Hampaiden valkaisu | Hammaslääkäriasema Koulukadun Hymy OyYhteistyössä

Moi! Mietit varmaan kuvaa katsoessasi, että miten kukaan voi hymyillä hammaslääkärin penkissä? Asiakkaan on helppo hymyillä, kun pääsee hammaslääkäri Katriina Järvelän penkkiin operaatioon nimeltä hampaiden valkaisu! Henkilökuntaan kuuluu myös laaja kirjo muita hammaslääkäreitä, suuhygienisti, proteetikko sekä suu- ja leukakirurgi. Jo vastaanottohuoneessa minua odotti naisväen hersyvä nauru ja pian jo puhuttiin siitä miten on hyvä saada hampaat säihkymään ennen hääpäivää. Olen käyttänyt saman paikan palveluja jo vuosia ja on aina yhtä mukava käydä korjauttamassa hampaat sekä vaihtamassa kuulumisia. Takana on jo yksi hampaiden valkaisuoperaatio. Oma hammashistoriani on pitkä ja kivinen, joten hampaiden valkaisu kohottaa todella paljon itsetuntoa ja saa hymyilemään enemmän. Hammaslääkäriasema Koulukadun Hymy oli myös muuttunut viime kerrasta ja tiloja oli uudistettu.

Koulukatu 5 A 1, 90100 Oulu (Sijainti kartalla)
Avoinna arkisin kello 8-21.00 ja viikonloppuisin sopimuksen mukaan


Ovisummeria soittamalla pääsee kerrostaloon sisään ja kiipeää yhdet portaat ylös, niin vasemmalla on ovi auki hammaslääkäriasemalle. Uudistuksen myötä odotushuone oli vaihtanut paikkaa viereisestä huoneesta. Tila on hyvin pelkistetty, mutta siihen on luotu sopivasti pehmeyttä. Pöydällä on lukemista, jos saapuu paikalle liian ajoissa ja tietenkin esitietokaavake ensikertalaiselle. 


Pinkit yksityiskohdat tuovat leikkisyyttä koko yleisilmeeseen ja paikka on sopivan avara. Tiloista löytyy myös wc, keittiö, taukopaikka ja yhdestä huoneesta löytyi jokin hampaisiin liittyvä laitteisto.

Kaikkein paras asia on tietenkin asiakkaan penkki joka on verhoiltu pinkillä materiaalilla. Se myötäilee sopivasti vartaloa ja tukee selkää sekä käsiä oikealla tavalla. Penkissä joutuu välillä makaamaan pitkiäkin aikoja ja hampaiden valkaisuoperaatiolle oli varattu yhteensä 2 tuntia aikaa.


Kaikki mitä haluat tietää hampaiden valkaisusta

Hampaiden valkaisu on esteettinen hoito joka tapahtuu turvallisesti hammaslääkärin vastaanotolla tai kotivalkaisulla, jossa hampaille teetetään henkilökohtaiset liuskat. Hampaat on tarkistettava ja puhdistettava mm. hammaskivestä ennen valkaisua, koska se vaikuttaa suuresti lopputulokseen. Ennen valkaisua on hyvä syödä riittävästi, sillä operaation jälkeen ei saa syödä kahteen tuntiin ja on vältettävä värjääviä ruoka-aineita seuraavat pari päivää. Valkaisun aikana tai sen jälkeen hampaissa saattaa esiintyä vihlontaa / arkuutta, mutta se on hyvin yksilökohtaista. 

Ensin hammaslääkäri katsoo limakalvot ja kaikki hampaat läpi. Tarvittaessa ottaa myös röntgenkuvat.

1. Hammaskivi poistetaan ultraäänilaitteella ja käsi-instrumentilla tarkemmin. Ikenille levitetään pintapuudutevoidetta ennen toimenpidettä.
Hammaskiven poistaminen tuntuu osittain epämiellyttävältä, mutta kyllä pintapuudutevoide auttoi jonkin verran tilannetta.

2. Pinnoille suoritetaan hohkakivipuhdistus.
Hohkakivipuhdistus tuntui ihan miellyttävältä toimenpiteeltä, joten ei mitään moittimista.

3. Suuhun asennetaan suunaukipitäjä ja ikenet suojataan iensuoja-aineella.
Kyseinen hammaskapula saattaa näyttää ensikertalaiselle liian pelottavalta, mutta ei syytä huoleen. Se asettuu hyvin mukavasti suuhun ja hampaita on silloin helpompi käsitellä. Leuka ei päässyt väsymään tunnin kestävästä operaatiosta huolimatta. Suunaukipitäjän ollessa paikoillaan se ei tuota hankaluuksia, mutta jos laitetta siirretään käsin, niin suun reuna-alueilla tuntuu epämukavaa liikehdintää. Voi kuitenkin tarvittaessa huikata hammaslääkärille, jos haluaa pitää taukoa valkaisukierroksien välissä.

