, (1) 197, (2) 288, (3) 336, (4) 398, (5) 508, (6) 570,
(7) 720, (8) 810, (9) 960, (10) 1.0, (11) 1.06 ja (12) 1.22
Olaf: 105, 208, 290, 356, 418, 515, 690, 800, 970, 1.26, 1.32, 1.44 ja 1.48
Sven: 101, 218, 317, 376, 438, 527, 710, 850, 970, 1.16, 1.22, 1.33 ja 1.48
Kiara: 90, 182, 245, 301, 348, 454, 550, 660, 750, 850, 910, 980 ja 1.13
Tiana: 101, 207, 293, 365, 428, 553, 700, 800, 960, 1.0, 1.1, 1.19 ja 1.34

Youtubesta löytyy 1-12 viikon videokooste.

Heippa pennut!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti