Suunnittelu alkutekijöissään | Häät 2018


Moi! Blogin puolella on ollut hienovaraista vihjailua jo jonkin aikaa, mutta meidän häät ei ole mikään suuri yllätys tai salaisuus. Perhe ja ystävät ovat varmasti sitä mieltä, että oli jo aikakin. :D Ollaan seurusteltu Tuomon kanssa jo vuodesta 2008. Kihlauduttiin, kun 8. vuosipäivä koitti. Tänä vuonna tulee siis 10 vuotta siitä kun kokeiltiin toimiiko tämä suhde. Täytyy sanoa, että en olisi ikinä uskonut tästä kehkeytyvän jotain näin tasapainoista ja hyvää. Olen luonteeltani hyvin temperamenttinen, joten mukavaa kun joku on kestänyt sitä näinkin kauan. :D Ei olla nopeasti sitoutuvaa sorttia ja avioituminen on meille vaan sellainen juttu, että tehdään tästä nyt jotenkin virallista. Kirkkohäät oli ehdoton ei, joten käymme maistraatissa ja juhlimme läheisten ihmisten kanssa. Meille se merkitsee mukavaa päivää perheen ja ystävien kesken. Juhlittiin silloin aikoinaan myös valmistujaiset ja ylioppilasjuhlat samassa paikassa. Häiden suunnittelu on aika alussa, mutta olen innoissani kaikesta saamastani inspiraatiosta. Häämekon löytyminen oli suorastaan lottovoitto ja sen jälkeen olen vaan pyörinyt omissa haavemaailmoissani.

Millä mallilla asiat ovat tällä hetkellä?

Vieraat
Kutsulista on puoliksi tehty, koska siitä puuttuu vielä Tuomon näkemys. Toivottavasti vieraat saavat kutsut tänä vuonna eikä kahdeksan vuoden päästä.

Paikka ja ajankohta
Päätetty ja varattu. Ajankohdan päätin paljastaa vasta sitten, kun kutsut on lähetetty.

Vaatetus
Hääpuku löytynyt ja inspiraatiota meikkiin sekä hiuksiin. Kengät vielä etsinnässä.
Sulhasen pukua ja kenkiä ei ole vielä etsitty.

Maistraatti
Ei ole vielä varattu. Mietin, että sopiiko sen hääpäivän aamulle vai käydäänkö jo aikaisemmin.
Paikan päälle saapuu 4 todistajaa.

Kaaso ja bestman
Päätetty.

Ruoka ja juoma
Alustavaa listaa on pohdittu, mutta ei mitään määriä tai loppukustannuksia.

Pitopalvelu
Tehdään varmaan itse aika paljon ja paikan päällä seisova pöytä. Ei lämmintä ruokaa, vaan ainoastaan suolaista ja makeaa kaikille isoon tai pieneen nälkään. Päivällä olisi kakkukahvit niille jotka piipahtavat ja illalle alkoholipitoinen tarjoilu.

Valokuvaaja
Vaihtoehtoja ollut mietinnässä, mutta mahdollisimman budjettiin sopiva vaihtoehto löytymättä.

Koristelu
Värimaailma on päätetty ja nettisivuja löytynyt mistä voisi tilata somisteita pääpaikalle. Rakennus pitäisi käydä vielä kuvaamassa, että tietää miten sitä pystyy somistamaan. Ollaan juhlittu siellä aikaisemminkin, mutta en juuri muista tiloista mitään.

Musiikki
Soittolistaa olen pikkuhiljaa rakentanut ja paikalla olisi myös karaokelaitteet. Toiveena olisi, että sisätiloissa soi musiikki ja ulos johonkin telttarakennelmaan tulisi karaoke halukkaille. Sää pitää ottaa huomioon.

Kutsut
Suunnittelen ja teen itse, koska kuitenkin graafisen suunnittelun ammatti taustalla.

Ohjelmisto
Alustavia ideoita löytynyt Pinterestistä ja kaaso myös ehdottanut hauskan jutun. Karaoke on tietenkin osa iltaviihdettä. Tarkoituksena olisi suorittaa myös jonkinlainen häätanssi paikan päällä. :D

Mietittävää on siis vielä paljon, mutta onneksi vanhemmat auttavat häiden suunnittelussa. Ensimmäinen palaveri oli joulukuun puolella, että tiedetään mihin suuntaan häät on menossa. Suurin stressin aihe on tähän mennessä ollut kutsulista ja majoittautuminen. Mielessäni olen suunnitellut budjettia häille, että se pysyisi mahdollisimman kohtuullisena, mutta yllätyksiä voi aina tulla loppua kohden. Otan myös vinkkejä vastaan, jos joku hääpari tietää mitä kannattaa ottaa huomioon!