Iensuoja-aine kovettuu hampaiden reunoille, niin se on helppo irroittaa toimenpiteen jälkeen. Omatoimisessa kotivalkaisussahan ei ole minkäänlaista iensuojaa tarjolla.


4. Valkaisuaineena käytetään 35% vetyperoksidia (Perfect Bleach Office) ja sitä laitetaan kolmesti hampaiden pinnoille. Valkaisuaine saa vaikuttaa noin 15 minuuttia kerrallaan.
Ja sitten onkin odottelua, kun valkaisuaineen teho tekee ihmeitään hampaan pinnalla. Siinä saa tovin ihmetellä hammaslääkäriaseman kattoa ja kuunnella musiikkia radiosta. Olisipa katto vuorattu kaikenlaisilla julisteilla, niin niitä voisi katsella toimenpiteen aikana.

5. Valkaisua tehostetaan valokovettajalla.
Kolmannella valkaisukierroksella alahammasta vihloi viiden-kymmenen sekunnin verran. Siitä kannattaa ilmoittaa heti hammaslääkärille, niin hän pyrkii välttämään niitä alueita valokovettajalla.

6. Lopuksi hampaat saa fluoripinnoitteen.
Kun hampaan pinnalla ja syljessä on fluoria, niin hampaat kestävät happohyökkäyksiä paremmin. Sen jälkeen pääsee ihailemaan hampaiden lopputulosta ja miten valkoiseksi ne on muuttuneet vain parissa tunnissa!


Hampaiden valkaisun jälkeen

Hampaat ottavat takaisin valkaisun aikana menettämänsä nesteen, joten seuraavan kahden päivän aikana kannattaa välttää värjääviä mausteita, kahvia, tummaa teetä, punaviinia, mustikkaa, punajuurta ja vastaavanlaisia ruoka-aineita. Valkaisutulos voi pysyä hyvänä parikin vuotta, mutta vain hyvällä ylläpidolla. Tärkeintä on hyvä suuhygienia, värjäävien ruoka-aineiden vähentäminen sekä laadukkaiden valkaisevien hammastahnojen käyttö päivittäin. Ylläpitohoitoon on suositeltu sähköhammasharjaa ja erikoistahnoja (Opalescence tai Yotuel). Hampaat tarvitsevat 6-12 kuukauden hengähdystauon valkaisun jälkeen. 

VASTAANOTTOVALKAISU 225€
(sis. tarkastuksen ja hammaskivenpoiston)

TARKASTUS JA HAMMASKIVENPOISTO 90€

Kiitos Hammaslääkäriasema Koulukadun Hymy yhteistyöstä ja
aina yhtä aurinkoisesta asiakaspalvelusta!

Huomaatko muutoksen?

26 kommenttia :

 1. Ihana postaus! Oli kiva lukea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Vautsi en tiennytkään, että sinullakin on blogi! :)

   Poista
 2. Hyvä postaus ja hieno lopputulos! Aloin itsekin miettimään hampaiden valkaisua nyt ihan tosissaan 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Suosittelen lämpimästi. :) Mikään ei ole mukavampaa kuin puhtaan (luonnollisen) valkoiset hampaat. Ulkomailla se ehkä menee liian överiksi, että niistä näkisi jopa oman heijastuksensa. :D

   Poista
 3. Makea pinkki tuoli ja iloinen meininki tuntui teillä olevan! Otin ajan juuri samaiseen hoitoon, kun luin arvioita muualtakin, että ihmiset ovat olleet tyytyväisiä kyseisen hoitolan valkaisutuloksiin.

  Toivottavasti näille munkin hampaille on vielä jotakin tehtävissä. Lähtöväri ei ole yhtä vaalea kuin sulla tuossa kuvassa.��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se pinkki tuoli oli kyllä hienoin koko paikassa! :) Mahtavaa, että innostuit hampaiden valkaisusta ja toivottavasti tästä julkaisusta oli sulle apua, että pystyt valmistautumaan kyseiseen operaatioon. :)

   Ihan varmasti tulet yllättymään lopputuloksesta! <3

   Poista
 4. Nyt tiedän paljon enemmän hampaiden valkaisusta ja saattaisin vaikka itsekin käydä. Kiitos kun kerroit siitä yksityiskohtaisesti ja jaoit toimenpidekuvat nähtäväksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että postauksesta oli sinulle hyötyä. :) Toimenpidekuvat ei ole edustavimmat mahdolliset, mutta saa hyvää osviittaa tilanteesta. :D

   Poista
 5. Kiva postaus! Olen itsekin miettinyt valkaisua ja nyt tuntuu, että varaanpa ajan kanssa tuonne samaan paikkaan :-)! Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! :) Mikä onkaan parempaa kuin kesäksi säihkyvän valkoiset hampaat! :)

   Poista
 6. Voi juku miten ihana pinkki noilla tuolla!!! Ihanalta kuulosti tuo sun kokemus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo tuoli on niin ihanan säväyttävä! Mukavaa vaihtelua niihin tavallisiin harmaisiin ja valkoisiin. :) Oli kyllä kannattava käynti!

