Elsa ja Mulan vaihtoivat sijaiskotia ja saivat ikiomat kodit! | PoPoPet

5.3-21.6.2017 / sai kodin syyskuussa
Terve! Ajan tasalla pitäminen on saattanut aika ajoin unohtua, mutta kesän aikana on tapahtunut muutamia "vaihtareita". Onneksi meillä sijaiskodeilla on yhteisen päämäärän lisäksi niin tiivis se yhteisö, että voimme keskustella keskenään kissojen tilanteista. Ensisijainen tavoite on saada kissoille se väliaikainen majoitus, mutta kaikki sijaiskodit ei ole kaikille kissoille sopivia. Sen näkee vasta oikeastaan sitten, kun on jo elänyt kissan kanssa jonkin aikaa. Silloin voidaan yhdessä tuumailla, että onko esimerkiksi sijaiskodien omien kissojen ja sijaiskotikissojen kannalta parasta tehdä muutoksia.

Kesäkuussa tuli vastaan sellainen tilanne, että Elsan voisi kesynä kissana siirtää odottamaan kotia toiseen paikkaan. Tällä tavalla minulle aukeaisi mahdollisuus ottaa vähän hankalampia tapauksia. Sillä tarkoitan sellaisia, jotka on arkoja ja villiintyneitä. Jotkut sijaiskodit nimittäin haluaa helpompia tapauksia ja jotkut vaikeimpia riippuen omasta elämäntilanteesta sekä kokemuksesta. Elsan otti ilomielin vastaan eräs sijaiskotia pystyssä pitävä nainen. Saatiin sieltä silloin kuulumisia, että emo jopa leikkii rennommin ja köllöttelee päivät pitkät. Rakastaa harjaamista ja märisee välillä halutessaan vaan lisää rapsutuksia. :D Painokin on palautunut jo normaaliksi pentujen imetyksen jälkeen. Elsa sai lopulta myös ikioman kodin! 

8.6-17.7.2017 / sai kodin joulukuussa
Meille saapui kesäkuussa Mulan neitokainen, joka on asunut ihmisten kanssa aikaisemmin. Sitä ei tiedetty, että onko 7-vuotisen elonsa aikana elänyt muiden kissojen kanssa. Täällä sijaiskodissa se ärhenteli muille kissoille ja ajattelin, että on vain ajan kysymys milloin tottuu. Mulan nukkui tiiviisti yöt minun kainalossa ja ajoi muut kissat pois, jos ne yritti samaan sänkyyn. Välillä kilppari pelkäsi muita, mutta välillä myös koki tarvetta puolustautua hyökkäämällä. Ihmisiin se on kuitenkin todella kiintynyt, joten hakusessa oli loppuelämän paikka missä ei ole muita kissoja. Sain ehdotuksen toisesta sijaiskodista missä ei ole muita eläimiä ja se oli enemmän kuin olisi uskaltanut toivoa. Vietiin Mulan sinne tutustumaan ja hetken kiertelyn jälkeen se meni sängylle lepäämään. Sain kuulumisia, että emännän kanssa katsoivat iltaohjelmia ja menivät aikaisin nukkumaan neidin tiiviisti käpertyessä kainaloon. Mulan oli myös alussa hyvin laiha kissa, mutta ravitseva ruoka on tehnyt tehtävänsä ja kilot nousseet. :) Kilpparineitikin sai lopulta ikioman kodin ja kiertolaiselämä päättyy.

Näiden "vaihtareiden" takia pystyin ottamaan kissapopulaatiosta tulleen poppoon ja varaamaan niille erillisen huoneen. Meillä on loppuvuodesta ollut nyt useita kissoja ja etenkin kissaperheitä, jotka tarvitsivat kesytystä. Hommaa on riittänyt, mutta olen onnellinen, että niin moni on päässyt jo loppuelämän koteihin. Se tässä on homman ydin ja kaikki ympärillä olevat ihmiset jotka tekevät tätä auttamistyötä suurella sydämellä.

Onnittelut Elsa ja Mulan! 

2 kommenttia :