25-vuotissynttärit | Nuoruuden kuvia


Moro! Annan vain rytmin viedä ja kirjoitan mitä päähän juolahtaa, nyt kun olen 25. Hauskinta tässä on se, että välillä se onnistuu olemaan 13. perjantaita, kuten tänä vuonna. Kesän aikana moni muu asia on ollut niin tapetilla, että syntymäpäivät ikään kuin vain "tapahtui". En halunnut järjestää mitään suurempia juhlia, vaan mennä fiiliksen mukaan.

Mieleeni juolahti myös hauska ajatus, että kävisin vanhoja albumeja läpi ja valitsisin sieltä 25 tunteita herättävää valokuvaa. Niitä selaillessa pompahtaa aivan yllättäviäkin muistoja mieleen ja se, jos mikä saa hymyilemään. Kuvista huokuu sellainen ylitsevuotava onnellisuus, koska meillä on rakastavat vanhemmat ja oltiin päivät pitkät pihalla, ilman mitään nykyajan hienouksia. Minulla on semmonen viha-rakkaussuhde menneisyyden ja nykyhetken välillä, koska kummassakin on omat hyvät puolensa.


Meidän perheeseen kuuluu äiti, iskä ja iso- sekä pikkuveli. Olin veljien kanssa nuorempana kuin paita ja kaksi selkäreppua, mutta teini-iän jälkeen ei olla oltu enää niin tiiviisti yhdessä. Tulin viettämään synttäreitä kotipaikkakunnalle ja näin isoveljeäkin pitkästä aikaa. Isoveljeltä lähti aikoinaan innostukseni räppimusiikkiin ja juteltiin siitä, kun kummatkin on hankkinut lipun Pipefesteille. Pikkuveli on ollut nyt tämän vuoden toisella puolen maailmaa, mutta saapuu takaisin Suomeen ennen häitä. :)

Suomalaisen hiphop-musiikin legendaarinen uranuurtaja Pipefest tekee yllätyscomebackin kesällä 2018. 
Tapahtuma palaa juurilleen ja järjestetään Sotkamon Vuokatissa perjantaina 27.7.2018. 
Tapahtumassa tulevat esiintymään uraansa lopetteleva Cheek, keikkalavoille tänä kesänä yllätyspaluun tekevät FintelligensKapasiteettiyksikkö ja Ceebrolistics sekä suomalaisen hiphopin ”kummisetä” Paleface. Teksti


Häiden suunnittelu ja toteutus on edennyt ihan mukavasti, että ei vielä paniikkia ole iskenyt. Perjantaina käytiin äitin kanssa kukkakaupassa, jotta sain valita mieluisia kukkia hääseppeleeseen. Aikaisemmin oli ollut kukkakauppiaan kanssa puhe, että elokuulle olisi saatavilla pioneja. Nyt valitettavasti näyttää siltä, että pioneilla on ollut huono kukintakausi ja niitä ei uskalla enää luvata. Sen sijaan tilalle ehdotettiin puutarharuusuja, jotka muistuttavat pioneja ulkonäöltään, mutta se jää nähtäväksi mitä seppeleeseen lopulta tulee. Muut koristeeksi tarkoitetut kukat on äitin ja anopin kukkapenkeissä kasvamassa.


Maalailin illemmasta kylttejä, mitkä tulevat koristamaan tien reunaa ja juhlapaikan edustaa. Tein kahdenlaisia kylttejä, jolloin yhdessä oli nimet kokonaan ja toisessa pelkät nimikirjaimet. Oli mukava päästä käsillä tekemään asioita, koska olemme hankkineet kaiken jo aikalailla valmiina eri liikkeistä, uutena tai käytettynä. Olen siis kuitenkin ollut iloinen siitä, että asiat on sujuneet nopealla tahdilla, koska häiden suunnittelun lisäksi on ollut kaikenlaista muutakin ajateltavaa.


Pääsin ammattikorkeakouluun ja mikäli kaikki menee hyvin, niin minulla medianomin paperit kourassa hamassa tulevaisuudessa. :) Jee, ihan hullua!!! Mietin pitkään sitä, että haluanko kirjoitella blogin puolella edes mistään koulutuksiin ja töihin liittyvistä asioista, koska tämä sivusto on paikka paeta arkea. Olen tästä uutisesta kuitenkin niin innoissani, että luulen sen näkyvän blogin puolella tavalla tai toisella, seuraavat neljä vuotta. Tulevaisuudessa haluan olla parempi sisällöntuottaja ja kehittää enemmän omia metataitojani.

Mielen metataidot ovat eräänlainen mielen bussikuski. Näiden taitojen avulla pystymme hallitsemaan tietoisen analysoinnin keinoin mielemme sekavaa ja tunteidemme ohjaamaa hullunmyllyä. Jos haluamme tavoitteellisesti oppia jotain tai yleisesti nostaa tasoamme, meidän on paras antaa bussikuskillemme paras mahdollinen koulutus ja rauha tehdä työtään. Meidän tulee siis kehittää metakognitio- eli mielen metataitojamme. Teksti


Mummi ja ukki pyörähti nyt lauantaina synttärikahvilla ja oltiin äitin kanssa suunniteltu kunnon kattaus mehukkaita herkkuja. Mansikkaleipäjuustosalaattia, lohisalaattivoileipäkakkua ja vegaaninen marjajuustokakku. Julkaisin blogin Facebook-sivuilla kuvan, jos joku hakee inspiraatiota kevyen kesäisiin herkkuihin. :) Olipa mukava rupatella pitkästä aikaa isovanhempien kanssa ja sain heistä myös valokuvausliikkeessä teetetyn kuvan, jonka voin ripustaa esille. :)


Julkaisin ihan vasta videon Youtubeen ja jaoin sen täällä, sillä ajattelin herätellä sisäistä tubettajaani. Videokuvasin myös pätkiä synttäriviikonlopultani, mutta katsotaan saako niistä mitään kasaan. Se videointi ei ehkä tule niin luonnostaan, vaikka joskus oli tapana tehdä paljonkin videoita. Minulla on jonkinlainen ajatus, että mihin suuntaan ajattelin sen suhteen lähteä, niin katsotaan mitä loppuvuosi tuo tullessaan. :)

Miten on kesä mennyt?

2 kommenttia :

 1. Myöhästyneet onnittelut
  käytiin pohjosessa ja oon viel hetken lomalla onneksi ku tää helle jatkuu vaik ei sais valittaa kohta taas talvi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Joo vähän hiostavia helteitä ollu, mutta toisaalta lämpimin kesä pitkään aikaan.

   Poista