Kutsu häämessuille | Areena Oulu


Moro! Osallistuin arvontaan missä voitin kaksi lippua 3.2. järjestetyille häämessuille. Tuomo ilmoitti jo aika ajoissa, että hän ei liity seuraan. :D Pyysin kaasoa mukaan ja meillä oli oikein mukavaa kun tapahtumapaikalle päästiin. Ensimmäisenä silmään osui katosta roikkuvat häämekot jotka oli toinen toistaan kauniimpia. Minä en perinteiseen valkoiseen mekkoon pukeudu, mutta se on varmasti monille se ainoa oikea valinta. Tapahtumassa oli myös jonkin verran ohjelmaa, mutta The National Wedding Show jäi meiltä näkemättä. Keskityttiin kiertelemään ständejä ja käytiin aika monien ihmisten juttusilla keräämässä ideoita omiin häihin. :) Melkein jokainen kysyi, että "onko jo hääpäivä ja paikka päätetty?" Kaikilla pisteillä oli myös jonkinlainen arvonta pystyssä. 


DUO Jukka & Julia oli paikan päällä esittämässä suomalaisia ja englannin kielisiä tunnettuja rakkauslauluja. Näitä kuunnellessa pystyin kuvittelemaan jo itseni hääpäivän tunnelmiin. :)


Tapahtumassa oli myös muutamia esimerkkejä pöytäkoristeluihin, kukka-asetelmiin ja monia asioita pystyy myös vuokraamaan hääpäivää varten. Jos jollakin on häät tulossa, niin kannattaa vilkaista Facebookin hääkirppiksiä, jos ei itse tahdo käyttää aikaansa koristeiden tekemiseen. Olen huomannut hääryhmää selatessa, että meitä morsiamia on kahdenlaisia. Jotkut askartelevat kaikki ihan alusta asti ja muut yrittävät päästä mahdollisimman vähällä. En näe mitään vikaa kummassakaan tavassa, koska jokaisella on kuitenkin sama tavoite eli päästä nauttimaan pääpäivästä. :)


Anna's Darling oli yksi parhaista pisteistä missä oleskeltiin kaason kanssa. Tarjolla oli ainakin kolmea erilaista kuohujuomaa. Maistoimme mesiangervoa (kuulin ensin, että kaaso sanoi mesiankeriasta), kuusenkerkkää ja kuusenkerkkätervaa jotka löytää myös nimellä Willimaku. Kaaso rakastui kuusenkerkkätervaan ja minulle se oli aivan liian vahvaa. Luulin ensin tykkääväni mesiangervosta, mutta jo toisen maistelutuokion jälkeen se olikin turhan makea. Kuusenkerkkä oli raikkaampi, joten ostettiin omat suosikkikuohujuomat kotiin asti. 


Käytiin muutamalla korupisteellä ihastelemassa valkokultaisia sormuksia. Sieltä sai jo hyviä ajatuksia siihen, että minkälainen hely kävisi kihlasormuksen pariksi. Meille hääsormuksien hankinta ei ole kuitenkaan ensimmäisenä listalla. Yksi sormus oli ylitse muiden, mutta en ole satsaamassa yli 500€ sormukseen, vaikka siitä olisi saanut 25% alennuksen. Meidän kihlasormukset maksoi vaan pari kymppiä, joten odotan kun kohdalle sattuu joku edullisempi sen kaveriksi nimettömään. Tapahtumasta jäi kuitenkin paljon käteen, nimittäin uudenlaista inspiraatiota!

Mikä sinusta on tärkeintä häiden suunnittelussa?

2 kommenttia :

 1. Häämessuilla on kyllä tosi kiva käydä, mäkin kävin täällä Porin päässä järjestettävillä häämessuilla ja Love me do -messuilla Helsingissä. Sääli vain, että sellaista erilaista tyyliä edustavia morsiamia ei noilla huomioida lähes yhtään, vaan kaikki menee perinteisen kaavan mukaan.

  Mun mielestä tärkeintä häiden suunnittelussa on se, että häät ovat oman näköiset ja perinteitä otetaan mukaan tasan sen verran kuin itselle tuntuu hyvältä. Mä olin vannonut, etten ikinä hankkisi valkoista hääpukua, mutta hupskeikkaa, sellainen tarttui mukaan käytettynä paikallisesta juhlapukuliikkeestä. Sen kaveriksi teen boleron, johon teen sellaisen makean mermaid-tyylisen helmi-statement-collarin, ja vietän hääpäivän paljain jaloin. Heittokimppukin toteutetaan pienellä twistillä, pukukoodi on vapaa ja pitsaa tarjotaan, vaikka kuinka vanhemmat valittaisivat karjalanpaistin puuttumisesta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei muuten totta! Ne häämessut menee aika perinteisellä tyylillä joten jos jotain olisi toivonut lisää, niin vähän erikoisempia mekkoja olisin halunnut nähdä paikan päällä. :) Mulle ei valkoista mekkoo tule, mutta olihan ne kieltämättä kauniita ilmestyksiä kun niitä kaason kanssa ihailtiin.

   Kuulostaa tosi kivalta kaikki tuo mitä olet kerinnyt jo omiin häihisi suunnittelemaan! Kuulostaa älyttömän persoonalliselta ja mukava kun osaat pitää omista ideoistasi kiinni, koska pitäähän hääparin saada ihan juuri sellaiset kemut kuin haluaa. :) Mullakin oli tänään taas mietintätuokio ja yritin koota kaikenlaisia ruokalaskelmia vihkon väliin, että alkaisi vähän budjettikin paremmin hahmottumaan. :D Häämessuilta saaduista lehtisistä leikkelin myös paljon ideoita leikkaa-liimaa-periaatteella. Oli tosi outoa pitkästä aikaa istua vaan pöydän ääressä vihkoa koristellen ja kirjoitellen värikkäillä tusseilla. :)

   Poista