Joulufiiliksiä | 2017


Moikka! Oliko kaikilla kiva joulu? Olin ennen joulua jo haaveillut aaton riisipuurosta, joulusaunasta ja tunnelmallisista telkkariohjelmista käpertyneenä sohvalle. :) Meillä vietettiin hyvin perinteistä aattoa Kainuussa ja kissat olivat tietenkin mukana tohinoissa. Katselivat ihmeissään joulukuusen koristeita ja lahjapakettien rapinaa. Autoin äitiä tekemään jouluruokia, sillä halusin tietenkin oman vegaanisen silauksen asioihin. Syön kalaa, mutta suosin yleensä kasvispainotteista ruokavaliota. Iskän tekemä savustettu lohi on kyllä ympärivuotinen herkku. Isovanhemmilla on tapana tulla aattona syömään ja he tuovat laatikot sekä riisipiirakat pöytään. Vaihdellaan myös perinteisesti lahjakassit ja oli ihan vaan mukava vaihdella kuulumiset mummin sekä ukin kanssa pitkästä aikaa. 


Valmistin joulupöytään (kaura)kermaperunoita, porkkalaa ja saaristolaisleipiä, pastasalaattia, luumurahkaa (ilman maitotuotteita) sekä autoin sienisalaatin tekemisessä. Erilaisista kokeiluista taitaa muodostua uudet suosikit meidän aaton tarjoiluun. :) Laitettiin pikkuveljelle terveiset joulupöydästä, koska hän on tällä hetkellä kaukana Suomesta. Ehkä ensi vuonna on taas koko perhe koolla!


Kissoilla oli pientä mahatautia joulun alla ja mietittiin, että pitääkö lähteä eläinlääkäriin. Bella yökkäili ja maha oli löysällä. Ruoka ei sille ensin meinannut maistua, mutta seuraavana päivänä virkosi. Seuraavaksi Simballe iski samat oireet, mutta sekin alkaa jo toipua. Tämän takia kannattaa kaapissa olla Nutri-Plus geeliä, joka sisältää vitamiineja ja kivennäis-, sekä hivenaineita. Katsotaan sairastaako Felix myös tämän omituisen yhden päivän jutun kunnes tilanne normalisoituu. Äitin touhukaksikko oli virkeinä ja ihmeissään, kun persialaiset saapuivat taas saman katon alle. :)


Kuistilla oli iskän tekemä tonttu ja pöllö, jotka toivotti kaikki vieraat tervetulleeksi. Taideteos on hieno varsinkin pimeällä tontun valaistessa rappusia. Vihdoin ja viimein vierailin myös hautausmaalla, kun kynttilämeri oli kauneimmillaan. Joulukuu on mennyt kyllä todella nopeasti ja vuosi on kohta vaihtumassa. Ensi vuosi tulee olemaan mielenkiintoinen, koska se merkitsee minulle yhden asian loppumista ja uuden jutun jännittämistä. En tiedä vielä itsekkään miten nämä asiat lopulta tulevat vaikuttamaan tulevaisuudessa, mutta kaikki varmasti kääntyy aina parhain päin. Minulla on suuri luottamus siihen ja tietenkin itseeni, että osaan tehdä oikeita päätöksiä. :)


Mitä sinun jouluun kuuluu?

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti