Rustiikkinen tee-se-itse hääkutsu | Vistaprint

Runon on taiteillut meitä varten: Mietteitä maalta
Hääteema muuttui alkuperäisestä bling blingistä
maalaisromanttisen rustiikkisen tyyliin -
ja se tuntui lopulta oikealta.

Moi! Jokainen häitä suunnitteleva voi vähän samaistua siihen tunteeseen, että muutoksia tulee välillä lennosta. Olin aikoinani haaveillut, että häät olisivat pelkkää kimalletta ja puhtaan valkoista tyyliä. Hääpaikka ei millään mukaudu sellaiseen ajattelutapaan, joten totesin ettei se olekkaan oikea vaihtoehto. Mitä enemmän alettiin menemään luonnonmukaisempaan suuntaan, niin huomasin, että se olikin jopa enemmän minua itseäni. Olen aina kuitenkin ollut luonnonläheinen tyttö ja tykännyt lapsuudenkodissa penkoa kaikkea vanhaa tavaraa uudelleen käyttöön. Tämä oli vähän semmonen expectation vs reality, mutta hyvällä tavalla muutoksen suhteen! :D

Käytin kutsuissa Vistaprintiltä löytynyttä pohjaa ja muokkasin sitä reilulla kädellä. Puu- ja pitsitausta oli jo olemassa, mutta lisäsin mm. kukat ja vaihdoin fontteja sekä asetelmaa. Normaalisti hääkutsuissa törmää siihen, että hääkutsun lisäksi on erillinen ohjelmalappunen, mutta tiivistin ne samaan pakettiin. 


Tilausta tehdessä näytölle ilmestyi kaikenlaisia oheistuotteita, kuten magneetteja, kirjekuoria, osoitetarroja, paikkakortteja ja kylttejä. Aikaa säästääkseni otin osoitetarrat (tekstit blurrattu kuvassa) missä on meidän yhteystiedot valmiina, jos kirje sattuisi hukkumaan postissa. Suunnittelin vielä häävihkon kannen mihin voin laittaa kaiken tärkeän infon ennen tulevaa juhlapäivää. Hankin jo aikaisemmin muistivihkon sitä varten, mutta tämä sopii enemmän teemaan, vaikka se on vaan omaksi iloksi. :) Tilauksessa tuli vielä lahjana valkoiset kirjekuoret, joten otettiin ne heti hyötykäyttöön. 

"Voit pukeutua vaikka jätesäkkiin,
mutta ota siinä tapauksessa huomioon, 
että paikan päällä on ammattikuvaaja"


Lähetettiin toukokuussa kutsut menemään ja ilmoittautumisia on tullut jo jonkin verran. Kutsun saatuaan vieraat ovat olleet vähän ymmällään siitä, että mitä oikeasti tarkoittaa pukukoodina rento. Saako pukeutua mustaan? Saako pukeutua punaiseen? Pitääkö olla puku? Riippuu tietenkin myös hääparista, mutta meillä se tarkoittaa juuri sitä, että tulee omana itsenään. Jos joku ei käytä muuta kuin mustaa, niin silloin hän pukeutuu mustaan. Kutsun luonnostelussa minulla oli tekstinä "ole paras versio itsestäsi", mutta se lopulta jäi pois. Se ei kuitenkaan tarkoita myöskään pukupakkoa ja mielellään siinä iltaa viettäessäkin kaikilla olisi mahdollisimman rento olla. 

Ohjelmistoon on ilmoitettu kaksi kellon aikaa, että vieraat voivat päättää tulevatko jo heti kun saavumme vai vasta illalla juhlimaan. Ammattivalokuvaaja on juhlapaikalla arviolta viisi tuntia, joten ajoitettiin se sillä tavalla, että toivottavasti hän kerkiää kaikista ottaa yhden pienen muiston talteen. Minun mielestä ei erillistä vieraskirjaa tarvitse, jos kaikista on kuvamateriaalia olemassa.


