Sijaiskotipennut lähti (14.3-6.6) | PoPoPet


Moikka! Tänään on se päivä, kun pennut lähtivät yksitellen uusiin koteihin! Haikea fiilis, mutta myös helpottunut. Aamulla olin unohtanut pistää herätyskellon soimaan, mutta onneksi mies herätti mennessään töihin. Eilen oli tosi kiireinen päivä, koska halusin ottaa yhteiskuvia ja piti kasata paketit sekä sopimukset valmiiksi. Jos minulle joskus tulee vielä sijaiskotipentueita, niin hoidan asiat päiväjärjestyksestä viikkoa ennen lähtöä!

Minulla oli 50 minuuttia aikaa valmistautua ensimmäisen pennun Olafin lähtöön. Uusi omistaja oli tuonut meille illaksi skumppaa ja suklaata, että saan rentoutua päivän päätteeksi. Kassissa oli mukana myös ihana piirustus omasta kissastani Simbasta. :) Ajattelin ripustaa sen seinään muiden kissajulisteiden joukkoon. Kaikin puolin mukava yllätys! Nouto tapahtui niin sujuvasti sopimuksia kirjoittaessa ja kävimme läpi vielä rokotuskorttia sekä pentupaketin sisältöä.

Ilmoitin Tianan hakijalle, että voimme aikaistaa hakua pari tuntia. Eihän siinä suotta viitsinyt odotuttaa kauemmin, koska perheen lapset oli laskeneet päiviä (tai minuutteja) kuin kuuta nousevaa. Kuulin omistajalta, että siellä oli edellisenä iltana kuulutettu tätä hetkeä ainakin 20 kertaa. Unetkin taisi olla melko vähissä. Perhe oli koonnut minulle kissakassillisen mistä löytyi patsas, vihko, korvikset, magneetteja ja samaan aiheeseen sopiva kahvimuki. Eteisessä huomasivat lähtiessään kissasilmälasit jotka olivat myös meinanneet ostaa lahjaksi. :D Saatoin ehkä herkistyä, kun pojan kirjoittamassa kortissa luki "Kiitos kun hoidit Tianaa ja muita kissoja".

Svenin omistajat toi mukanaan lahjoituspyyhkeitä / petivaatteita ja mattoja joita toimitan jossain vaiheessa PoPoPetille. Niistä on paljon hyötyä silloin kun syntyy pentuja tai toimii pehmusteina myös siileille. Pariskunnan kanssa ollaan myös keskusteltu, että voivat tarvittaessa tuoda pennun ja oman kissansa meille hoitoon lomamatkojen ajaksi. Sven saattaa siis jatkossakin vierailla sijaiskodissa, jos sellainen sauma tulee. :) Kirjoiteltiin tuttuun tapaan sopimukset valmiiksi, että pariskunta pääsee viettämään laatuaikaa uuden perheenjäsenen kanssa.

Viimeisenä lähti Kiara samalle päivää. Nuori pari on vähän kauempaa kuin Oulusta, niin matkaan menee aikaa. Pientä tähtisilmää tulee tietenkin ikävä kuten kaikkia muitakin. Jännittivät, että miten oma kissa tulee suhtautumaan tulokkaaseen. Puhuttiin myös mahdollisesta leikkausajankohdasta jonka yhdistys vielä kustantaa kokonaissummasta. Tavoitepainoon on vielä kuitenkin matkaa, joten seuraava eläinlääkärikerta on 3 viikon päästä, kun muistuttelen tehosterokotteista. Pyysin kaikkia omistajia ilmoittamaan kuulumisia lähipäivinä, että tiedän kotiutumisen sujuneen.

Ikävä ja suru puserossa jäljelle jäi vielä Nala. Viides pentu kotiutuu äitini luokse juhannusviikolla. Ehkä myös Elsa-emolle pentujen lähtö ei ole niin shokki, koska sillä on vielä yksi hoidettavana. Seuraava etappi emolle on leikkuu ja uuden kodin etsintä. Jäljelle jäänyt kissaperhe saa kuitenkin vielä laatuaikaa keskenään. Saa nähdä miten Nala suhtautuu Kainuuseen jossa odottaa "seniorikissa" Misu. Mukava juttu, että meille jää yksi kissa sukuun. Saan seurata kehitystä ihan syntymästä loppuun asti. :)

2 kommenttia :

  1. Varmasti haikee fiilis mutta ihanaa että kaikki sai kodin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ikävä on, mutta kaikilta saanu kuulumisia. :)

      Poista