19 kommenttia :

 1. Ymmärsinkö oikein, että teillä ei ole kirkkohäitä? Onko teidän hääjuhlanne pääasiassa jossain päättämässänne paikassa juhlimista? Että juhlat ovat muuten perinteiset, mutta kirkko puuttuu? En kysy tätä siksi, että se olisi mitenkään huono juttu, päin vastoin! Itse olen vain jäänyt siihen ajatukseen, että jos ei ole kirkkohäitä, ei kannata olla kaasoja ym. Itse siis en tule kirkkohäitä pitämään kun se aika koittaa ja olen harmitellut, ettei voi juhlia perinteisesti :D En ole edes ajatellut, että näinkin voisi tehdä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärsit joo! :D Eli ei kirkkohäitä, vaan maistraatissa käydään. Vanhemmat kävi myös aikoinaan maistraatissa ja juhlapaikka oli vanha koulurakennus. Se itse liiton toteenpano maistraatissa on kuulemani mukaan aika lyhyt tilaisuus ja sopivan yksityinen, mutta vähintään 2 todistajaa pitää olla paikalla. :) Sieltä sitten olisi tarkoitus siirtyä vuokraamaamme juhlapaikkaan joka on sama kuin missä juhlittiin minun valmistujaisia ja Tuomon ylioppilasjuhlia aikoinaan. :) Tiedän myös lähipiiristä sellaisen, että menivät salaa maistraatissa naimisiin ja juhlapäivän pitävät myöhemmin.

   Kaasolle ja bestmanille hommaa kuitenkin riittää, vaikka ei kirkossa käy! He ovat mukana pukujen valinnoissa, hääpäivänä kaaso auttaa pukeutumisessa ja kaason kanssa voidaan yhdessä meikata tai käydä laitatuttamassa hiukset. Kaason ja bestmanin hommiin perinteisesti kuuluu myös polttarit, kutsujen kanssa auttaminen, vieraiden kysymyksiin vastailu, hääpaikalla ohjelman juontaminen ja sängyn koristelu hääyötä varten. Se tietenkin riippuu sitten siitä miten vastuualueet haluaa jakaa ja mitä kaaso / bestman on kykenevä tekemään. :D

   Toivottavasti tästä oli apua ja hyötyä!

   Poista
 2. Kiva lukea hääsuunnitteluistanne, ja on kyllä niin kiva blogi, että jään seurailemaan! Ajattelin kysäistä, as a fellow bride to be, että millaista budjettia ootte suunnitelleet? Me mennään heinäkuussa naimisiin, ja kutsuttuja vieraita on noin 50. Näin etukäteen ollaan varauduttu budjetissa viiden tonnin yläkattoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia ja onneksi olkoon myös tulevalle morsiamelle! <3 Minun päässä pyörimäni budjetti olisi tonnin luokkaa, mutta luulen sen kipuavan lopulta kahteen tonniin ja sen yli ei mennä. Vieraita tulee arviolta 30-40.

   Onko teillä kirkkohäät? Ja tarjotaanko paikan päällä lämmin ruoka? Livebändi?

   Me ei olla vielä päätetty ostetaanko esim. uusia sormuksia vai mennäänkö näillä kihlasormuksilla. :D Juhlapaikka saatiin myös edullisesti käyttöön. Voi olla, että ruoka ja juomapuoli voi olla isompia yllättäjiä budjetin kannalta kuin on alunperin ajatellut. Mitään määriä ei olla nimittäin vielä katsottu.

   Poista
  2. Me järjestetään kirkkohäät, ja varattiin juhlapaikaksi pikkukylän työväentalo. Lämmin ruoka ja hääkakku tarjotaan, ja pelätään, että pelkästään niihinkin menee pari tonnia rahaa. Plus tietenkin juomat päälle. Täällä Porissa tuntuu tuo catering olevan aika lailla 35 e / vieras, joten siitä on näillä näkymin tulossa ISO kuluerä.