Mood: 
18 päivää vierailla aikaa ilmoittautua 
45 päivää meillä aikaa valmistautua

Hääkutsun yhteyteen väsäsin myös lisää tietoa majoittautumisesta, ohjelmasta, paikalle saapumisesta / lähtemisestä ja juhlapaikan merkityksestä. Lopuksi vielä kirjoitin, että osallistujat saavat kutsun salaiseen hääryhmään ennen elokuun alkua, jos meille tuleekin mieleen vielä jotain mistä kertoa häävieraille. Tällä hetkellä meillä on Facebookissa käytössä myöskin salainen ryhmä, missä voidaan perheiden kesken vaihdella ajatuksia, listoja ja ideoita. Olen onnellinen siitä, että olemme samalla aaltopituudella mitä tulee ideoihin ja toteutukseen. :) Mielestäni suunnitelmat ovat hyvällä mallilla, koska kokonaisuus on tiedossa, mutta yksityiskohtiin menee lähinnä aikaa. Mitä lähempänä juhlapäivää ollaan, niin sitä enemmän tunnun puhuvan asiasta ihan tuntemattomillekkin. Saan käännettyä aiheen kuin aiheen häihin. "Minkälainen sää on huomenna?" "En tiedä, mutta toivottavasti ainakin hyvä elokuussa." :D

Nappaako rustiikkinen hääteema?
Minkälainen teema olisi sinun häissä?

6 kommenttia :

 1. Noi teidän kutsut hienot. Ennakoo super paljon onnea hääpäivästä. Missä siis teidän vihitään?? Oon pitkää ollut sun seuraaja ja tää on ihanaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitoksia! :) Muistan kun väänsin sitä monta päivää aamusta iltaan. :D Meidät vihitään Kajaanissa maistraatissa ja juhlapäivä on sitten muutama päivä myöhemmin. :) Ei haluttu samalle päivää, koska varsinainen bilepäivä tulee olemaan jo todella kiireinen. :D

   Todella mukavaa kuulla, että oot pitkään ollut seuraajana täällä blogissani! <3 Toivotan sulle Kaisa oikein mukavaa kesää ja hääjuttuja kirjoittelen vielä jatkossakin omaksi sekä muiden iloksi. :)

   Poista
 2. Ihanat kutsut, oon nähnyt sen Vistaprintin valmispohjan, ja toi sun tekele on kyllä tosi ihanasti persoonallisempi versio siitä. Tykkään! Meillä on myös vähän rustiikkinen teema, mutta avainsanalla RÖLLIMETSÄ - mutta se ei ikävä kyllä oikein välittynyt hääkutsuun. Meillä on tulossa koristuksiin paljon puupölkkyjä, kiviä, luonnonkukkia, käpyjä, ja kaikkea, mitä metsästä nyt löydetäänkään, ja yritetään tuoda siihen pientä rölli/taikametsäisyyttä pienillä yksityiskohdilla. Kortissa meillä seikkaili Totoro, joka menee vähän sentään samaan kastiin :)

  Meidän hääkutsu löytyy täältä;
  https://notsodamnmainstream.blogspot.com/2018/04/valmiit-haakutsut.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tosi paljon Iida! Sai sitä aikansa (monta päivää) pyöritellä, että miellytti silmää. Perse oli aika puutunut, koska istun siis aina lattialla ja läppäri sohvapöydällä. :D Sitä aikaisemmin olin tehnyt pari versiotakin, mutta niistä puuttui "se" juttu.

   Kävin vilkaisee sun hääkutsua ja se on aivan ihana! Selailin blogia muutenkin pitkään ja sulla on tosi persoonallinen blogi. :) Ilmeisesti häät lähestyy hurjaa vauhtia? Jännittyneenä jään odottamaan kuvia teidän hääpäivästä. :) Toi luonnonläheisyys on meilläkin hieman teemana, että ollaan mummolasta haettu kaikenlaista vanhaa tynnyriä ja tonkkaa ja sitten kasvatetaan kukat itse. Paitsi kukkaseppeleen teetätän kukkakaupassa, koska haluan pioneja. :)

   Poista
  2. Tiedän tuon tunteen, itsekin vietin useita päiviä tietokoneen ääressä, kun yritin keksiä sopivaa hääkutsua :D Meillä on häät kuukauden päässä, ja valmistelut on kovassa vauhdissa. En malttaisi odottaa, onneksi on kuitenkin niin paljon puuhaa, että kuukausi menee ohi varmasti tosi nopeasti.

   Poista
  3. Kyllä tää aika menee yllättävän nopeasti, toisaalta liiankin nopeasti kun alkaa jo pelottaa, että onko muistanut nyt tehdä kaiken. :D

   Poista