Porkkalaa ruisnapilla | Vegaaninen ruokaohje


Porkkala eli vegaaninen lohta muistuttava porkkanasuikale oli viime joulun ihme. Tarjoiltiin tätä joulupöydässä ja isovanhemmatkin olivat yllättyneitä, että oli hyvää. :) Tämän buumin takia vegaanit metsästivät kissojen ja koirien kanssa Poppamiehen nestemäistä savuaromia. Ohje on hyvin yksinkertainen, mutta porkkanat joutuu olemaan uunissa pitkään. Sen jälkeen ne silputaan, marinoidaan ja annetaan olla jääkaapissa. Tarjoilen näitä mielellään ystäville ruisnappien kanssa. Porkkalan höysteeksi tulee myös vegaanista tuorejuustoa, punasipulia, tilliä ja tarvittaessa ripaus sitruunaa. Viimeksi tarjosin alkupaloja syntymäpäivilläni ja piti käyttää tahdonvoimaa, että maltoin säästää niitä vieraiden tuloon asti. :D Porkkalaa voisi hyödyntää myös pilkkomalla sitä perunasalaatin sekaan, että saisi lohimaisen täytteen. Variaatioita on loputtomasti!

Porkkala (porkkanalohi)

paksuja porkkanoita
merisuolaa
1 rkl rypsiöljyä
2 tl nestesavua (itse laita 1 tl)
1 tl valkoviinietikkaa

+ lisäksi tekstissä mainitut höysteet

1. Pese porkkanat, mutta älä kuori.
2. Laita uuni 175 astetta ja ota uunivuoka esiin.
Levitä pohjalle merisuolaa, lisää porkkanat ja päälle
lisää merisuolaa kunnes peittyvät. Paista 1,5 h.
3. Irrota porkkanat suolakuoresta ja anna hieman levähtää.
4. Kuori porkkanat parhaasi mukaan ja leikkaa
suikaleita esimerkiksi juustohöylän avulla.
5. Sekoita rasiaan / lasipurkkiin rypsiöljy, nestesavu ja valkoviinietikka.
Lisää porkkanasuikaleet ja anna marinoitua jääkaapissa muutama päivä.
6. Tarjoile haluamallasi tavalla!

Oletko aiemmin törmännyt porkkalaan?

2 kommenttia :

  1. Mä tein tätä myös viime jouluna ja varmasti teen seuraavanakin! Itse tykkäsin tosi paljon :) Tää ruisnappivinkki oli hyvä, pitää laittaa muistiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä on kyllä herkullisia ja ihan muutoinkin kun jouluna! :) Kiva kun tykkäsit!

      Poista