Lavallinen lahjoitusruokaa | PrimaCat


Yhteistyössä PrimaCat

Moi! Meidän kissataloudessa kannatetaan kotimaista Deluxe PrimaCatin kaltaista vaihtoehtoa, kun on aika kääntyä lähikaupan tarjonnan puoleen. Heidän kampanjointinsa on tehnyt suuren vaikutuksen, sillä nettisivut on täynnä vinkkejä nirson kissan ruokintaan. Facebookissa on kuukausittain kilpailuja missä voi voittaa tuotepalkintoja kissalleen ja yritys järjestää myös paljon hyväntekeväisyyskampanjoita. PrimaCatin tavoite on ollut alusta asti tuoda laadukas kissanruokavalikoima kaikkien saataville.

Toimin ylläpitäjänä eräässä 23 tuhannen jäsenen ryhmässä ja huomaan päivittäin kissanomistajien kyselevän parempia markettiruokavaihtoehtoja lemmikilleen. Moni kompastuu tässä vaiheessa siihen oletukseen, että heillä ei ole varaa ruokkia kissaa hyvin. Ostopaikka ja hinta ei aina määrää laatua, vaan tuotesisältö. Entinen ruokavalio on saattanut aiheuttaa nirsoilua, karvanlähtöä, mahavaivoja, silmien rähmimistä tai kissa ei ole enää yleisvoinniltaan virkeä. Kaikenlaiset vaivat on korjattavissa ja ennaltaehkäistävissä ihan kotikonstein, koska hyvinvointi lähtee oikeanlaisesta ruokavaliosta. Tietenkin kissan ollessa kipeä pitää konsultoida ensin eläinlääkäriä. Kannattaa olla kriittinen ja tutustua eri lähteisiin, kun etsii kissalleen terveellisempää vaihtoehtoa. Ruoka ei saisi sisältää suuria määriä viljoja, sokeria tai kasviperäisiä ainesosia. Ne ovat vain halpa täyteaine, jota yritykset pistävät ruokiin ja mitä kuluttajat eivät välttämättä osaa kyseenalaistaa. Kissa on kuitenkin lihansyöjä, joten pääainesosana pitäisi olla mahdollisimman paljon lihaperäistä proteiinia. Lemmikin ruokinnan suhteen ei tarvitse olla ravitsemuksen asiantuntija, mutta pienellä vaivalla voi tehdä fiksumpia valintoja. 

PrimaCat lahjoitti pyynnöstäni lavallisen märkäruokaa ja herkkuja
Oulun alueen vapaaehtoisvoimin toimivalle yhdistykselle
PoPoPet ry. Kodittomat kissat kiittää! 


Tutustu PrimaCat Tartu tassuun -projektiin Facebookissa
PrimaCat tukee Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistystä lahjoittamalla 
jokaisesta myydystä tuotteesta 1 sentin eläinsuojelutoimintaan.

Kodittomia kissoja pelastavilla yhdistyksillä on aina suurin tarve märkäruoalle. Sitä kuluu eniten, sillä varsinkin populaatioemojen ravinnontarve on tavallista huomattavasti suurempi koko tiineys- sekä pentuajan. Kissanpennun energiantarpeen vuoksi se vaatii paljon enemmän ruokaa lähes ensimmäiseen ikävuoteen asti. Eläin hyötyy paljon enemmän siitä, että sitä ruokkii sille lajityypillisesti sopivalla ruoalla. Vatsa pysyy kylläisempänä pidempään, elimistö pystyy hyödyntämään lähes kaiken ja sitä kautta kissa voi terveellisemmin. Lihaisaa ruokaa pystyy tarjoamaan vähemmän, koska verrattuna höttöruokaan se ei tule heti toisesta päästä ulos sulamattomana ja haisevana tuotoksena. Hyvällä ruokinnalla säästää hiekkakuluissa ja parhaimmassa tapauksessa välttyy myös turhilta eläinlääkärikäynneiltä. 

"Nyt on kissoille ruokaa!", tokaisi postimiehet, kun euronlavaa lastasivat eteiseeni. Olin suoraansanottuna mykistynyt tästä lahjoituksen määrästä. PrimaCatin väki muisti yhdistyksen lisäksi myös omia kissojani, koska nämä karvapeput tietävät herkkujen päälle. Bellan ja Felixin suosikkeja on ehdottomasti Deluxe PrimaCat valikoimasta 50 gramman annospussit. Simba tykkää enemmän patee-purkin koostumuksesta. Kuivaruokaa meillä käytetään ainoastaan kissan aktivointiin. Lemmikkiä kannattaa aktivoida ruoan avulla piilottamalla herkkuja ympäri asuntoa. Kissa saa mielihyvää kun se saa metsästää, etsiä ja käyttää muutoinkin aistejaan löytäessään herkkuja ympäristöstään. 


Sanomattakin selvää, että päivän paras asia kissojen mielestä oli myös ruokien mukana tulleet pahvilaatikot. Kissojen uudesta yksiöstä tuli persialaisten veljeksien välillä tappelu ja nuorimmainen aina voittaa. Felix viihtyi lootassaan useita tunteja nukkuen ja Simba tyytyi makaamaan vieressä odottaen pahvisen asunnon vapautumista. :)

Kirjoittelen PrimaCatin tuotteista vielä tarkemman arvostelun, kun ollaan testailtu kissojen kanssa vähän enemmän postissa tulleita uutuuksia. Aihe on lähellä sydäntä ja kissojen ruokinnasta oppii aina jotain uutta, kun tutkii ja kyseenalaistaa sitä mikä kissalle sopii. 


Maistuuko sinun kissallesi?

2 kommenttia :