Haaparannan reissu | Ikea & DjurMagazinet


Moikka! Ystävä oli kysellyt, että lähtisikö joku Ikean reissulle matkakaveriksi. Olen asunut Oulussa arviolta 5 vuotta, mutta en ole aikuisiällä kertaakaan pyörähtänyt Haaparannan puolella. Ollaan joskus nuoruudessa käyty äitin kanssa, mutta yleensä tehdään kesäreissut Kuopioon, koska siellä on Ikean lisäksi kauppakeskus Matkus. Kävin vähän aikaa sitten myös Vantaan Ikeassa, kun lähdettiin äitin kanssa reissuun. Haaparanta-Tornioon ajaa alle kahdessa tunnissa, joten päiväreissuna ihan hyvä ajomatka. Tämä reissu sai minut kyllä vakuuttuneeksi siitä, että kannattaa pyörähtää siellä useamminkin. Olin jo tietoinen siitä, että moni hakee Ruotsin puolelta halpaa limpparia ja energiajuomaa, mutta en tiennyt sen olevan niin edullista. Ikean ostoksista ja muista hankinnoista kirjoittelen vielä myöhemmin lisää.


Ikeassa viihdyttiin varmaan arviolta kolme tuntia. Hetken joutui totuttelemaan siihen, että kruunut pitää vaihtaa euroiksi, mutta pian "pilkkua siirtämällä" oppi hahmottamaan hinnan. 10 kruunua = n. 1€. Pyörähdettiin välillä syömässä ja jatkettiin kierrosta. Ihasteltiin olohuoneita joissa oli useampi lamppu luomassa tunnelmaa. Olen jo vähän aikaa haaveillut "halkaistusta" sivupöydästä, mutta tällä kertaa se ei vielä lähtenyt mukaan. Minulla on olohuoneessa myös seinä täynnä kissojen kuvia, mutta pitäisi saada aikaiseksi mitattua ne, että voisi ostaa kaikenlaisia kivoja kehyksiä. Meikkipöydälle olen myös haaveillut parempaa valaistusta, säilytysjärjestelmää sekä isoa hopeista peiliä. Matkaan tarttui paljon vaaleanpunaisia asioita, jotka kuvailen ostospostaukseen. Ystävän kanssa ihmeteltiin, että kuka voi edes käyttää pikakassaa ja lähteä Ikeasta muutaman tavaran kanssa. :D


Ikean takana takana sijaitsee mm. Iittala Outlet, DjurMagazinet ja Candy World joissa käytiin samalla reissulla. Pienen ajomatkan päässä oli myös Nuuskakaira, josta haettiin energiajuomaa ja limpparia ennen lähtöä. Muihin paikkoihin ei enää viitsinyt lähteä, koska alkoi jo rahat loppumaan ja ilta hämärtymään. :D


DjurMagazinet on hyvin varustettu eläinkauppa ja siellä oli myös pupuja sekä lintuja erillisissä tiloissa. Tuotteiden hinnat eivät poikenneet Suomen hinnoista, joten mukaan lähti vain lelu ja vähän ruokaa. Zooplus myy myös halvemmalla samoja tuotteita ja sieltä tulee aina tilattua kissoille kaikki tarpeellinen. Ystävälläni on kolme kissaa, joten ihasteltiin uusia kiipeilypuita ja haaveiltiin, että joku päivä voisi hankkia uusia telineitä vanhojen tilalle. :D Käytiin lässyttämässä ihanalle pupukaksikolle ja toteamassa, että lintu lemmikkinä ei ole edes vaihtoehto.


Ennen reissua kysyin netissä vähän vinkkejä, että missä kannattaa käydä. Sain heti parhaat vinkit, että mistä voin hakea halpaa juomaa: Nuuskakaira (limppari pantteineen n.10€/lava ja battery n.14€/lava) ja Candy Worldissa paremmat valikoimat (limppari n.11-15€/lava ja battery n.20€/lava). Karkkimaailmassa ei kuitenkaan herkkuhankinnoissa juuri säästä. Seuraavalle kerralle jää Maxi Icassa käynti ja luin, että sokeri, voi, näkkäri ja mehu on edullista Ruotsin puolella. Systembolaget myy kuulemani mukaan Suomeen verrattuna puolet halvempaa erikoisolutta ja muita alkoholituotteita voi löytää tarjoushinnalla. Ikeaa vastapäätä sijaitsee myös paikka nimeltä Rusta. Siellä myydään halpoja mattoja ja muuta sisustushömppää, joten ensi kerralla Ikean sijaan suuntana on paikat mitkä jäi tällä kertaa kokematta. :)

Otan vastaan lisää vinkkejä!

6 kommenttia :

 1. Ennen muinoin ukki kävi voita hakemassa Haaparannasta, kun oli edullista. Täältä itärajalta ei ehkä mikään järkevin vaihtoehto ainakaan nykyään, mutta ennen oli kaikki toisin :D

  Haaparannasta on aina pakko ostaa Ramlösaa ja sitten harmitella, kun ei ostanut enempää :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! :D Googlettelin myös tuon Ramlösä, että on hiilihapotettua vettä. Ruotsin puolella on kyllä laaja valikoima juomisten suhteen, että hyvä vaan kun nyt lähti lavallinen eri limppareita, niin pystyy rauhassa testailemaan mitkä on parhaita.

   Poista
 2. Limpparia on kannettu useammat kerrat, ja kerran jopa palautettiin kertyneet tölkit takaisin. :-D Iittala-outletista olen joskus löytänyt jotain hyviä löytöjä ja apteekissa on kiva pyörähtää vertailemassa hintoja ja tuotteita (siellä osa meidän reseptilääkkeistä nököttää hyllyssä ja toisinpäin). Rusta ja coop extra on myös ihan käymisen arvoisia kauppoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kyllä hämäävää, että Nuuskakairassa näytti kun limpparit olis 5€ + pantti ja hinnat kuitenkin kipusi siihen 10 euroon eli pitää olla tarkkana. Selvää säästöähän se tietenkin silti on, mutta kyltit joskus hämääviä! Ikean ostokset olivat kyllä aika tarkalleen sitä kuin laskimella laskinkin. :) Iittalassa ei ollu tällä kertaa mitään jännää, mutta oli ihan kiva sekin. Tuosta Coop extrasta en oo kuullukkaan ja Rustassa pitää kyllä ensi kerralla piipahtaa!

   Poista
 3. Täh ekaa kertaa hapitsulla mä vietin siellä lapsena paljon aikaa ku serkku asui siellä nytkin käyn joka kesä kun veli asuu perheineen siellä sekä toinen serkku ja tätini
  harmi ku öb lopettiin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ekaa kertaa aikuisiällä, mutta oon lapsena käynyt. :) Aion kyllä käydä vastaisuudessakin kun niin halpaa limsaa ja se sisustuskauppa pitää käydä kiertämässä!

   Poista