   Livebändiä emme ota, vaan soitamme omia soittolistojamme kunnon kaiuttimista. Meillä myös sormukset on mietinnässä ja vaatetus, mutta niissä yritetään päästä mahdollisimman halvalla - meidän kihlasormukset olivat titaania ja maksoivat parikymppiä, joten tuskin vihkisormuksistakaan hirveän kalliita tulee :D

   Poista
  3. Meille oli aluksi jo aika selvää, että lämmintä ruokaa ei tule. Se osaltaan helpottaa, että emme välttämättä tarvitse ollenkaan pitopalvelua. Paikalla kun olisi vaan seisova pöytä mistä vieraat voi omatoimisesti hakea ruokaa ja ehkä pöydässä voisi olla ohje minne toimittaa likaiset astiat. Olemme oikeastaan miettineet, että päivävieraat saavat käyttää lasiastioita ja illalle kun tulee alkoholitarjoilu, niin olisi vaan pahvisia versioita. :D

   Toi soittolista on kyllä hyvä! Kaikille tuttua musiikkia. :) Meidän kihlasormukset maksoi myös parikymppiä ja olivat vielä Timanttisilla -30% alennuksessa. :D Häämekkoon meni se 200€, mutta tein siinäkin vähän säästöä, koska olin ensin vilkuillut netistä yhtä mekkoa 255€. Miehen pukuun varmaan uppoo saman verran, mutta sillä taitaa kuitenkin kaapista löytyä valkoinen aluspaita ja kengät. Mietin myös, että säästää myös siinä, jos laitan itse kynnet ja meikit, mutta hiukset jättäisin parturi-kampaajalle joka on tuttuni. Ihan mielenkiintoista on budjetin suunnittelu. :D Millaista vihkisormusta olet ajatellut?

   Poista
  4. Toi ruokailusysteemi kuulostaa kyllä kätevältä! Meillä vaan on se, että ei haluta yhtään miettiä ruokia hääpäivänä ja ei haluta pyytää vieraista ketään hoitamaan ruokapuolta, vaikka miehen veli onkin kokki.

   Mies on puhunut, että sen sormus voisi olla titaanikantasormus, eli ihan parin kympin hankinta. Mä olen miettinyt sormusta paljon, ja haluun jotain hiukan erikosempaa. (Sormusta mietin muuten blogissanikin; https://notsodamnmainstream.blogspot.fi/2018/01/haat-2018-alternatiivisia-sormusunelmia.html ) Nyt äiti löysi mun mummun jäämistöstä spektroliittikaulakorun, ja kyseli työpaikallaan (Timanttisilla), mitä sen teettäminen sormukseksi maksaisi, ja hinta-arvio on kyllä niin hyvä, että täytyy vähän fundeerata :D

   Poista
  5. Meille varmaan tulee ainakin pari isoa lohivoileipäkakkua ja suolaiset jutut yritän toteuttaa vegaanisena, koska suosimme miehen kanssa sitä ruokavaliota. :D Makeimpia juttuja varmaan saa vanhemmat miettiä ja toteuttaa ja osan voi ostaa valmiina (karkit ym). Pitäähän siinä monta tekijää ottaa huomioon, että selviävät suurin osa huoneenlämmössä ja ei olisi hirveää urakkaa lämmittää uunissa mitään.

   Uuuu! Minäpä käyn lukaisemassa. :)

   Poista
 3. If you are going for finest contents like I do, only pay
  a quick visit this web page everyday since it presents feature contents,
  thanks

  VastaaPoista
 4. I have read so many posts about the blogger lovers except this article
  is really a nice piece of writing, keep it
  up.

  VastaaPoista
 5. I got this site from my pal who shared with me regarding this
  web page and now this time I am browsing this web site
  and reading very informative content at this time.

  VastaaPoista
 6. Thanks for sharing your info. I really appreciate your
  efforts and I will be waiting for your next post thank
  you once again.

  VastaaPoista
 7. Because the admin of this web site is working, no doubt very soon it will be well-known, due to its quality contents.

  VastaaPoista
 8. I savor, result in I discovered just what I used to be taking a look for.
  You've ended my four day lengthy hunt! God Bless you man. Have a nice day.
  Bye

  VastaaPoista
 9. You should take part in a contest for one of the
  best sites online. I'm going to recommend this blog!

  VastaaPoista
 10. It is perfect time to make some plans for the future and it's
  time to be happy. I have read this post and if I could I
  want to suggest you some interesting things or
  tips. Maybe you could write next articles referring to this article.
  I want to read even more things about it!

  VastaaPoista
 11. Having read this I believed it was rather enlightening. I appreciate you taking the time and
  effort to put this short article together. I once again find
  myself personally spending a lot of time both reading and
  leaving comments. But so what, it was still
  worthwhile!

  VastaaPoista
 12. Keep on writing, great job!

  VastaaPoista
 13. Saved as a favorite, I like your web site!

  VastaaPoista