   Poista
 7. Hyvä postaus, tämä palautti tiivistettynä mieleen koko prosessin. Oon Katilla käynyt ennenkin ja oli hyvä vielä kerrata nää vaiheet ennen uusintakäyntiä. Toivottavasti tuloksetkin näyttää yhtä hyvältä ku sulla. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! Jos minäkin joskus taas vuosien päästä päädyn hampaiden valkaisuun, niin onneksi on hyvä käydä kertaamassa omassa blogissa. :D Ja kuulin, että kun on aikaisemmin jo valkaistu, niin se seuraava ja sitä seuraava valkaisu on tehokkaampi. :)

   Poista
 8. Ehdoton ja vahva suositus! Katriina (Kati) ihanin ihminen muutenkin, kuin olla ja voi ja täällä ei tarvitse pelätä edes juurihoitoa ;) Eli kannattaa kyllä varata aika, jos hammaslääkäriä tai valkaisua ajattelee. Harmi itsellä, että matka vähän pitkä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katriina on kyllä ihana nainen ja sinne on aina niin mukava mennä, vaikka olisi ikävämpi operaatio tiedossa. Minulla on ollut ongelmia mm. etuhampaiden kanssa ja väliin kasvoi yhdessä vaiheessa iso reikä... En saanut aikaiseksi varattua aikaa, kun pelotti niin paljon, että se sattuu. Lopulta ryhdistäydyin ja ei ollut mitään ongelmaa kun paikattiin se! Ainoastaan puudutuspiikki on pahin, mutta ei suinkaan se operaatio. :D Tilannetta rauhoittaa tietenkin myös se, kun Katriina kertoo iloisia juttuja työtä tehden. :)

   Poista
 9. Ihana hyväntuulen hoitola! Tuolla vois uskaltaa käydäkin, vaikka en hammaslääkärikäynneistä niin välitäkään....:p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vahva suositus! Kun kerran käyt siellä, niin et enää muualla halua käydä. :D

   Poista
 10. Viihtyisän näköiset tilat! Oli mielenkiintoista tietää valkaisun kulusta kokemuksena :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei varmasti ole Suomessa toista samanlaista paikkaa. :D Mukavaa, että pidit yksityiskohtaisesta kertomuksesta ja kuvien avullakin oli hyvä havainnollistaa tilannetta. Onneksi minulla oli kuvaaja-apulainen siellä. :)

   Poista
 11. Ihanan näköiset tilat tällä hammaslääkäriasemalla! Todella hyvä tulos sun hampaiden valkaisussa. Paljon positiivista palautetta olen kuullut Koulukadun Hymystä ja ihanasta henkilökunnasta. Harmi vaan kun asun niin kaukana etten pääse itse kyseistä hoitolaa käyttämään. Jos lähempänä asuisin varmasti varaisin ajan Katille tarkastukseen ja hampaiden valkaisuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heillä on kyllä raikas ulkoasu! En tiedä toista paikkaa missä pinkki olisi päävärinä. :) Kiitoksia ja kyllä saa vieläkin peilin kautta ihmetellä, että miten niistä tulikaan niin valkoiset. :D Niin, eihän sitä tiedä jos joskus muutat Ouluun, niin sitten voit käväistä tuolla vastaanotolla. :)

   Poista
 12. Täytyy sanoa, että itse koen hammaslääkärin niin ahdistavaksi paikaksi, etten missään nimessä haluaisi mennä mihinkään tällaiseen ylimääräiseen, ei-pakolliseen toimenpiteeseen, vaikka omakin hymy voisi tästä hyötyä. Missään nimessä en siis hampaiden valkaisua mitenkään tuomitse, tuli vain tällainenkin ajatus mieleen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, itsekin olin joskus samanlainen. :D Siitä asti kun olen Koulukadulla käynyt, niin tätä ongelmaa ei oo ollut. Tietenkin vähän saattoi alkuun jännittää, kun hampaani ei ikinä ole parhaimmassa kunnossa. D:

   Poista
 13. Soitin ja kyselin ja tuli tosi asiantuntevat vastaukset mun tilanteeseen liittyen.
  Kävin nyt tarkastuksessa eka ja nyt on aika varattuna sitten valkaisuunkin. Jänskää!
  Minusta edullinen valkaisu tolla Hymyllä! Panostavat asiakaspalveluun, peukku siitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuinka mahtavaa! Kiva kun kävit jakamassa tänne kokemuksesi yhteydenotosta ja toivottavasti käyt kirjoittelemassa mulle sitten kun valkaisutuloksen näet. :)

   Poista